Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

03:10, 13.05.2024

Festival de prăjituri cu rabarbăr la Saschiz, în onoarea Regelui Charles al III-lea

Festival de prăjituri cu rabarbăr la Saschiz, în onoarea Regelui Charles al III-lea

Pentru a marca un an de la încoronarea monarhului care i-a adus faimă localității, gospodinele au pregătit prăjituri, dar și alte bunătăți cu rabarbăr, după rețete săsești. Printre ele, prăjitura preferată de Rege,…




14:30, 06.05.2022

”Parada plăcintelor cu rabarbăr” la Saschiz

Sărbătoarea Rubarbărului a a juns la a noua ediție. Asociația „Vecinătatea Femeilor din Saschiz" organizează anual, în prima zi de sâmbătă a lunii mai, un eveniment dedicat, parte a proiectului de promovare turistică…




11:50, 01.04.2021

Ce poți să gatești cu rubarbă. Cinci rețete gustoase și simple

Deși este confundată de cele mai multe ori cu un fruct, rubarba provine din Tibet, fiind o legumă care a fost ulterior adusă și cultivată și în Europa. Rubarba se mai găsește și sub denumirile de Rabarbăr, Rabarbară…




14:44, 11.05.2019

Meniul liderilor UE la Sibiu: Piure de rabarbăr, cotlet cu măcriș și Jidvei

Dineul a avut un specific tradiţional transilvănean din Sibiu oferind produse și delicatese locale liderilor europeni. Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană, astfel că produsele au fost promovate…




02:24, 08.11.2015

Rubarba, beneficiile unei plantei-minune care regenerează celulele hepatice şi e un tonic fără egal. Cum o folosim pentru a nu deveni otrăvitoare

Rubarba, denumită şi Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri.  Ea se foloseşte în preparatele culinare şi in medicină.   Beneficiile consumului…




02:30, 27.06.2015

Reţetele bunătăţilor din Mărginimea Sibiului: cum facem cele mai bune dulceţuri de cireşe, de vişine şi de rubarbă

Soţii Ioan şi Maria Badiu sunt pionierii agroturismului în satul copilăriei lui Emil Cioran. Au deschis pensiunea în 1997, cu aceeaşi convingere păstrată şi acum, că agroturismul înseamnă să primeşti oaspeţi acasă…




07:06, 11.07.2014

Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibanesti si novacul afumat de Tara Barsei ajung in Europa si in intreaga lume. Lista produselor traditionale certificate…

Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibanesti, branza din Marginimea Sibiului si novacul afumat de Tara Barsei vor fi protejate de Uniunea Europeana. Aceste bunatati romanesti vor primi denumirea de "origine protejata"…




13:54, 22.05.2014

Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica vor protecție europeană

Zece produse tradiționale se află în pregătire pentru obținerea protecției europene, printre ele numărându-se Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica. Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU / AGERPRES ARHIVA…