Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

150 de ani de regalitate românească. Ora de Istorie cu Radu Lipovan. Invitat: cercetător dr. Alexandru Muraru

Publicat:

pasea, in 1866, pe pamantul uneia dintre cele mai tinere si mai marginale tari ale Europei, probabil ca nu avea sa-si  imagineze ca, pete 150 de ani, urmasii sai si ai supusilor sai vor celebra un an special dedicat natiunii, Dinastiei si mostenirii sale colosale”. Asa arata profesorii ieseni si in deschiderea volumului „. de 150 de ani de la fondarea a Romaniei”, aparut la editura Adenium, si lansat in contextul manifestarilor aniversare de la 10 Mai. Aceasta carte a deschis din punct de vedere publicistic…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coroana reginei Maria, expusa timp de o luna la Iași. Valoreaza 25 de milioane de euro. „A fost bijuteria cea mai stralucitoare din evantaiul manifestarilor destinate incoronarii”

13:05, 10.05.2024 - Unul dintre cele mai importante obiecte din patrimoniul Romaniei este expus incepand din 9 mai, timp de o luna, la Palatul Braunstein din Iași. Este vorba despre coroana din aur masiv „inaugurata” de regina Maria cu ocazia incoronarii din octombrie 1922. Libertatea a discutat cu istoricul ieșean Claudiu…

Mircea Geoana, invitat special la prima dezbatere a Mișcarii „Romania Renaște”, organizata la Alba Iulia

16:30, 09.05.2024 - Mircea Geoana, Secretarul General Adjunct al NATO, urmeaza sa participe joi, 9 mai 2024, la Alba Iulia ca și invitat special, la dezbaterea organizata de Mișcarea „Romania Renaște!”, denumita „Din inima Romaniei, in inima Europei”. „Ma bucur ca repornește aceasta mare tradiție. Vorbeam de Marea Adunare…

Simbolistica oualor la romani, de Paști

16:40, 04.05.2024 - Sarbatoarea Sfintelor Pasti este marcata in comunitatea romaneasca, de o primenire a caselor si gospodariilor, de slujbe speciale savarsite in cadrul Bisericilor Ortodoxe, dar si de o gama larga de preparate traditionale romanesti. De pe masa fiecarui roman nu trebuie sa lipseasca ouale rosii, cozonacul…

Jurații Chefi la cuțite, suprinși de povestea unui concurent care vrea sa scrie istorie in gastronomia romaneasca: „Visul meu e..”

10:25, 01.04.2024 - Cei patru Chefi se confrunta cu o dubla provocare in ringul amuletei și descopera povești fascinante in platoul preselecțiilor, diseara, la Chefi la cuțite. Un roman revenit in țara dupa un periplu de 15 ani, ca bucatar, in mai multe restaurante din Europa, vrea sa aduca stelele Michelin in Romania.

Dupa 30 de ani, Castrul de la Tibiscum…

16:11, 05.03.2024 - JUPA – … va fi beneficiarul unor intervenții de prima necesitate, de conservare și de restaurare! Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița Caransebeș și Consiliul Județean, avand ca partener Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, au obținut finanțarea proiectului „Intervenții…

Descopera istoria bogata a Vienei: o incursiune in patrimoniul sau cultural

14:50, 29.02.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Viena, capitala Austriei este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural remarcabil! In acest articol, ne aventuram in inima Europei pentru a explora fascinanta capitala a Austriei si pentru a descoperi comorile sale istorice si culturale. Viena este un…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Bogdan Ivan: Cu finanțari de 1 milion de lei, aducem excelența romaneasca in cercetare in inima Europei

11:10, 16.02.2024 - Ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan, a anunțat pe pagina sa de Facebook ca s-a semnat finantarea pentru 20 de proiecte in care cercetatorii romani vor lucra alaturi de colegii lor belgieni in domenii de cercetare de varf, precum biotehnologie, inginerie mecanica, aeronautica, materiale durabile si…


Ce parere ai despre aceasta stire?