Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:35, 16.10.2023

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt

Plăcintă cu iaurt  –  Ingrediente Pentru aluat: – 250 grame de făină – 125 grame de unt, rece și tăiat în cuburi – 30 grame de zahăr – Un praf de sare – 3-4 linguri de apă rece Pentru umplutură: – 500 grame de…




12:35, 05.09.2023

Pastele Kottbullar, deliciul bucătăriei suedeze cu care îi vei uimi pe toți! Micii gurmanzi o vor îndrăgi rapid

Descoperă magia bucătăriei suedeze cu această rețetă autentică de paste suedeze, cunoscute sub numele de paste “Kottbullar”, relatează Știri Diaspora.  Chifteluțele suculente făcute dintr-un amestec de carne de…




08:36, 23.06.2023

Cum se face delicioasa dulceață de nuci verzi

Foarte bogată în iod, ea este un adevărat medicament și tot ceea ce vă cere pentru preparare este un pic de timp şi de efort. Dar merită, deoarece nuca e și cel mai bun doctor de inimă! Ingrediente Pentru 3 borcane…




06:50, 05.05.2023

Rețeta zilei. Tort de clătite cu ciocolată

Ingrediente Pentru clătite 2 ouă 160 g făină 250 ml lapte 125 g smântână 100 g zahăr pudră 1 praf sare ulei pentru prăjit Pentru cremă 250 ml lapte 250 g smântână slabă 4 gălbenuşuri 80 g zahăr tos 200 g ciocolată…




03:50, 23.12.2022

Minicozonaci cu nucă

Ingrediente Pentru aluat: 900 g făină; 300 g margarină; 3 ouă; 50 g drojdie; 8 linguri zahăr; 1 cană lapte. Pentru umplutură: 500 g nuca măcinată; 100 ml lapte; 5 linguri de zahăr; 5 albuşuri de ou; 3 plicuri zahar…




07:20, 08.09.2022

Omletă cu ceapă verde și salam

Consumul de ouă la începutul zilei asigură, pentru o lungă perioadă de timp, organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual. Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin…




05:10, 27.05.2022

Ştrudel cu vişine şi zmeură

Ingrediente Pentru aluat: 200 g unt rece100 g sana2 oua3 linguri îndulcitor pudră450-500 g făinăun praf de sare, 2 linguriţe vanilie Pentru umplutură: 500 g vişine300 g zmeură5 linguri îndulcitor pudră,1 plic îndulcitor…




18:15, 30.03.2021

Rețete de sărbători 2021. Rețetă ciorbă de miel ca la mama acasă

Orice gospodină știe că de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ciorba de miel. Cea mai bună ciorbă de miel se prepară din legume proaspete, dar e important să știi care sunt bucățile de la miel care se potrivesc…




12:00, 21.09.2020

Rețetă de plăcintă cu dovleac, simplă și potrivită pentru zilele de toamnă

Toamna vine cu multe culori și delicatese specifice, care ne fac să iubim acest anotimp, ba chiar să-l așteptăm cu nerăbdare. oricât de mult iubim perioada verii, apariția dovlecilor este o perioadă pe care…




12:07, 30.04.2020

Desert gustos pe vreme de pandemie. Cea mai căutată rețetă din România

Secretul din spatele acestei rețete și lucru care a făcut-o să ajungă la atât de mare căutare este simplitatea ei. Se face ușor, rapid și este extrem de gustoasă, scrie Informatia-zilei.ro. Ingrediente Pentru stratul…




12:07, 09.03.2020

Rețete deosebite: Albă ca Zăpada de post

Chiar dacă ne aflăm în perioada postului, nu înseamnă că nu ne putem răsfăța cu un desert savuros și ușor de făcut. Vă prezentăm o variantă de post a celebrei și îndrăgitei prăjituri Albă ca Zăpada. Ingrediente…




17:03, 07.06.2019

Turtițe chinezești cu ceapă verde

Sunt foarte bune, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai. Sunt gustoase și simple, dar merg tare bine unse cu o cremă de brânză, sau cu unt. Ingrediente Pentru 8 porții de 24 cm: 450 gr de...




22:56, 24.04.2019

Cum se prepară prăjitura „Învierea Domnului”. Se face de Paște, de peste 100 de ani

Prajitura „Invierea Domnului” este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti. Ingrediente Pentru blatul cu vanilie: 4…




12:25, 04.03.2019

REŢETA ZILEI: Miniprăjituri cu mascarpone si lapte condensat

Ingrediente Pentru blat: 300 g iaurt, 150 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml ulei, 150 g zahăr, 4 linguri cacao. Pentru cremă: 250 g mascarpone, 250 ml frişcă lichidă, 150 ml lapte condensat,…




00:55, 20.12.2018

Varză călită cu fasole

V-am pregătit o reteță gustoasă, sănătoasă și ieftină în această perioadă a Postului. O rețetă pe cât de gustoasă pe atât de ușor de făcut. În doar 15 minute puteți pregăti toate ingredientele și în mai puțin de…




13:02, 27.10.2018

De toamnă, cu dovleac! Plăcintă țărănească

  Suntem în plin sezon, așa că profitați de gustul parfumat al dovleacului și pregătiți această plăcintă țărănească. Este absolut delicioasă și se pregătește foarte ușor. Ingrediente Pentru aluat aveți nevoie de:…




20:36, 07.05.2018

Reţeta zilei: Tartă cu nuci

Ingrediente Pentru blat ● 200 g făină ● 120 g unt ● 70 g zahăr pudră ● 1 ou ● 1 linguriţă praf de copt Pentru bezea ● 5 albuşuri ● 75 g zahăr ● 1 praf de sare ● 100 g nuci...




