Iordache Ionescu - Stiri si informatii despre Iordache Ionescu | prima pagina Ultima actualizare: 10:46:15, 21.05.2024
09:05, 30.11.2021
GastroArt: Reteta inedita de mititei din anul 1907
Ei bine, urmand si noi exemplul "maestrului" Cristoiu, care s a retras in bibliotecile universitare pentru a gasi dovezi irefutabile in ceea ce priveste nasterea de catre gaini a puilor vii, ne am adancit in cercetarea…
10:55, 04.05.2021
30 milioane de mici au cumpărat românii în vacanța de 1 mai. Povestea micului!
30 milioane de mici au cumpărat românii în vacanța de 1 mai. Estimările statistice din România sunt similare cu cele de anul trecut, chiar dacă regulile de distanțare socială au fost mai rigide în 2020. Anual,…
09:22, 01.05.2020
Cum au ajuns micii atât de celebri și îndrăgiți în România
Ziua Muncii, transformată de români în ziua "grătarului la iarbă verde", are un preparat culinar vedetă: micii. Cum au ajuns aceștia atât de apreciați, încât niciunui grătar care "se resepctă" nu trebuie să-i lipsească…
13:37, 20.07.2018
(P) România explicată
Atunci când trăiești în România, te lovești zi de zi de lucruri cărora nu le poți găsi o explicație. Dar, să le lăsăm deoparte pe acestea și să ne gândim la toate celelalte pentru care, vorba unui mare clasic în…
12:52, 06.05.2018
Secretul micilor de la Cocoșatu. ”Nu există ţară în lumea asta care să nu vină să servească”
Micii... Sunt ai nostrii, au ba? Sunt ruda mai saraca a cevapilor (cevapcici) sârbesti? Ne-am trezit, pur si simplu, cu ei în taverne si i-am adoptat? Ori... au fost nascociti din nimereala, pe Covaci la numarul…
07:19, 01.05.2018
ZIUA MUNCII 2018, sărbătorită de Google printr-un doodle special
ZIUA MUNCII 2018 este sărbătorită şi de Google printr-un doodle special. Doodle-ul este un desen care înfăţişzează unelte şi instrumente folosite în diverse meserii din lumea întreagă. ZIUA MUNCII 2018 este sărbătorită…
00:23, 01.05.2018
Paștele comuniștilor. Un film cu Jean Gabin. Mititeii nu sunt creația românilor, adevărata istorie a micilor. Horoscop
Horoscop Există părerea larg răspândită în majoritatea populației că micii au apărut cam în timpul Războiului de Independență. Sau că sunt invenția cârciumarului Iordache Ionescu, la sfârșitul secolului XIX, un…
15:08, 30.04.2018
Povestea micului pe care românii îl servesc de 1 mai. Unde a fost prima dată preparat și cât de ”românesc” este
Deși sunt considerați o specialitate românească, micii sunt disputați de România, Bulgaria, Grecia, Serbia și Turcia. Povestea micului pe care românii îl servesc de 1 mai își are originile undeva în secolul XIX-lea,…
15:55, 31.07.2017
Povestea micului – ce nu știai de micul de grătar
Românul e petrecăreț din fire și se simte cel mai în largul lui acasă, cu prietenii și familia. Dacă aude că-i rost de veselie, imediat încinge grătarul cu mici și cu bere, la iarbă verde. Pentru noi, românii de…
10:31, 03.06.2015
Locul în care s-a născut gloriosul mic românesc: cârciuma lui Iordache Ionescu de pe Covaci no.3
Trei Ionești săraci. * O tavernă se preface în restaurant. * Un ziarist undercover și niște mațe lipsă la apelul grătarului – nașterea romanțată a micului. * Expozițiile mondiale de la Paris – un lăutar la „Elysee”;…
10:00, 01.05.2015
De 1 Mai, în România se consumă milioane de MICI. Care este povestea lor și rețeta originală
Iordache Ionescu , un bucătar iscusit, le pregătea clienţilor, în urmă cu peste 100 de ani, mai multe preparate la grătar. Cârciumarul binecunoscutului han ”La Iordachi”, era renumit pentru reţeta excepţională…
09:33, 01.05.2014
La Iordache, locul de "NAŞTERE" al MITITEILOR
Chiar dacă termenul de "fiţă" nu exista în limbajul românilor, "ştaiful" fiind cuvântul cel mai bun pentru lux, gusturile alese în materie de restaurante erau bine definite. Bucătăria aleasă - adesea de inspiraţie…
11:24, 30.04.2014
POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere
REŢETĂ MICI DIN INTERBELIC. În "Bucureştii de altădată", ziaristul Constantin Bacalbaşa susţine că umoristul Nae Orăşanu ar fi cel care a denumit mititeii, la cârciuma Iordache, de pe strada Covaci (vechiul centru…
08:40, 15.06.2013
Povestea micului. Unde sunt cei mai buni mitiei în Brașov?
Povestea micului românesc a început în urmă cu peste 100 de ani, iar de-a lungul timpului preparatul autohton şi-a câştigat popularitatea pe grătarul tuturor românilor. Legenda spune că primul mic a fost mâncat…
16:32, 14.06.2013
Povestea micului românesc: cum a ajuns o greşeală culinară dezbatere europeană. Unde se găsesc cei mai buni mititei
Premierul României a reuşit recent să amâne interzicere micului de către Comisia Europeană. Producerea tradiţionalului produs ar fi trebuit să devină ilegală de la 1 iunie din cauza unor ingrediente considerate…
23:46, 02.06.2013
Uraaa! Micii vor sfârâi legal pe grătare! Oficialii Uniunii Europene s-au răzgândit şi permit folosirea bicarbonatului de sodiu în carne
Românii pot răsufla uşuraţi. În această vară, micii vor sfârâi pe grătarele din toată ţara. După ce o directivă europeană interzicea bicarbonatul de sodiu în carne, creând panică în rândul populaţie, oficialii…
09:48, 01.05.2013
Reţeta zilei: „Mititeii” de sfidat Comisia Europeană! Reţeta orginală, din secolul XIX, nu conţine bicarbonat!
Povestea:O ştire venită dinspre Comisia Europeană, tocmai acum, în prag de Armindeni, pune pe jar nu doar pe producătorul de mici, ci şi, mai ales, pe consumatorul de mititei, românul de rând, care ştie că nu se…