Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:01, 15.02.2022

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava își va promova oferta educațională pentru viitorul an academic

Până la jumătatea lunii martie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava își va promova oferta educațională pentru viitorul an academic. Anunțul a fost făcut, la…




11:05, 21.12.2021

Studente USV medaliate cu aur la Salonul Internațional InventCOR 2021

Trei studente din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare" din Suceava au fost premiate la cea de a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR. Evenimentul de cercetare-inovare,…




15:00, 20.12.2021

Trei studente sucevene medaliate cu aur la cea de-a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR, de la Deva

Trei studente ale Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost medaliate cu aur la cea de-a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR, de la Deva. Astfel,…




16:50, 14.12.2021

Profesori ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în topul mondial al cercetătorilor realizat de Universitatea Stanford şi Editura Elsevier

Şapte profesori ai Universităţii ‘Ştefan cel Mare’ Suceava (USV) au fost incluşi într-un top al celor mai citaţi cercetători din lume, ce a fost realizat de un colectiv de cercetători de la Universitatea Stanford…




16:00, 14.12.2021

Șapte profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, incluși într-un top al celor mai citați cercetători din lume

Șapte profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost incluși într-un top al celor mai citați cercetători din lume. Este vorba despre decanul Facultății de Inginerie Alimentară, profesorul universitar…




13:20, 14.12.2021

Un universitar sucevean inclus în topul celor mai importanți cercetători din întreaga lume

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, a fost inclus în topul celor mai importanți cercetători din întreaga lume…




11:05, 15.10.2021

Ziua Mondială a Alimentației, cu prelegeri și sfaturi adresate studenților la USV

Ziua Mondială a Alimentației a fost sărbătorită miercuri la USV, sub bagheta organizatorică a reprezentanților Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare". Devansat cu câteva zile,…




14:51, 14.10.2021

Ziua Mondială a Alimentației marcată în avans la Facultatea de Inginerie Alimentară din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Facultatea de Inginerie Alimentară din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a marcat astăzi, 14 octombrie, în avans, Ziua Mondială a Alimentației. Potrivit unui comunicat al USV, cu această ocazie, profesorul…




13:50, 14.10.2021

Previziuni negre. Prețurile produselor alimentare vor crește cu 20-25%

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mircea Oroian, a declarat, la Radio Top, că, în 2021, la nivelul județului nostru s-a obținut o producție foarte bună…




09:25, 11.07.2021

Învață despre agricultura și procesarea produselor ecologice

Un curs dedicat celor interesați de unul din cele mai actuale trenduri în agricultură: producerea, prelucrarea și comercializarea produselor ecologice se va desfășura online în data de 15 iulie de la orele 11.00,…




08:35, 15.06.2021

Ramona Lile: „Un proiect despre vinuri și ale lor secrete”

Un proiect bazat exclusiv pe voluntariat, fără buget, s-a realizat din pasiunea studenților și a dascălilor implicați pentru minunată lume vinurilor din Spania și România. Timp de 5 săptămâni Universitatea „Aurel…




16:35, 04.06.2021

Demonstrație gastronomică a unui chef francez pentru studenții Facultății de Inginerie ...

Studenții secției de Științe Gastronomice din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară din USV au avut parte de o demonstrație gastronomică de excepție în cursul dimineții de vineri. Un chef francez a fost cel…




11:06, 20.05.2021

Festivitate de absolvire pentru studenții Facultății de Inginerie Alimentară din USV

Cu emoții și bucurie, studenții Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava au participat miercuri dimineață la festivitatea de absolvire a studiilor. Organizată în condiții…




16:30, 18.05.2021

Proiect bazat pe agricultura ecologică, la UAV

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului organizează, în cadrul proiectului ORGFARM, sesiunea online în care vor fi prezentate rezultatele proiectului.…




15:41, 12.05.2021

Studenţii Universității Suceava au inventat cea mai bună rețetă de cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Cum se prepară acestea

Studenții Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ștefan cel Mare” au preparat cornuri bicolare. Totul s-a întâmplat într-un laborator al instituției academice. Rețeta este una foarte simplă și…




04:10, 12.05.2021

Cum se prepară delicioasele cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Reţeta unor studenţi de la Universitatea Suceava

Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ştefan cel Mare” au preparat cornuri bicolore, într-un laborator al instituţiei academice. Reţeta este simplă şi are un preţ accesibil.




