Slow Food - Stiri si informatii despre Slow Food | pagina 2 Ultima actualizare: 18:41:16, 15.06.2024
22:43, 04.01.2019
O turdeancă a câștigat 10.000 de euro pentru un proiect gastronomic! (VIDEO)
”Dragoş Bucur a găsit al doilea câştigător într-o bucătărie specială din Ardeal, unde aromele se îmbină perfect cu dragostea de a găti. Conceptul "Slow Food" promovează mâncarea cu dichis, făcută pe... Acesta este…
15:18, 20.09.2018
Torino găzduieşte până luni salonul internaţional al Slow Food
Salonul gustului, marea întâlnire bienală internaţională organizată de reţeaua Slow Food, s-a deschis joi dimineaţă la Torino, în nord-estul Italiei, în prezenţa a sute de mici producători şi crescători din lumea…
13:48, 05.06.2018
PREȘEDINTE ITALIAN: ROMÂNILOR, DORMIȚI?! DE CE ÎN ROMÂNIA NU SE MĂNÂNCĂ ROMÂNEȘTE?
De ce în România nu se mănâncă românește?! De ce nu se vând produsele fermierilor români? Trebuie să fie prima preocupare a ministrului agriculturii din țara voastră! A spus-o președintele italian al Slow Food…
18:33, 17.05.2018
Delicatese româneşti şi din opt ţări balcanice, gătite în nouă restaurante din Bruxelles pe 22 mai
Nouă restaurante din Bruxelles îşi unesc forţele cu chefi din tot atâtea ţări din Balcani pe 22 mai, în cadrul unui demers cultural şi culinar menit să prezinte moştenirea gastronomică a statelor din zonă, informează…
14:17, 24.03.2018
(foto) Tradiții culinare interpretate de bucătari francezi: Prima ediția a dineului gastronomic „Slow Food. Wine. Life” a celebrat bucătăria tradițională…
Rețete tradiționale din ingrediente locale și de sezon asociate corect cu Vinul Moldovei au fost savurate și degustate de oaspeții primei ediții a dineului gastronomic „Slow Food. Wine. Life".
12:33, 30.01.2018
Final de proiect EduKitchen 2017
Slow Food Turda împreună cu Lidl, care susține responsabilitatea socială, au derulat împreună cu partenerii lor în perioada aprilie – decembrie 2017 proiectul EduKitchen, un program de educație alimentară cu scopul…
15:45, 01.05.2017
VIDEO - EDUKitchen a fost lansat de Slow Food Turda! Copiii vor învăța despre alimentația sănătoasă!
Educație culinară în școli și grădinițe, asta și-a propus să facă Slow Food Turda, organizația condusă de Marta Pozsonyi, prin intermediul voluntarilor, în mai multe unități de învățământ din județele Cluj, Mureș,…
09:03, 24.04.2017
Marta Pozsonyi lansează cel mai nou concept Slow Food la Turda: EduKitchen
Slow Food Turda si Asociatia StudCoop impreuna cu partenerii sai initiaza proiectul EduKitchen, un program de educatie alimentara cu scopul de a creste nivelul de cunostinte asupra alimentatiei sanatoase in randul…
20:54, 11.03.2017
De la alimente Fast-Food la alimente Slow-Food: 15 milioane de elevi europeni fac minim o zi de școală pe an într-o fermă pedagogică
Miza politică a acestui fenomen european numit fermă pedagogică este legată de modificarea comportamentul alimentar al copiilor de la consumul alimente fast-food la alimente Slow –Food. În acest proces, cca. 15…
13:08, 21.11.2016
FOTO – Cum să reduci risipa alimentară de sărbători: cina comunitară ajunge la ediția a II-a la Cluj
Cum poți reduce risipa alimentară în bucătăria ta, în rutina zilnică dar și de sărbători, și ce soluții există pentru această problemă? E întrebarea la care vor căuta și vor găsi răspuns sâmbătă, 26 noiembrie,…
17:18, 21.09.2016
DRUMUL OII, ULTIMUL EPISOD? 300 de oi, 100 de zile, 1400 km
1474467292 Ce drumuri maiface oaia astazi/ Expoziția – prefață a proiectului cultural „Drumul oii. Poveste cu sfârșit așteptat?” – va fi deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român, sala „Acvariu”, în perioada…
17:57, 15.09.2016
Slanina și untura de porc de Bazna, promovate de Fundația ADEPT la Salone del Gusto de la Torino
Slănina și untura de porc de Bazna vor fi promovate de Fundația ADEPT din Saschiz, în perioada 22-26 septembrie, la Salone del Gusto de la Torino, un eveniment internațional de amploare organizat de Slow Food,…
14:39, 10.04.2016
Inițiatorul mișcării Slow Food: „Bucureştiul trebuie să fie cea mai bună piaţă pentru economia agricolă românească”
România, săraca ţără bogată. Aşa ne-ar putea descrie străinii. Avem 15 milioane de hectare de pământ, cei mai mulţi fermieri din Europa. Stăm pe o adevarătă comoară, dar importăm fără măsură alimente. Mâncăm fără…
16:41, 21.03.2016
Un italian, către poporul român: Ştiţi ce înseamnă patrimoniu? De ce dormiţi pe o mină de aur?
