Specialistii Statiunii - Stiri si informatii despre Specialistii Statiunii | prima pagina Ultima actualizare: 10:51:13, 04.05.2024
Seceta pune în pericol producția de semințe pentru legume
Specialiştii Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare Legumicolă (SCDL) Buzău vorbesc despre o scădere a producţiei de seminţe în cazul legumelor, pe fondul temperaturilor din ce în ce mai ridicate înregistrate de-a…
16:11, 30.01.2024
Specialiştii din agricultură prognozează o scădere a cantităţilor de seminţe, pe fondul secetei
Specialiştii Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare Legumicolă (SCDL) Buzău vorbesc despre o scădere a producţiei de seminţe în cazul legumelor, pe fondul temperaturilor din ce în ce mai ridicate înregistrate de-a…
13:45, 18.07.2023
Avantajele serei verticale, prin care cercetătorii vor testa tehnologii noi de producerea răsadurilor, florilor și a legumelor
Articolul Avantajele serei verticale, prin care cercetătorii vor testa tehnologii noi de producerea răsadurilor, florilor și a legumelor se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Specialiștii Stațiunii de Cercetare…
10:45, 18.07.2023
Noi tehnologii de cultivare a florilor și legumelor. Cum funcționează sera verticală de la Stațiunea de Cercetare Buzău
Specialiștii Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău vor inaugura, zilele acestea, o seră verticală pe care au construit-o în curtea unității buzoiene. Modelul este unul experimental,…
07:40, 23.01.2021
Cursuri gratuite pentru cei care vor să înveţe cum trebuie realizate în mod corect ...
Specialiştii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi organizează mai multe sesiuni de cursuri gratuite pentru cei care vor să înveţe cum trebuie realizate în mod corect tăierile la pomii fructiferi.Tăierile…
12:25, 30.05.2019
Roșii tratate cu chimicale, vândute în piețele din România. Cum le recunoști
Mulți români preferă să cumpere legume de sezon de la piață, în detrimentul supermarketurilor, chiar dacă prețurile sunt mai mari, sperând că astfel se aleg cu produse autohtone, mai sănătoase și mai gustoase.…
09:40, 20.11.2018
Cel mai versatil fruct: la început seamănă cu un castravete, devine dovleac iar la maturitate se transformă în pepeni
Specialiștii Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău au reușit să aclimatizeze, în premieră pentru România, o varietate de curcubitacee care întrunește calitățile a trei legume și fructe. Sunt gustoase, dulci şi…
04:26, 20.11.2018
VIDEO Cum creşte cel mai versatil fruct aclimatizat în România: la început arată ca un castravete, ulterior devine dovleac, iar la maturitate se transformă…
Specialiştii Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău au reuşit să aclimatizeze, în premieră pentru România, o varietate de curcubitacee care întruneşte calităţile a trei legume şi fructe. Sunt gustoase, dulci şi…
16:13, 27.08.2018
Producţia de vin a Staţiunii Pietroasa va fi afectată de putregaiul cenuşiu
Sute de hectare de vie din sud-estul ţării au fost afectate de o boală care a apărut din cauza precipitaţiilor abundente din prima jumătate a acestei veri. Specialiştii Staţiunii de cercetare viniviticole de la…
13:29, 19.09.2017
După 20 ani de cercetare, românii au inventat crizantema comestibilă. Ai mânca aşa ceva?
Specialiștii Stațiunii de cercetări legumicole din Buzău au realizat câteva soiuri exotice, precum crizantema comestibilă, dovleacul-șarpe, fasolea-metru, plante cu rol decorativ, alimentar, dar și medicinal,…
13:18, 19.09.2017
Buzău: Crizantema comestibilă, dovleacul-șarpe, fasolea-metru - "soiuri de poveste" realizate la Stațiunea de cercetări legumicole
Specialiștii Stațiunii de cercetări legumicole din Buzău au realizat câteva soiuri exotice, precum crizantema comestibilă, dovleacul-șarpe, fasolea-metru, plante cu rol decorativ, alimentar, dar și medicinal, după…
04:26, 18.07.2017
Una dintre cele mai valoroase plante medicinale din lume, aclimatizată în România. Este folosită pentru prevenirea Alzheimerului sau tratatea sterilităţii
Specialiştii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău sunt în curs de a omologa una dintre cele mai valoroase plante medicinale din lume: Sideritis scardica, denumită în popor Mursalski…
17:53, 22.11.2015
Super oaia creată de specialiști din Botoșani: ”Va avea onduleuri fine”
Specialiştii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din localitatea botoşăneană Popăuţi lucrează de zece ani la impunerea pe piaţă a unei specii de oaie care ar putea influenţa…
17:03, 22.11.2015
Cercetătorii din Botoşani creează o specie de oaie UNICĂ ÎN LUME
Specialiştii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din localitatea botoşăneană Popăuţi lucrează de zece ani la impunerea pe piaţă a unei specii de oaie care ar putea influenţa…
16:07, 22.11.2015
Oaia unică în lume inventată la Botoşani ar putea influenţa radical industria alimentară
Specialiştii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din localitatea botoşăneană Popăuţi lucrează de zece ani la impunerea pe piaţă a unei specii de oaie care ar putea influenţa…
10:24, 17.10.2013
VIDEO Vom avea vin mult, ieftin și gustos
Veste bună pentru consumatorii de vinuri dar și pentru viticultori. Vinul de anul acesta va fi unul foarte gustos, mai ieftin decât în alți ani și în cantități mult mai mari. Specialiștii Stațiunii de Cercetare…
18:33, 10.10.2013
Viticultorii spun că din 2008 nu am mai avut așa producție bună de vin
Anul acesta avem vin mult, gustos și în plus, mai ieftin. Vestea bună ne-o aduc viticultorii din Buzău. Specialiștii Stațiunii de Cercetare Viticolă de la Pietroasele, unde se produce Tămâioasa Românească, spun…
00:00, 31.07.2012
Staţiunea de Cercetare Legumicolă a primit primii bani pentru reabilitarea sediului
*Suma de 50.000 lei va fi folosită pentru schimbarea tâmplăriei cu termopane la parterul şi etajul I al clădirii Specialiştii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL)…
00:52, 16.06.2011
Romanii vor manca pepene cu gust de coniac
Specialistii Statiunii de cercetari legumicole din Buzau lucreaza la realizarea unor soiuri noi de pepene galben cu arome de ananas, kiwi, vanilie si coniac. Legumicultorii vor sa-i rasfete pe romanii amatori de…