Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

2015, anul Super Lunilor. Iata cum arată satelitul natural al Pământului în această seară

Publicat:

Anul 2015 este un an cu sase super-Luni. Fenomenul spectaculos poate fi admirat si in aceasta seara.  Urmatoarele super luni vor fi in august, septembrie si octombrie.

'''' reprezinta un fenomen astronomic care consta in suprapunerea fazei de Luna plina/ Luna noua cu poziția satelitului la perigeul – punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului – traiectoriei sale circumterestre. Pe parcursul unui an calendaristic pot fi observate, in medie, aproximativ 4 – 6 “Super Luni”.

Insa doar aproximativ o data la un an și 48 de zile Luna se afla la perigeul maxim.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca fenomenul afecteaza ciclurile de reproducere ale pinguinilor și focilor

17:35, 27.04.2024 - Stratul protector de ozon al Pamantului a fost deteriorat, in ultima jumatate de secol, prin folosirea clorofluorocarburilor și a altor substanțe chimice, care intre timp... The post Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

Un roman printre cei 20 cei mai buni ciocolatieri ai lumii

20:31, 29.03.2024 - Preselecțiile care au avut loc in ultimele doua zile la Belgrad pentru finala celei mai importante competiții internaționale din industria ciocolatei – World Chocolate Masters – s-au terminat cu o victorie pentru Romania. Marinel Bejan, din Craiova, va reprezenta  Europa de Est  in finala. Competiția…

„Apocalipsa internetului” va avea loc in 2025. Ce anunța NASA despre rețelele energetice ale planetei Pamant

11:41, 13.03.2024 - Specialiștii de la NASA avertizeaza omenirea și totodata se pregatesc pentru „apocalipsa internetului”, care va avea loc (pana) in anul 2025, pe fondul unei furtuni solare uriașe care ar putea sa loveasca Terra. Rețelele energetice ale Pamantului risca sa fie topite in astfel de circumstanțe. Cum se…

Te-ai intrebat vreodata ce greutate are Terra, impreuna cu tot ce este pe ea? Exista un raspuns!

08:10, 12.03.2024 - Isaac Newton a dezvoltat o formula pentru a calcula masa unei planete bazandu-se pe forța de atracție dintre doua corpuri. Deși Newton a considerat imposibila masurarea acestei forțe pe Terra din cauza masei imense a planetei care genereaza o forța de atracție considerabila, informeaza ABC News. John…

In 1987, cerul Pamantului a fost luminat de un spectacol rar, iar lumea științifica nu-și putea explica fenomenul. Acum am putea avea un raspunsul

04:30, 27.02.2024 - In 1987, cerul Pamantului a fost luminat de un spectacol rar. Explozia de lumina produsa de o stea muribunda care a devenit supernova in Marele Nor al lui Magellan a devenit vizibila pentru prima data in februarie. Aflat la doar 168.000 de ani-lumina distanța, evenimentul a fost atat de stralucitor…

Acte cu care se poate face dovada domiciliului

13:26, 22.02.2024 - Atunci cand se dorește identificarea unei anumite persoane fizice se apeleaza de regula la unul sau mai multe dintre atributele de identificare in spațiu a respectivei persoane, iar in primul rand ne referim la numele, prenumele, codul numeric personal și starea civila a acesteia. Insa, pe fondul schimbarilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?