06:25, 24.01.2021

O universitate din România imprimă hrana viitorului. „Mâncarea poate fi personalizată”

Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a dotat cu o imprimantă 3D şi cercetătorii ne-au arătat ce poate să facă. Această tehnologie este atât de avansată încât îi permite…




21:01, 13.01.2021

Mircea Oroian susține că nu există nici un studiu din care să rezulte că pîinea neambalată ar fi dăunătoare sănătății

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mircea Oroian, susține că nu există nici un studiu din care să rezulte că pîinea neambalată ar fi dăunătoare sănătății.…




19:30, 13.01.2021

Un cunoscut profesor universitar sucevean susține că suplimentul alimentar natural Quercetin este eficient împotriva noului coronavirus

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mircea Oroian, a declarat, la Radio Top, că potrivit studiilor publicate în revistele medicale internaționale,…




15:05, 17.12.2020

O nouă ediție a Conferinței Internaționale ”Student în Bucovina”, organizată vineri ...

Cea de a IX-a ediție a Conferinței Internaționale "Student în Bucovina", organizată de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare" din Suceava, se va desfășura vineri, 18 decembrie,…




15:16, 02.11.2020

Doar unul din cei 500 de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV s-a îmbolnăvit de COVID-19

Pînă acum, doar unul din cei 500 de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară -FIA din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a îmbolnăvit de COVID-19. Decanul FIA, Mircea Oroian, a declarat,…




14:35, 03.09.2020

Betty Ice și-a extins producția, după ce a fost preluată de gigantul anglo-olandez Unilever. La Suceava a fost relocată o fabrică din Bulgaria

Fabrica de înghețată Betty Ice din Suceava și-a extins producția, după ce a fost preluată de gigantul anglo-olandez Unilever. Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”,…




13:00, 03.09.2020

Mircea Oroian oferă soluții pentru angajarea celor disponibilizați de la fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, speră ca absolvenții FIA care au rămas fără un loc de muncă în urma închiderii fabricilor Dorna Lactate…




15:00, 07.07.2020

Mircea Oroian: ”Nu aș plînge atît de mult după brandul LaDorna. Avem nevoie de un nou Jean Valvis, care să creeze un nou brand local”

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, apreciază că este nevoie de un nou Jean Valvis pentru construirea unui alt brand local, după ce grupul…




11:03, 01.07.2020

”Științe Gastronomice” este noua specializare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară

Recunoscută pentru capacitatea de a se adapta la cerințele noii piețe a muncii și pentru dezvoltarea dinamică, politica USV de a-și actualiza oferta educațională în funcție de cererea de pe piața muncii se vede…




12:00, 19.05.2020

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară: Pandemia de coronavirus va produce efecte negative în agricultură

Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, apreciază că pandemia de coronavirus va produce efecte negative asupra sectorului agricol, dat fiind…




15:40, 17.12.2019

Studenții din anul IV, de la Inginerie Alimentară, au donat sânge, iar cu tichetele primite ...

Acțiune caritabilă inițiată de mai mulți studenți din anul IV, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, din cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava (USV), în prag de sărbători.Aceștia au mers, luni dimineață,…




13:03, 15.10.2019

Ziua Mondială a Pâinii și Ziua Internațională a Alimentației, la Universitatea din Suceava

Miercuri, 16 octombrie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare" din Suceava şi compania S.C. MOPAN S.A. Suceava vor sărbători Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentaţiei…




15:04, 14.10.2019

Un profesor universitar demontează mitul pâinii cu maia: „Ai spune că poţi mânca oricât fără să te îngraşi“

Pâinea cu maia este la modă, iar unii dintre cei care o vând susţin că ar avea un indice glicemic mai scăzut şi ar fi mai puţin calorică decât pâinea cu drojdie comprimată, adică i-ar ajuta ce cei la dietă şi pe…




14:26, 14.10.2019

Un profesor universitar demontează mitul pâinii cu maia:„Ai spune că poţi mânca oricât fără să te îngraşi“

Pâinea cu maia este la modă, iar unii dintre cei care o vând susţin că ar avea un indice glicemic mai scăzut şi ar fi mai puţin calorică decât pâinea cu drojdie comprimată, adică i-ar ajuta ce cei la dietă şi pe…