Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:10, 14.02.2022

Ce înseamnă compatibilitatea într-o relație ;i care sunt factorii care o influențează

Cu toții am auzit expresia contrariile se atrag. Ok, dar sunt și compatibile? Compatibilitatea este mult mai mult decât să te atragi sau să te înțelegi cu cineva, este să știi că celălalt are opinii similare cu…




19:30, 13.02.2022

Final de relație. Cum îi spui că nu mai vrei să continui

Sfârșitul oricărei relații romantice este invariabil dureros, iar în unele cazuri poate fi devastator și lasă multe daune emoționale în urmă. De aceea, ar fi indicat ca despărțirea să se facă cu grijă și răbdare,…




11:31, 13.02.2022

Reproșurile în cuplu – cât de mult îți pot afecta relația și cum le oprești

Uneori, cuplurile au tendința de a intra într-un joc nesfârșit al reproșurilor, în care partenerii dau vina unul pe altul pentru orice neînțelegeri sau orice lucru care nu merge în relație.  Poate fi provocator…




10:56, 12.02.2022

Cât de multe compromisuri ar trebui să faci într-o relație și cum să le abordezi

Compromisurile reprezintă o parte esențială a experienței umane. Învățăm să facem compromisuri de îndată ce începem să înțelegem lumea din jurul nostru. La trei ani, copilul vrea bomboane, dar nu le primește până…




18:55, 11.02.2022

Comunicarea eficientă într-o relație. Cum comunici într-o ceartă cu partenerul de cuplu

Conflictul într-o relație este practic inevitabil. Conflictul în sine nu este o problemă, doar modul în care este gestionat, care poate aduce oamenii împreună sau îi poate despărți. Abilitățile slabe de comunicare,…




12:20, 11.02.2022

Care sunt limbajele iubirii și cum le gestionezi pentru a avea o relație fericită

Limbajele iubirii descriu cinci moduri prin care oamenii primesc și exprimă dragostea într-o relație. Cunoașterea limbajului de dragoste al partenerului și să i-l comunici pe al tău vă poate ajuta pe amândoi să…




12:50, 10.02.2022

Cum setezi limite sănătoase într-o relație

Respectarea granițelor partenerului tău și stabilirea propriilor limite este o parte crucială a unei relații sănătoase. Granițele sunt ceea ce te ajută să te simți confortabil – fie că sunt limite legate de timpul…




18:40, 09.02.2022

Întâlnirea cu părinții partenerului. Cum să faci o primă impresie bună

Întâlnirea cu părinții partenerului este un pas important în relație. La urma urmei, părinții vor reprezenta probabil o parte semnificativă a vieții pe care o construiești cu partenerul tău. Vrei să o faci la momentul…




19:05, 08.02.2022

Cum să îi învățăm pe copii tehnici de gestionare eficientă a timpului

Dacă ți s-a întâmplat să fii nevoit să tragi de copilul tău pentru că trage de timp sau întârzie în pregătirea unei activități, trebuie să știi că există tehnici care îl pot ajuta pe cel mic să înțeleagă să își…




18:20, 07.02.2022

Cum gestionezi eficient banii în căsnicie? 7 sfaturi pentru echilibru în cuplu

Banii sunt principalul subiect de discuții în cuplurile căsătorite și a doua cauză principală a divorțului, după infidelitate. În general, în relații, banii tind să fie o sursă de frustrare și tensiune, fapt datorat…




12:10, 28.01.2022

Ce este gândirea pozitivă și cât de importantă este în viața de zi cu zi

Ai tendința de a vedea paharul ca pe jumătate gol sau pe jumătate plin? Probabil ai auzit această întrebare de multe ori. Răspunsul se referă direct la conceptul de gândire pozitivă și dacă ai o perspectivă pozitivă…




18:56, 27.01.2022

Cum să îți creezi un cerc social care să te spijine

Cercetările arată că relațiile sănătoase și de susținere pot reduce stresul și ne pot îmbunătăți sănătatea generală și sentimentul de bine. Relațiile interumane reprezintă un factor cheie în echilibrul vieții de…




10:01, 27.01.2022

Autocompasiunea – ce este și cum te ajută să faci față mai ușor provocărilor

Când vine vorba de dezvoltare personală, cultura noastră îi celebrează adesea pe cei care sunt siguri de sine sau încrezători în sine. Cu toate acestea, autocompasiunea ar putea fi o modalitate mai bună de a aborda…




17:55, 25.01.2022

Cum faci față mai ușor schimbărilor care apar în viața ta

Schimbarea este o parte inevitabilă a vieții, dar simplul fapt că știi asta nu înseamnă și că poți să te confrunți cu schimbarea prea ușor. Găsirea unor modalități de a accepta și de a te adapta poate face aceste…




16:16, 20.01.2022

Cum pui capăt unei prietenii care nu te mai împlinește

Orice despărțire este dificilă, fie că este vorba de o relație sau de o prietenie care nu mai funcționează. Motivele pentru care ajungi să pui capăt unei prietenii pot fi diverse, iar momentul în care decizi să…




