Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

133 de ani de naşterea lui Sextil Puşcariu, cel mai mare om de cultură al Braşovului

Publicat:

Sextil Puscariu a fost unul dintre cei mai mari oameni de cultura ai Romaniei. A studiat liceul la Brasov, iar ulterior a fost student si doctorand in Germania si Franta.

A devenit profesor extraordinar incepand din anul 1906 a fost titularul catedrei de limba si literatura romana timp de zece ani si decanul Facultatii de Filosofie din Cernauti. A initiat publicatia primavara lui 1919 i s-a pferit postul de ministru al Bucovinei la Bucuresti, dar  a refuzat, preferand sa ramana un om de stiinta.

Sextil Puscariu a revenit in tara dupa terminarea studiilor…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turneul național ICONS - Muzica legendarelor trupe Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretata la flaut

14:35, 23.04.2024 - Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, conferențiar universitar in cadrul Facultații de Muzica și Teatru a Universitații de Vest din Timișoara (UVT), pregatește turneul național ICONS, care se va desfașura in perioada 9 – 25 mai 2024. El invita publicul din noua orașe…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Dan Dungaciu, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. S-a intamplat in perioada in care conducea un institut al Academiei Romane

12:15, 05.04.2024 - Direcția Naționala Anticorupție l-a trimit in judecata, joi, pe analistul Dan Dungaciu (55 de ani), profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistenta Sociala a Universitatii din București și fost director, timp de 12 ani, al Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale „Ion…

Compoziția cu maci, opera artistului turdean Cornel Vana, a ajuns in colecția fostului președinte, Emil Constantinescu!

22:06, 29.03.2024 - Viața ne ia prin surprindere cand ne așteptam mai puțin, iar cand vedem ca munca noastra este apreciata, nimic nu poate fi mai satisfacator. Iata ca viața l-a luat prin surprindere pe artistul turdean Cornel Vana, una dintre operele sale, Compoziția cu maci, ajungand in colecția fostului președinte…

Cauza decesului marelui Eugen Ionescu

08:50, 28.03.2024 - Se implinesc 30 de ani de la decesul lui Eugen Ionescu (Eugene Ionesco). Cel despre care criticul literar Vladimir Streinu spunea ca ”si-a construit, in teatrul contemporan, o glorie mondiala’, a murit la 28 martie 1994, la Paris, Ile-de-France,. A decedat in urma unui stop cardiac. A fost inmormantat…

Academicianul Nicolae Manolescu va fi inmormantat marți, 26 martie, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea

23:35, 25.03.2024 - Uniunea Scriitorilor din Romania a anunțat ca inhumarea trupului neinsuflețit al marelui critic literar Nicolae Manolescu va avea loc marti, 26 martie, de la orele 12:30, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea. “Uniunea Scriitorilor va pune la dispozitie celor (din București – n.r.) care doresc…

Student din Timișoara, laureat al concursului „Alexandru Farcaș Voice Competition”

14:40, 25.03.2024 - Studentul Alexandru Ticula, care urmeaza cursurile Facultații de Muzica și Teatru, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, este laureat al prestigiosului concurs „Alexandru Farcaș Voice Competition”. In cadrul ediției naționale a concursului, care s-a desfașurat in colaborare cu Academia Naționala…

Secretara Primariei Bistrița, Floare Gaftone, o maestra in arta ascunderii CV-ului

08:15, 12.02.2024 - Pentru fiecare dintre noi, CV-ul este obligatoriu atunci cand ne depunem candidatura pentru angajare, acesta fiind un act firesc, de minima decența. Din nefericire, acest lucru nu prea pare sa fie valabil pentru unii politicieni sau funcționari publici care sunt platiți din banii noștri. Pentru a fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?