Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13 octombrie: Comemorarea bătăliei de pe ,,Câmpul Pâinii”, o filă glorioasă din istoria Transilvaniei

Publicat:

Ziarul Unirea 13 octombrie: Comemorarea bataliei de pe ,,”, o fila glorioasa din istoria sa-și consolideze influența in Țara Romaneasca, turcii avertizau regatul maghiar ca orice ingerința la sud și est de Carpați nu va ramane fara urmari. Transilvanenii aveau informații despre intențiile turcilor atat de la spionii sași, cat și din corespondența cu domnii Moldovei și Țarii Romanești. Pregatiri de lupta Principele... 13 octombrie: Comemorarea bataliei de pe ,,”, o fila glorioasa din istoria

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

Cel mai scandalos amantlac din istoria Romaniei. Prințul Gheorghe Bibescu și-a inchis soția in sanatoriu, pentru a putea trai cu Maria Ghica

11:55, 04.04.2024 - La mijlocul secolului al XIX-lea, Țara Romaneasca este zguduita din temelii de doua divorturi scandaloase, captivand atenția marilor case boierești, ale clerului și ale cercurilor diplomatice. Dnomnitorul romanilor, Prințul Gheorghe Bibescu se indragostește nebunește de Maria Ghica, femeia pe care o…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

„Zi cu istorie. Istoria zilei” – 1 MARTIE

13:35, 01.03.2024 - 187 de ani de la nașterea lui Ion Creanga, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilarie”, lucrare scrisa intre 1875 și 1883, sub indrumarea lui Mihai Eminescu, revizor școlar la acea vreme. 1 martie 1746, Constantin Mavrocordat, domnul Țarii Romanești (1744-1746), clerul inalt și boierii hotarasc…

Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, intemeietoarea dinastiei din care facea parte și Ștefan cel Mare

23:55, 22.02.2024 - Una dintre cele mai importante dinastiii medievale romanești, cea din care se trage și celebrul Ștefan cel Mare, a fost intemeiata de o femeie. Purta numele de Margareta Mușata, iar povestea sa este invaluita in mister. Unii banuiesc ca ar fi fost reprezentanta unui puternic clan boieresc.

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!

Știați ca primul ziar in limba romana a fost tiparit de ruși?

11:25, 18.02.2024 - „Știați ca primul ziar editat in limba romana in spațiul romanesc a aparut in Moldova, fiind tiparit de ruși?”, scrie pe Facebook politicianul moldovean Dragoș Galbur. „Ca astazi, pe 18 februarie, 1790, la Iași a fost tiparita prima ediție a ziarului „Courier de Moldavie”, un ziar bilingv, atat in franceza,…


Ce parere ai despre aceasta stire?