Marie Antoine Careme - Stiri si informatii despre Marie Antoine Careme | prima pagina Ultima actualizare: 22:26:21, 07.05.2024
Rețete de profiterol – cum faci cel mai bun profiterol
Profiterolul este un desert delicios, foarte apreciat în multe regiuni de pe glob și are o istorie destul de lungă. Profiterolul reprezintă niște gogoși micuțe, umplute cu cremă, adesea servite ca desert. Cu toate…
21:10, 15.10.2023
Reţete de melci cu nucă
Rețetele de melci cu nucă nu sunt populare doar în țara noastră, multe țări din Europa consumă cu mare plăcere acest desert savuros. Așadar, iată unele dinre cele mai apreciate rețete de melci cu nucă pe care să…
21:10, 15.09.2023
Rețete de pateuri cu ciuperci
Minunatele pateuri cu ciuperci sunt un aperitiv excelent, gustos și poate fi consumat chiar și de cei care aleg o dietă fără carne sau țin post. Descoperă cele mai bune rețete de pateuri cu ciuperci. Despre pateurile…
19:15, 09.05.2022
Auguste Escoffier. Cine a fost părintele bucătăriei moderne
Auguste Escoffier, pe numele complet Georges-Auguste Escoffier a fost artist culinar francez, cunoscut ca „regele bucătarilor și bucătarul regilor”, care și-a câștigat o reputație mondială ca director al bucătăriilor…
10:30, 12.04.2021
Rețeta perfectă pentru postul Paștelui: sufleu de conopidă. Ingredientul secret
Cea mai veche mențiune a sufleului este atribuită celebrului bucătar francez Vincent La Chapelle, la începutul secolului al XVIII-lea. Dezvoltarea și popularizarea sufleului aparțin maestrului culinar Marie-Antoine…
01:44, 05.05.2017
Istoria de patru secole a prăjiturii iubită de împărați, papi și oameni de rând: Cremșnit – Crempită – Cremeș
Puține preparate de cofetărie se bucură de o asemenea răspândire și apreciere pe plan mondial. Povestea prăjiturii pe care noi, în România, o cunoaștem sub numele de Cremșnit (din germanul Krèmeschnitte), Crempită…