00:02, 20.04.2018

Reţeta de weekend – Tort cu cremă de brânză şi zmeură

Ingrediente Pentru blat: 200 g făină, 125 g unt, 100 g zahăr, 3 linguri cacao, 1 gălbenuş, ½ plic praf de copt, 1 lingură smântână. Pentru umplutură: 500 g brânză proaspătă de vaci, 1 linguriţă esenţă de vanilie,…




00:03, 13.04.2018

Reţeta de weekend – Turnuleț cu cremă de brânză și dulceață

Ingrediente Pentru clătite: 400 g făină, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 1 litru lapte, 1 praf sare, 2 linguri ulei Pentru umplutură: 250 g cremă de brânză (mascarpone), 700 g smântână cu 32% grăsime, 150 g zahăr pudră,…




16:33, 08.03.2018

Mucenici moldoveneşti pentru cei mici? Au sau nu voie copiii să consume aşa ceva, mai ales că mucenicii conţin "otravă albă"

Daca pentru noi, adultii sanatosi, toate ingredientele ne sunt permise si in consecinta si preparatul finit, pentru copii lucrurile stau usor diferit, scrie superbebe.ro. Si asta pentru ca cei mici, pana la varsta…




20:44, 23.12.2017

Rulada de Craciun cu frisca, fara coacere, gata in 10 minute

Se face in zece minute si este absolut delicioasa! Trebuie sa incerci aceasta reteta inedita de rulada cu frisca. Ingrediente Pentru aluat 2 albusuri de ou 250g nuci tocate 2 linguri pesmet 5-6 linguri zahar pudra…




13:25, 19.08.2017

SĂNĂTOS: Cum se face delicioasa dulceață de nuci verzi

 Dulceața de nuci verzi costă de 3-4 ori mai mult decât orice alt sortiment, dar cea făcută în casă e neprețuită, de neegalat. Foarte bogată în iod, ea este un adevărat medicament și tot…




21:04, 05.08.2017

Rețeta lui Anni – Hyderabady Biryani cu pui

Ingrediente Pentru marinarea puiului (se poate inlocui puiul cu miel, porc sau vita) 1 kg pui intreg taiat in bucati mici 1 lingura pasta de ghimbir 2 linguri pasta de usturoi 1 lingurita praf de chili 1 lingurita…




12:58, 26.05.2017

Cea mai bună rețetă de socată. Cum faci socată ca pe vremuri

Fiecare familie are ceea ce numește cea mai bună rețetă de socată, transmisă din generație în generație. Iată niște idei ca să faci socată ca pe vremuri. În plus, pentru cei care nu știu care sunt beneficiile socului,…




23:52, 30.03.2017

Reţetele Tale: Tartă cu lichior de ouă

Ingrediente-Pentru blat – reteta de baza:100 g unt la temperatura camerei100 g zahar pudra1 ou250 g faina1 praf de sare1/2 lingurita esenta de vanilieCrema de ciocolata pentru tortunt 400 glapte 100 ml Citeste…




11:53, 29.03.2017

Cel mai fin tort de zmeură. Rapid și gustos

Luna lui Mărţişor merită încheiată aşa cum se cuvine: cu o felie de tort delicios de ciocolată şi cu multă voie bună, scrie ziarulring.ro. Ingrediente Pentru blat 340 g unt 370 g zahăr 4...




09:23, 16.03.2017

Pandişpan cu cremă de iaurt

Ingrediente Pentru blat 7 ouă 210 g zahăr 210 g făină 1 praf de sare coaja rasă de la 1 portocală 150 ml suc de portocale Pentru cremă sucul de la 1 portocală ¾ apă caldă dintr-un pahar 2 linguri miere 400 g iaurt…




13:09, 03.03.2017

Cum se face pas cu pas tort "lapte de pasăre"

Ingrediente Pentru blat 3 ouă mari½ cană zahăr½ linguriţă praf de copt½ cană de făină Pentru crema „lapte de pasăre" 1 cană apă2 linguriţe agar-agar (gelatină vegetală)4 căni zahăr pudră¼ linguriţă zahăr vanilat3…




10:34, 10.02.2017

Înţepătura albinei (Bienenstich), cea mai gustoasă prăjitură cu migdale

Înţepătura albinei (Bienenstich) – Ingrediente Pentru blat 500 g făină 1 lingură drojdie uscată 130 g zahăr 1 linguriţă sare 350 ml lapte integral 4 ouă 110 g unt, tăiat cubuleţe unt, pentru tapetat tava Pentru…




13:23, 07.11.2016

Cremşnit cu struguri

Ingrediente Pentru aluatul foietaj 250 g făină 100 ml apă 1 praf de sare 100 g unt Pentru umplutură 500 g brânză de vaci bine scursă 175 g zahăr 3 linguri smântână 4 ouă 50 g făină 2 pacheţele zahăr vanilat 2 linguri…