El a lăudat produsele tradiţionale româneşti, dar i-a şi criticat pe români pentru faptul că nu le promovează aşa cum ar trebui. Vă redăm în continuare câteva fragmente din discursul acestuia, prezentate de AgroInfo.…
15:07, 15.03.2016
Un italian în România: "Aveti o ţară minunată, în care dormiţi!? De ce nu mâncaţi româneşte?"
"Ce aveti voi aici nu mai exista demult in Italia mea. Dar noi tinem cu unghiile si cu dintii si aparam, si promovam si ne mandrim cu ce mai avem. Voi de ce dormiti? Degeaba faceti drumuri care vor ajunge sa nu …
18:33, 10.12.2015
Terra Madre Day la Milişăuţi
Joi, 10 decembrie 2015, la Milişăuţi, Grădiniţa cu Program Normal Milişăuţi şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Şcheia au sărbătorit Ziua Mamei Terra (Terra Madre Day) – ziua mâncărurilor tradiţionale…
12:40, 08.06.2015
Premiu american câștigat de Marta Pozsonyi de la Slow Food Turda
Marta Pozsonyi, directoarea Centrului Gastronomic Turda şi preşedintă a asociaţiei Slow Food Turda, aduce în oraşul nostru prima finanţare americanăacordată de The Culinary Trust, o redutabilă organizaţie dedicată…
15:30, 27.03.2015
Delicii de post. Reţeta cu hamei care nu are legătură cu berea şi tocăniţa de hribi ”ca la bunica” - FOTO
Bucătarul, cunoscut pentru aplecarea către reţetele simple, naturale, dar spectaculoase în acelaşi timp, spune că reţeta se poate face atât cu hamei - sau comlău, cu i se spune plantei în Sălaj - cât şi cu frunze…
15:55, 04.12.2014
Slow Food organizeaza: Terra Madre Day la Turda
Scopul asociatiei este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national din punct de vedere gastronomic si cultural, precum si sustinerea dezvoltarii agrare.…
15:45, 04.12.2014
STIRI TURDA- La Turda vor fi arome de turtă dulce si povești
Pe 10 decembrie 2014, Terra Madre Day este o sărbătoare globală în care comunitatea Slow Food celebrează de 5 ani, în sutele de orașe participante, preparatele locale specifice și ingrediente pe cale de dispariție…
16:45, 20.11.2014
Brânza de burduf la Salonul internațional al gustului de la Torino
220.000 de persoane au vizitat în acest an Salonul internațional al gustului “Terra Madre” de la Torino, eveniment ajuns la cea de-a zecea ediţie. 1000 de expozanți din peste 150 de țări, maeştri bucătari, fermieri,…
16:00, 28.06.2014
Produsele din zona Turzii au făcut impresie bună la întâlnirea Terra Madre Balcani
Ceapă roşie de Arieş şi delicioasa dulceaţă de ceapa a Martei Pozsonyi, siropurile preparate la rece din flori de soc cu lavanda sau cimbrisor, uleiurile presate la rece marca familiei Duma şi Turda, ca punct turistic…
01:27, 16.06.2014
Slow Food Turda va fi prezentă şi la ediţia din acest an a evenimentului Terra Madre Balkans
In perioada 19-22 iunie 2014, organizatia Kinookus cu sprijinul Slow Food International, organizeaza a treia editie TerraMadre Balkans in Dubrovnik, Croatia. Dupa doua editii organizate in Sofia, Bulgaria. Read…
05:00, 07.11.2013
Noi delicatese la târgul Slow Food
La ITC sunteti asteptati, în weekend, între orele 10.00-17.00,cu o oferta bogata de produse romanesti: pastrama traditionala, produse din carne de la Rupea, conserve de toamna facute in casa, branzeturi, uleiuri…
20:30, 01.11.2013
Ziua Mondială a Veganismului sărbătorită sâmbătă la Iaşi
Un nou eveniment la Iasi marca Slow Food va avea loc sâmbata, 2 noiembrie, de la ora 16:00, la Mojo bar, care va sarbatori Ziua Mondiala a Veganismului printr-un bufet 100- vegan si ateliere despre o alimentatie…
21:27, 10.09.2013
Vineri se va deschide la Alba Iulia Târgul Apulum Agraria 2013. Vezi programul evenimentului
Alba Iulia va găzduii în perioada 13-15 septembrie, o nouă ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Evenimentul ce se va desfășura între orele 10.00-18.00 în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu, cartier Cetate,…
23:45, 16.08.2013
Bucătăria lumii. Călătorie în Toscana culinară
Supele şi pastele sunt clasicele „primi piatti” din bucătăria toscană. Iar acolo unde sunt paste, trebuie să fie şi… sos pentru paste. Un prieten toscan ne povestea deunăzi că – apropo de sosuri – unul dintre cele…
12:12, 05.07.2013
Vara gastronomică debutează la Bădeni
Ediţia din acest an a verii gastronomice organizate de Slow Food Turda va avea loc la Bădeni în perioada 8-13 iulie. Comuna Moldoveneşti va fi gazda ediţiei cu numărul IV a manifestării devenită tradiţie pentru…
13:58, 11.12.2012
Campania electorală din 2012, în dezbatere la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia
Joi, 13 decembrie 2012, începând cu ora 11.00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înfiinţat la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba,…
13:34, 11.12.2012
„Ziua Terra Madre” sărbătorită de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania
Joi, 13 decembrie, începând cu ora 11:00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înființat la inițiativa Consiliului Județean Alba, sărbătoreşte…