20:15, 18.01.2022

Grija față de sine sau auto-îngrijirea. Cum să ai mai multă grijă de tine în fiecare zi

Grija față de sine, cunoscută și sub numele de auto-îngrijire este ceea ce stă la baza bunăstării și fără de care orice activitate de dezvoltare personală nu are niciun efect. Toate tehnicile de ameliorare a stresului…




09:30, 17.01.2022

Ce este ura de sine și cum o poți combate

Ai adesea gândul: „Mă urăsc”? Dacă ești plin de sentimente negative față de tine, știi cât de frustrante pot fi. Pentru a depăși sentimentele de ură de sine, este important să recunoaștem semnele și simptomele,…




18:40, 11.01.2022

„Ce fac dacă nu-mi iese?”. Cum gestionezi eficient frica de eșec

Frica de eșec, uneori denumită atichifobie, este o frică irațională și persistentă de a eșua. Uneori, ea apare  ca răspuns la o situație specifică, alteori este legată de o altă afecțiune de sănătate mintală, cum…




10:05, 09.01.2022

Cum poți să te bucuri mai mult de fiecare clipă. Tehnici simple pe care le poți aplica în fiecare zi

Cei mai mulți oameni au tendința de a trăi fie în trecut, gândindu-se la evenimente care i-au afectat și le-au lăsat urme, fie în viitor preocupându-se pentru cum va arăta săptămâna, anul sau chiar întreaga lor…




18:11, 08.01.2022

Ce este ruminația și ce poți face pentru a o ține sub control

Ai fost vreodată stresat toată ziua pentru că nu te puteai opri să nu te gândești la ceva nedrept care s-a întâmplat dimineața sau în  săptămâna anterioară? Oamenii manifestă deseori o tendință de a se gândi obsesiv…




10:30, 08.01.2022

Cum ne educăm copiii fără pedepse și recompense

În ultimii ani, mulți părinți se îndreaptă către parentingul blând, în care aleg să nu folosească recompense –  steluțe, recompense dulci, cadouri sau timp la TV ca „mită”, dar nici pedepse – luarea „privilegiilor”,…




18:45, 02.01.2022

De ce ai atât de multe gânduri noaptea și cum să obții un somn mai liniștit

În sfârșit te pregătești pentru noapte. Ești obosit și gata să te odihnești. Dar de îndată ce luminile se sting și îți așezi capul pe pernă, o mulțime de gânduri te acaparează. Începi să te gândești la lista de…




18:15, 01.01.2022

Cum poate afecta stresul creșterea în greutate

Stresul poate afecta semnificativ capacitatea de menține o greutate sănătoasă și ne poate împiedica să pierdem în greutate. Fie că este rezultatul nivelurilor ridicate de cortizol, hormonul stresului, al comportamentelor…




15:35, 30.12.2021

Cum reaprindem scânteia într-o relație pe termen lung

Să te îndrăgostești este ca și cum ai avea o jucărie nouă cu o mulțime de compartimente secrete de descoperit. Este incitant și te acaparează cu totul. Să rămâi îndrăgostit este o altă poveste. După un timp, devine…




11:40, 28.12.2021

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi oferă acces gratuit miercuri publicului

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi oferă acces gratuit miercuri, publicul fiind aşteptat să viziteze atât expunerea permanentă, cât şi expoziţiile temporare, conform agerpres. "Vă amintim că miercuri,…




09:05, 17.12.2021

Ce este mâncatul conștient și ce beneficii ne aduce

În viața aglomerată pe care o trăim, să fim atenți și prezenți la fiecare lucru pe care îl facem este deosebit de important. Mâncatul conștient este actul de a fi prezent în timp ce mănânci sau bei. Probabil mănânci…




18:05, 13.12.2021

7 modalități prin care putem gestiona stresul și anxietatea cauzate de venirea sărbătorilor

Perioada de Crăciun și de Anul Nou este un moment pentru bucurie, sărbătoare, cadouri și timp petrecut cu familia și prietenii. În media vedem imagini care promovează această perioadă ca fiind cea mai fericită…




09:05, 13.12.2021

Avantaje și dezavantaje ale competiției pentru copii

Fie că este vorba de o cursă la președinție, de un maraton sau de examenul de intrare la facultate, competiția este prezentă în viața noastră încă de la vârste mici. Este însă acesta un lucru bun și este ceva ce…




09:05, 11.12.2021

De ce comunicarea în era digitală provoacă stres la locul de muncă și cum îl combați

Tehnologia vine cu foarte multe beneficii, dar aduce și o serie de provocări, în toate domeniile și pe toate palierele vieții. Dacă acasă tehnologia ne poate afecta timpul petrecut cu familia și riscă să ne îndepărteze…




18:06, 10.12.2021

Cum îi ajutăm pe copii să își dezvolte abilități de rezolvare a problemelor

Odată ce copiii ajung la vârsta preșcolară, ei au nevoie să dețină abilități de rezolvare a problemelor, pentru a putea fi capabili să gestioneze anumite situații comune care apar în viața de zi cu zi, atât la…