Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

146 de ani de la fondarea PNL și ce aduce prezentul

Publicat:

Partidul Național Liberal a implinit ieri, 24 mai, 146 de ani de la inființare, fiind cel mai vechi partid activ din UE. Daca luam in calcul intreaga Europa, PNL se afla intr-o companie selecta, mai vechi decat el fiind doar Partidul Conservator și cel Liberal – Democrat, din Marea Britanie. Tu ce zici? 146 de ani de istorie liberala Partidul a fost fondat la 24 mai 1875 de Ion C. Bratianu, Mihail Kogalniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, , C.A. Rosetti.  Pana in prezent, peste 30 de premieri ai Romaniei au fost dați de PNL. Sub conducerea guvernelor liberale: Romania a dus Razboiul de…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce cred experții in securitate ca Israel și Iran au intrat in faza de „razboiul din umbra”

18:10, 20.04.2024 - Ce a vrut Israelul sa obțina cu atacul de o amploare relativ redusa? Ce inseamna lovitura pentru situația instabila din regiune? Și ce se intampla acum? Sunt intrebarile la care 5 experți in securitate au raspuns la solicitarea ziarului german Bild.Expertul militar Michael Horowitz, de la think tank-ul…

OFICIAL - Erdogan se retrage din politica cu o infrangere usturatoare: opoziția caștiga puterea in Turcia

07:25, 01.04.2024 - Principalul partid de opozitie din Turcia a obtinut victorii electorale importante, duminica, in principalele orase ale tarii, Istanbul si Ankara, relateaza bbc.com. Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat ca acestea sunt ultimele alegeri pentru el și apoi se va retrage, astfel ca iese din scena…

Nicolae Ciuca declara ca a anticipat razboiul din Ucraina: "Le-am spus atunci, foarte clar: Intr-o luna incepe razboiul”

10:15, 29.03.2024 - Intrebat, intr-o emisiune TV, ce anume a dus la formarea coalitiei intre doua partide care se criticasera anterior, PNL si PSD, Nicolae Ciuca a precizat ca a fost vorba despre contextul international, dar si situatia interna.„Au existat o serie de crize politice la nivel intern, inclusiv la nivelul…

Astazi in istorie: De la consolidarea națiunilor la mișcari de independența, o calatorie prin evenimentele care au modelat lumea

09:05, 11.03.2024 - Pe 11 martie, ecoul timpului resuna cu forța schimbarii și a evoluției, marcand pagini semnificative in cartea istoriei. De la conturarea politica a națiunilor la mișcari culturale care au traversat granițele, aceasta zi a fost martora unor evenimente care au modelat lumea in care traim. Intr-o simfonie…

Astazi in istorie: De la nașterea umanismului la lupta pentru independența, o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 6 martie

09:05, 06.03.2024 - De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și descoperiri geografice care au extins orizonturile umanitații, pana la confruntari eroice și progrese științifice ce au redefinit cunoașterea, ziua de 6 martie a fost martora unor evenimente importante care au traversat spectrul umanitații.

Ungaria și-a ales un nou președinte. Opoziția contesta selectarea pentru aceasta funcție a unei persoane fara anvergura politica

17:50, 26.02.2024 - Ungaria, care și-a pierdut in urma cu doua saptamani emblematica președinta Katalin Novak dupa ce și-a cerut scuze in urma scandalului provocat de grațierea unui personaj acuzat de pedocriminalitate, și-a ales luni noul președinte. O incercare rapida de incheiere a scandalului in jurul caruia s-a vorbit…

S-A INTAMPLAT PE 05 FEBRUARIE….

05:00, 05.02.2024 - 1597: Papa Clemens al VIII-lea ii excomunica pe Henric al IV-lea al Franței. 1782: Tratatul de la Paris pune capat Razboiului de Independența al Statelor Unite, recunoscand independența acestora fața de Marea Britanie. 1840: Alexandru Duma publica prima sa lucrare literara, “Henri al III-lea și curtea…

Cozmin Gușa: “Intarata-i drace!”, strategia de coordonare a ”acoperiților” din politica și presa

12:01, 28.01.2024 - In prima perioada, a lui Iliescu, ne-au condus nomenclaturiștii PCR de rang inferior, apoi securiștii in vremurile lui Basescu, respectiv ”acoperiții”, in mandatele lui Iohannis, deci și azi. Descrierea este corecta, desigur ca merita o aprofundare unde sa includem rolul securiștilor vechi, ce-au acaparat…


Ce parere ai despre aceasta stire?