Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:16, 13.02.2024

Rețete de profiterol – cum faci cel mai bun profiterol

Rețete de profiterol – cum faci cel mai bun profiterol

Profiterolul este un desert delicios, foarte apreciat în multe regiuni de pe glob și are o istorie destul de lungă. Profiterolul reprezintă niște gogoși micuțe, umplute cu cremă, adesea servite ca desert. Cu toate…




21:10, 15.10.2023

Reţete de melci cu nucă

Rețetele de melci cu nucă nu sunt populare doar în țara noastră, multe țări din Europa consumă cu mare plăcere acest desert savuros. Așadar, iată unele dinre cele mai apreciate rețete de melci cu nucă pe care să…




21:10, 15.09.2023

Rețete de pateuri cu ciuperci

Minunatele pateuri cu ciuperci sunt un aperitiv excelent, gustos și poate fi consumat chiar și de cei care aleg o dietă fără carne sau țin post. Descoperă cele mai bune rețete de pateuri cu ciuperci. Despre pateurile…




19:15, 09.05.2022

Auguste Escoffier. Cine a fost părintele bucătăriei moderne

Auguste Escoffier, pe numele complet Georges-Auguste Escoffier a fost artist culinar francez, cunoscut ca „regele bucătarilor și bucătarul regilor”, care și-a câștigat o reputație mondială ca director al bucătăriilor…




10:30, 12.04.2021

Rețeta perfectă pentru postul Paștelui: sufleu de conopidă. Ingredientul secret

Cea mai veche mențiune a sufleului este atribuită celebrului bucătar francez Vincent La Chapelle, la începutul secolului al XVIII-lea. Dezvoltarea și popularizarea sufleului aparțin maestrului culinar Marie-Antoine…




01:44, 05.05.2017

Istoria de patru secole a prăjiturii iubită de împărați, papi și oameni de rând: Cremșnit – Crempită – Cremeș

Puține preparate de cofetărie se bucură de o asemenea răspândire și apreciere pe plan mondial. Povestea prăjiturii pe care noi, în România, o cunoaștem sub numele de Cremșnit (din germanul Krèmeschnitte), Crempită…