Rommod - Stiri si informatii despre Rommod | prima pagina Ultima actualizare: 18:31:09, 04.05.2024
Cum se face cozonacul fără frământare. Ajutor pentru gospodinele aflate în criză de timp
Ingrediente pentru cozonacul fără frământare:1 kg făină 50 g drojdie proaspătă5 gălbenușuri + 1 ou întreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahăr1 esență vaniliecoaja rasă de la o lămâie…
18:51, 28.09.2022
Dulceață de portocale – rețete simple și delicioase
Cu un gust deosebit, minunata dulceață de portocale poate fi savurată indiferent de anotimp, simplă sau în diverse combinații inedite. Iată câteva rețete de dulceață de portocale pe care să le poți face cu ușurință…
08:21, 20.04.2022
Rețetă cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova
Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…
10:00, 21.12.2021
Cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova
Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…
14:41, 10.12.2021
Cum faci cel mai pufos cozonac. Rețeta tradițională cu 8 ouă - secretul pentru o coacere uniformă
Ingrediente cozonac:Pentru aluatul de cozonac avem nevoie de:1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri,…
09:30, 19.12.2020
Aşa faci cel mai bun cozonac. Ingredientul secret care îl face pufos
REȚETĂ COZONAC. Ingrediente cozonac:Pentru aluat cozonac:1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri,…
09:34, 04.01.2016
Reteta zilei: Savarine. 4 retete de savarine originale
Savarina a fost creata de cunoscutul gastronom francez Brillat Savarin. Savarina cu sirop si rom Ingrediente 500 g faina 1 2 ceasca lapte 30 g drojdie 5 oua 4 linguri zahar 120 g 250 g unt sirop si romMod de preparareSe…
09:22, 29.12.2015
Retete pentru Revelion: Un desert bun si fin pentru noaptea dintre ani. Creme pentru cupe
Cremele sunt preparate care se servesc in cupe, dupa ce au fost tinute la frigider. Se prepara fie la cald, fie la rece. Crema cu fragi Ingrediente 0,510 I apa 1 kg fragi 100 g zahar 50 g gris vanilie zeama de…
13:32, 28.10.2015
Retete traditionale romanesti: Retete prajituri, simple si bune!
La unele prajituri se intrebuinteaza bicarbonat. Pentru a indeparta mirosul greu pe care il lasa la coacere, se dizolva bicarbonatul inainte de intrebuintare in putin otet, zeama de lamaie, rom, sare de lamaie…
12:33, 25.09.2014
Tarte cu prune şi sos de smântână
Ingrediente: Tarta: 1 bucata aluat foietaj 300 g prune 1 plic zahar vanilat 1-2 zahar tos 1 lingurita scortisoara Sos de smantana 2 linguri smantana (acra) 1 lingura zahar pudra vanilat (sau dupa gust) 1 lingura…
15:42, 25.12.2013
REŢETA ZILEI: Prăjitură de ciocolată
Ingrediente:Blat: 7 oua30 gr cacao30 ml apa rece170 gr faina1 praf de copt200 gr zahar2 plicuri zahar vanilatUmplutura: 250 gr margarina100 gr ciocolata cu lapte40 gr cacao150 gr zahar10 ml romMod de preparare:Blat:…
17:57, 23.12.2013
REŢETE DE CRĂCIUN: Cozonac cu nucă şi cacao
Ingrediente:Pentru aluat:1 kg făină albă, de calitate500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile3 linguri coajă de lămâie şi portocală8 gălbenuşuri, la temperatura camerei2 linguri…
09:10, 01.05.2013
REŢETE DE PAŞTE: Cozonac cu nucă
Ingrediente: Pentru aluat:6 galbenusuri500 g zahar1 kg faina100 ml ulei50 g unt topit1 plic zahar vanilatdrojdie proaspata cat o nuca (sau un pachetel mic de drojdie uscata)cateva picaturi esenta de romcoaja rasa…