Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:43, 04.01.2019

O turdeancă a câștigat 10.000 de euro pentru un proiect gastronomic! (VIDEO)

”Dragoş Bucur a găsit al doilea câştigător într-o bucătărie specială din Ardeal, unde aromele se îmbină perfect cu dragostea de a găti. Conceptul "Slow Food" promovează mâncarea cu dichis, făcută pe... Acesta este…




15:18, 20.09.2018

Torino găzduieşte până luni salonul internaţional al Slow Food

Salonul gustului, marea întâlnire bienală internaţională organizată de reţeaua Slow Food, s-a deschis joi dimineaţă la Torino, în nord-estul Italiei, în prezenţa a sute de mici producători şi crescători din lumea…




13:48, 05.06.2018

PREȘEDINTE ITALIAN: ROMÂNILOR, DORMIȚI?! DE CE ÎN ROMÂNIA NU SE MĂNÂNCĂ ROMÂNEȘTE?

  De ce în România nu se mănâncă românește?! De ce nu se vând produsele fermierilor români? Trebuie să fie prima preocupare a ministrului agriculturii din țara voastră! A spus-o președintele italian al Slow Food…




18:33, 17.05.2018

Delicatese româneşti şi din opt ţări balcanice, gătite în nouă restaurante din Bruxelles pe 22 mai

Nouă restaurante din Bruxelles îşi unesc forţele cu chefi din tot atâtea ţări din Balcani pe 22 mai, în cadrul unui demers cultural şi culinar menit să prezinte moştenirea gastronomică a statelor din zonă, informează…




14:17, 24.03.2018

(foto) Tradiții culinare interpretate de bucătari francezi: Prima ediția a dineului gastronomic „Slow Food. Wine. Life” a celebrat bucătăria tradițională…

Rețete tradiționale din ingrediente locale și de sezon asociate corect cu Vinul Moldovei au fost savurate și degustate de oaspeții primei ediții a dineului gastronomic „Slow Food. Wine. Life". 




12:33, 30.01.2018

Final de proiect EduKitchen 2017

Slow Food Turda împreună cu Lidl, care susține responsabilitatea socială, au derulat împreună cu partenerii lor în perioada aprilie – decembrie 2017 proiectul EduKitchen, un program de educație alimentară cu scopul…




15:45, 01.05.2017

VIDEO - EDUKitchen a fost lansat de Slow Food Turda! Copiii vor învăța despre alimentația sănătoasă!

Educație culinară în școli și grădinițe, asta și-a propus să facă Slow Food Turda, organizația condusă de Marta Pozsonyi, prin intermediul voluntarilor, în mai multe unități de învățământ din județele Cluj, Mureș,…




09:03, 24.04.2017

Marta Pozsonyi lansează cel mai nou concept Slow Food la Turda: EduKitchen

Slow Food Turda si Asociatia StudCoop impreuna cu partenerii sai initiaza proiectul EduKitchen, un program de educatie alimentara cu scopul de a creste nivelul de cunostinte asupra alimentatiei sanatoase in randul…




20:54, 11.03.2017

De la alimente Fast-Food la alimente Slow-Food: 15 milioane de elevi europeni fac minim o zi de școală pe an într-o fermă pedagogică

Miza politică a  acestui fenomen european numit fermă pedagogică este legată de modificarea comportamentul alimentar al copiilor de la consumul alimente fast-food la alimente Slow –Food. În acest proces, cca. 15…




13:08, 21.11.2016

FOTO – Cum să reduci risipa alimentară de sărbători: cina comunitară ajunge la ediția a II-a la Cluj

Cum poți reduce risipa alimentară în bucătăria ta, în rutina zilnică dar și de sărbători, și ce soluții există pentru această problemă? E întrebarea la care vor căuta și vor găsi răspuns sâmbătă, 26 noiembrie,…




17:18, 21.09.2016

DRUMUL OII, ULTIMUL EPISOD? 300 de oi, 100 de zile, 1400 km

1474467292 Ce drumuri maiface oaia astazi/ Expoziția – prefață a proiectului cultural „Drumul oii. Poveste cu sfârșit așteptat?” – va fi deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român, sala „Acvariu”, în perioada…




17:57, 15.09.2016

Slanina și untura de porc de Bazna, promovate de Fundația ADEPT la Salone del Gusto de la Torino

Slănina și untura de porc de Bazna vor fi promovate de Fundația ADEPT din Saschiz, în perioada 22-26 septembrie, la Salone del Gusto de la Torino, un eveniment internațional de amploare organizat de Slow Food,…




14:39, 10.04.2016

Inițiatorul mișcării Slow Food: „Bucureştiul trebuie să fie cea mai bună piaţă pentru economia agricolă românească”

România, săraca ţără bogată. Aşa ne-ar putea descrie străinii. Avem 15 milioane de hectare de pământ, cei mai mulţi fermieri din Europa. Stăm pe o adevarătă comoară, dar importăm fără măsură alimente. Mâncăm fără…




16:41, 21.03.2016

Un italian, către poporul român: Ştiţi ce înseamnă patrimoniu? De ce dormiţi pe o mină de aur?

El a lăudat produsele tradiţionale româneşti, dar i-a şi criticat pe români pentru faptul că nu le promovează aşa cum ar trebui. Vă redăm în continuare câteva fragmente din discursul acestuia, prezentate de AgroInfo.…




15:07, 15.03.2016

Un italian în România: "Aveti o ţară minunată, în care dormiţi!? De ce nu mâncaţi româneşte?"

