Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11 organizații ale mediului de afaceri cer o cotă unică de impozitare și reducerea „reală” a evaziunii fiscale

Publicat:

Mai multe organizații și asociații de afaceri din Romania cer menținerea unei cote unice de impozitare, reducereareala” a evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor statului prin digitalizarea ANAF. Acestea susțin ca este important ca „economia sa fie incurajata, iar mediul de afaceri sa ramana puternic, astfel incat sa continue sa investeasca și sa asigure locuri de munca pentru cetațeni”.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNR și ASF, parteneriat pentru sprijinirea antreprenorilor romani: „Suntem obligați sa conștientizam provocarile mediului de afaceri romanesc”

13:00, 15.05.2024 - Perspectivele economice pentru Romania sunt promițatoare, țara noastra urmand sa devina cea mai mare piața din UE pentru licitațiile publice in urmatorii patru ani, aproximativ 160 de miliarde de euro aruncate in piața pentru investiții in infrastructura rutiera, feroviara, aeriana, rețele de apa și…

Romania pierde miliarde din cauza evaziunii fiscale: Este digitalizarea ANAF o soluție salvatoare?

23:30, 14.05.2024 - Romania se confrunta cu o problema majora: evaziunea fiscala. Anual, statul pierde circa 33 de miliarde de euro, echivalentul a 10% din PIB, din cauza acestei practici ilegale. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a tras un semnal de alarma, subliniind gravitatea situației…

Ciuca: Romania trece la o noua etapa judiciara prin aplicarea Legii privind combaterea evaziunii fiscale

20:51, 10.05.2024 - Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, a declarat, vineri, dupa promulgarea Legii privind combaterea evaziunii fiscale, ca Romania trece la o noua etapa judiciara in aceste spete, mentionand ca "au fost destule cazuri in care executarea pedepsei nu a remediat

Ciuca, despre legea combaterii evaziunii fiscale: Au fost destule cazuri in care executarea pedepsei nu a remediat fapt incriminata. Recuperarea prejudiciului pana la un milion de euro are un potentia mult mai mare de remediere a situatiei

15:00, 10.05.2024 -   „Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a fost promulgat de presedintele Romaniei. Dupa cum a constatat si CCR in motivarea avizului de constitutionalitate, Romania trece la o noua etapa judiciara in aceste spete. Au fost destule cazuri in care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminata.…

Șase arii de RISC cu privire la prețurile de transfer in ROMANIA

12:15, 29.04.2024 - Economia romaneasca este parte a sistemului global, aici desfașurandu-și activitatea numeroase companii din țara sau strainatate, care fac afaceri peste granițe. In vederea stabilirii unui sistem fiscal corect și nepartinitor, autoritațile au introdus conceptul prețurilor de transfer prin intermediul…

Pentru o Romanie predictibila și in creștere: De ce susținem cota unica de impozitare

18:21, 10.04.2024 - Intr-un timp in care lumea se schimba rapid, avem nevoie de lucruri pe care sa ne putem baza. Predictibilitatea in domeniul fiscal este una dintre acestea, fiind o veritabila ancora de stabilitate atat pentru economie, cat și pentru societate. La douazeci de ani de cand am adoptat cota unica de impozitare,…

VIDEO Roboțelul Binelui din Alba, transforma deșeurile in fapte bune: Campanie umanitara și de protejare a mediului, unica in Romania, lansata Crucea Roșie in trei orașe din județ

15:55, 26.03.2024 - VIDEO Roboțelul Binelui din Alba, transforma deșeurile in fapte bune: Campanie umanitara și de protejare a mediului, unica in Romania, lansata Crucea Roșie in trei orașe din județ Roboțelul Binelui din Alba, transforma deșeurile in fapte bune: Campanie umanitara și de protejare a mediului, unica in…

De ce trebuie sa susținem microintreprinderile?

13:10, 14.03.2024 - Vedem astazi o dezbatere despre susținerea in continuare a pragurilor de impozitare pentru microintreprinderi. Multa lume spune ca 500 000 de euro e un prag prea ridicat pentru o impozitare de 1% pe cifra de afaceri, susține profesorul Tanase Stamule. ”Desigur ca daca ne uitam la cifrele seci putem…


Ce parere ai despre aceasta stire?