Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:15, 29.04.2024

Cum se face cozonacul fără frământare. Ajutor pentru gospodinele aflate în criză de timp

Cum se face cozonacul fără frământare. Ajutor pentru gospodinele aflate în criză de timp

Ingrediente pentru cozonacul fără frământare:1 kg făină 50 g drojdie proaspătă5 gălbenușuri + 1 ou întreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahăr1 esență vaniliecoaja rasă de la o lămâie…




18:15, 02.12.2023

Prăjitura pufoasă de iaurt cu ulei de măsline - Rețeta extraordinară cu portocale confiate

 Prăjitură pufoasă de iaurt cu ulei de măsline - IngredienteIngrediente aluat 200 g făină simplă120 g de făină integrală130 g Zahăr Mărgăritar Cristal350 g iaurt100 g ulei de măsline2 ouă9 g praf de copt1 coajă…




17:25, 07.11.2023

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile

Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…




11:30, 07.11.2023

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile

Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…




09:35, 27.10.2023

Murături în oțet, rețeta lui Radu Anton Roman. Trucul folosit de marele bucătar pentru a păstra legumele tari

În volumul „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a dezvăluit care este secretul celor mai bune murături. Renumitul bucătar îți spune ce trebuie să știi atunci când pui murături la borcan.Toate…




16:10, 15.10.2023

Cum se face mămăliga "bolovan de pârâu" - Rețeta lui Radu Anton Roman

 Radu Anton Roman scria în lucrarea sa "Bucate, vinuri și obiceiuri românești" că cea mai bună mămăligă o pregătesc ciobanii la stână. De asemenea, are și două rețete pentru o mămăligă "gutuie tânără" și pentru…




09:17, 08.11.2017

Pizza umpluta cu spanac

Foarte buna si deloc greu de facut, aceasta pizza umpluta cu spanac poate fi perfecta pentru un pranz in aer liber. Bineinteles ca o puteti servi ca aperitiv sau chiar la micul dejun, asta daca preferati un mic…




08:12, 11.07.2016

LauraAdamache.ro: Eclere de ciocolata cu crema de ananas

Eclerul, alaturi de amandina si savarina, este desertul de care nu cred ca m as putea satura cu una cu doua. De data aceasta am preparat niste eclere mai indraznete, ca sa spun asa. Am adaugat cacao in aluat si…




11:42, 20.02.2016

LauraAdamache.ro: Whoopie pies

Whoopie pies sunt un fel de sendvisuri dulci de dimensiuni destul de generoase 8 10 cm , formate din doi biscuiti pufosi lipiti intre ei cu o crema de ciocolata, vanilie, unt de arahide, mascarpone, etc.Ingrediente…




10:00, 09.09.2013

Salata de orez salbatic cu fructe de mare

Pana acum cativa ani nu faceam decat salate de legume si fructe, foarte rar salate de paste si deloc salate de orez. Prima intalnire cu salata de orez s a intamplat undeva in Germania, intr un restaurant chinezesc…




16:40, 25.10.2012

Așa combați căderea excesivă a părului!

Kiwi este un fruct despre care specialiștii spun că ajută la renegerarea podoabei capilare, tratează căderea excesivă a părului și încetinește procesul de albire. Fructul are dublu efect asupra acestor probleme,…