Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:45, 23.12.2023

Untura și osânza, secretul aluaturilor tradiționale

Untura pentru prăjituri nu este și subliniem NU este untura de la cârnați. Nu că nu ar fi bune niște pateuri cu carne, dar poate nu vrem ca sărățelele, covrigeii sau ștrudelul să aibă gust pregnant de carne.




12:20, 28.10.2022

Petrutza Petruța: Osânza socială s-a îngroșat

  Buni zori celui care nu mai este Dar a rămas prin versuri frumoase Și prin ochii lui verzi care au devenit astre celeste Ce-au înverzit în cer câmpii fabuloase Pe care îngerii își fac de multe ori sieste. Miroase…




02:50, 21.07.2022

L-am pictat pe nea Măricel, l-am dat şi pe nea Mihăiţă, dar uitasem de dom’ Costel!

Pentru ca, din ce a tras amicul Archibald Tanase cu urechea prin anumite cotloane ale politichiei de Bahlui, ar fi oarece suparare în zona liberalilor de la Cejau caci, iote, l-am dat aicea la rubricuta cu poza…




15:28, 16.05.2019

Depresia de osânză sau cazul-şcoală al deputatului Nicu Georgescu

Nimeni în drum s-a întors din potecă. Mă refer la ilustrul derutat Nicolae Georgescu, cel care a defectat acum o lună din PSD Argeș ca să treacă în muzică de fanfară și ritmuri săltărețe de mare deontolog în șalupa…




11:57, 14.12.2016

Reţete tradiţionale! Cum se fac jumările şi untura de porc? Cel mai corect mod de topire al grăsimii

Jumările. Topirea grăsimilor este o muncă ce solicită multă atenţie. Gustul, culoarea şi durabilitatea unturii sunt în funcţie de topirea grăsimii. Iată modul cel mai corect de topire al grăsimii: Slănina curăţată…




04:12, 03.08.2016

Fardul din osânză folosit de femei în urmă cu un secol. Cum se „frăgezea părul“ cu glicerină pură şi borat de sodiu

Cu toate nu aveau la dispoziţie produsele cosmetice de astăzi, femeile de la începutul secolului al XX-lea aveau o frumuseţe aparte. Cei de la site-ul deieri-deazi.blogspot.ro au strâns o serie de sfaturi practice…




13:33, 27.01.2016

Reţeta zilei: Cornuleţe fragede cu osânză

Orice gospodină pricepută știe că nu se compară nici cel mai bun unt cu untura obținută din osânza topită la vremea ei (în dechemvrie) și pusă la păstrare în borcane curate, la rece. Cum spuneam, știu de unde pot…




00:27, 27.01.2016

Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)

Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente românești, dacă vrei să gătești... retete romanesti! De-aceea am și pornit în căutarea lor. Iar cum Tata Lice, bihoreanul rătăcit în Munții Buzăului, a pus...




10:18, 14.12.2015

Reţete tradiţionale: Cum se fac jumările şi untura de porc

REŢETE DE CRĂCIUN.Iată modul cel mai corect de topire al grăsimii: Slănina curăţată de carne şi şoric se taie în patraţele egale de 2-3 cm lungime şi 1-2 cm lăţime. Este foarte important ca bucăţelele să fie egale…




20:20, 05.03.2015

Dezbaterile Curierul Naţional - La Brăila s-a trăit destul din osânză!

În cadrul manifestrii organizate de contidianul Curierul Naional la Brila al crei partener media a fost si ziarul nostru sau fcut promisiuni din partea politicienilor i sau fcut prezentri din partea oamenilor…




14:00, 23.12.2014

RETETA DE COZONAC ca la Masterchef

RETETA DE COZONAC ca la Masterchef. Vorbim despre doua feluri de dulciuri nelipsite de pe masa de sarbatori. La Isverna, Chef Foa a invatat sa prepare cozonac pe vatra, dar si o reteta cu care localnicii se mandresc:…




08:51, 14.06.2014

Cine da de pamant cu Bianca Rus! “Am vazut o domnisoara cu osanza plutindu-i pe deasupra apei”

Iritat la culme dupa ce a vazut imaginile cu Bianca Rus la piscina si a auzit-o pe aceasta laudandu-se in stanga si in dreapta ca a slabit 25 de kilograme, Silviu Prigoana ia atitudine si o taxeaza pe cantaretea.…




00:03, 06.01.2014

Osânza a fost grasa, Vlasa nu se lasa!

Multi au crezut cã primarul Vlasã este atât de afectat de deranjul provocat în comunã încât a cãzut într-o depresie profundã si nu mai este în stare sã facã doi pasi. Realitatea cruntã a demonstrat contrariul.…




09:12, 23.09.2013

Radu Banciu, înfiorat de fundul cu ”osânză curgând” al lui George Soros: La 83 de ani, arată ca dracu

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit, duminică seara, în cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, de pe B1 TV, despre cea de-ea treia căsătorie a omului de afaceri George Soros, arătându-se înfiorat de cum poate să…




12:00, 11.01.2013

REŢETA ZILEI: Cornuleţe cu gem şi nucă

Ingrediente: Pentru aluat: 500 gr osanza (unt gras )600 gr faina2 oua30 ml zeama de lamaie150 ml apa1 lingurita cu sare Umplutura: 300 gr gem si 100 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta de  rom Decor: zahar pudra…




09:44, 06.11.2012

REŢETA ZILEI: Cornuleţe cu mere

Ingrediente:Pentru aluat: 300 gr osanza400 gr faina1 ou10 ml zeama de lamaie90 ml apa 1/2  lingurita cu sarePentru umplutura: 5 mere potrivite50 gr unt1 lingura de gris50 gr zaharscortisoaraPentru decor: zahar…




22:32, 11.09.2012

Băncile româneşti au trăit din osânză. Cât de expuse sunt pe viitor?.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a amintit ca rezervele minime impuse bancilor de institutia pe care o conduce a ajutat bancile locale sa se mentina in picioare, fara ajutor de la stat. Ar cam fi insa timpul ca…