"Ce aveti voi aici nu mai exista demult in Italia mea. Dar noi tinem cu unghiile si cu dintii si aparam, si promovam si ne mandrim cu ce mai avem. Voi de ce dormiti? Degeaba faceti drumuri care vor ajunge sa nu …




18:33, 10.12.2015

Terra Madre Day la Milişăuţi

Joi, 10 decembrie 2015, la Milişăuţi, Grădiniţa cu Program Normal Milişăuţi şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Şcheia au sărbătorit Ziua Mamei Terra (Terra Madre Day) – ziua mâncărurilor tradiţionale…




12:40, 08.06.2015

Premiu american câștigat de Marta Pozsonyi de la Slow Food Turda

Marta Pozsonyi, directoarea Centrului Gastronomic Turda şi preşedintă a asociaţiei Slow Food Turda, aduce în oraşul nostru prima finanţare americanăacordată de The Culinary Trust, o redutabilă organizaţie dedicată…




15:30, 27.03.2015

Delicii de post. Reţeta cu hamei care nu are legătură cu berea şi tocăniţa de hribi ”ca la bunica” - FOTO

Bucătarul, cunoscut pentru aplecarea către reţetele simple, naturale, dar spectaculoase în acelaşi timp, spune că reţeta se poate face atât cu hamei - sau comlău, cu i se spune plantei în Sălaj - cât şi cu frunze…




15:55, 04.12.2014

Slow Food organizeaza: Terra Madre Day la Turda

      Scopul asociatiei este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national din punct de vedere gastronomic si cultural, precum si sustinerea dezvoltarii agrare.…




15:45, 04.12.2014

STIRI TURDA- La Turda vor fi arome de turtă dulce si povești

Pe 10 decembrie 2014, Terra Madre Day este o sărbătoare globală în care comunitatea Slow Food celebrează de 5 ani, în sutele de orașe participante, preparatele locale specifice și ingrediente pe cale de dispariție…




16:45, 20.11.2014

Brânza de burduf la Salonul internațional al gustului de la Torino

220.000 de persoane au vizitat în acest an Salonul internațional al gustului “Terra Madre” de la Torino, eveniment ajuns la cea de-a zecea ediţie. 1000 de expozanți din peste 150 de țări, maeştri bucătari, fermieri,…




16:00, 28.06.2014

Produsele din zona Turzii au făcut impresie bună la întâlnirea Terra Madre Balcani

Ceapă roşie de Arieş şi delicioasa dulceaţă de ceapa a Martei Pozsonyi, siropurile preparate la rece din flori de soc cu lavanda sau cimbrisor, uleiurile presate la rece marca familiei Duma şi Turda, ca punct turistic…




01:27, 16.06.2014

Slow Food Turda va fi prezentă şi la ediţia din acest an a evenimentului Terra Madre Balkans

In perioada 19-22 iunie 2014, organizatia Kinookus cu sprijinul Slow Food International, organizeaza a treia editie TerraMadre Balkans in Dubrovnik, Croatia. Dupa doua editii organizate in Sofia, Bulgaria.  Read…




05:00, 07.11.2013

Noi delicatese la târgul Slow Food

La ITC sunteti asteptati, în weekend, între orele 10.00-17.00,cu o oferta bogata de produse romanesti: pastrama traditionala, produse din carne de la Rupea,  conserve de toamna facute in casa, branzeturi, uleiuri…




20:30, 01.11.2013

Ziua Mondială a Veganismului sărbătorită sâmbătă la Iaşi

Un nou eveniment la Iasi marca Slow Food va avea loc sâmbata, 2 noiembrie, de la ora 16:00, la Mojo bar, care va sarbatori Ziua Mondiala a Veganismului printr-un bufet 100- vegan si ateliere despre o alimentatie…




21:27, 10.09.2013

Vineri se va deschide la Alba Iulia Târgul Apulum Agraria 2013. Vezi programul evenimentului

Alba Iulia va găzduii în perioada 13-15 septembrie, o nouă ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Evenimentul ce se va desfășura între orele 10.00-18.00 în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu, cartier Cetate,…




23:45, 16.08.2013

Bucătăria lumii. Călătorie în Toscana culinară

Supele şi pastele sunt clasicele „primi piatti” din bucătăria toscană. Iar acolo unde sunt paste, trebuie să fie şi… sos pentru paste. Un prieten toscan ne povestea deunăzi că – apropo de sosuri – unul dintre cele…




12:12, 05.07.2013

Vara gastronomică debutează la Bădeni

Ediţia din acest an a verii gastronomice organizate de Slow Food Turda va avea loc la Bădeni în perioada 8-13 iulie. Comuna Moldoveneşti va fi gazda ediţiei cu numărul IV a manifestării devenită tradiţie pentru…




13:58, 11.12.2012

Campania electorală din 2012, în dezbatere la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Joi, 13 decembrie 2012, începând cu ora 11.00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înfiinţat la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba,…




13:34, 11.12.2012

„Ziua Terra Madre” sărbătorită de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania

Joi, 13 decembrie, începând cu ora 11:00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înființat la inițiativa Consiliului Județean Alba, sărbătoreşte…