Hilimon - Stiri si informatii despre Hilimon | prima pagina Ultima actualizare: 12:51:18, 03.06.2024
04:17, 10.12.2016
Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc
Gastronomul a învăţat secretele acestui preparat de la bunica lui, Florica li Hilimon Barna din Hida, pe care ni le dezvăluie în dulcele glas ardelenesc de pe Valea Almaşului: „Taie găina în dărăburi, nu mari da…
02:37, 25.01.2016
Cum se prepară ciolentul, deliciaosa mâncare tradiţională evreiască. Ce ingrediente nu trebuie să lipsească
Deşi comunităţile evreieşti din România au dispărut în mare parte, influenţa lor asupra populaţiei majoritare persistă şi azi, iar gastronomia este unul dintre palierele unde această influenţă s-a păstrat cel mai…
00:40, 27.04.2015
Ciolentul, una dintre cele mai vechi mâncăruri tradiționale evreiești
Șolet, șolent, ciolent, ciulent sau holent, una dintre cele mai vechi mâncăruri tradiționale evreiești, preparată pentru a fi consumată în după-amiaza zilei de sâmbătă, se mai gătește și astăzi în localitatea Hida,…
15:30, 27.03.2015
Delicii de post. Reţeta cu hamei care nu are legătură cu berea şi tocăniţa de hribi ”ca la bunica” - FOTO
Bucătarul, cunoscut pentru aplecarea către reţetele simple, naturale, dar spectaculoase în acelaşi timp, spune că reţeta se poate face atât cu hamei - sau comlău, cu i se spune plantei în Sălaj - cât şi cu frunze…
08:21, 10.09.2014
Secretele bucătarilor: Cum transformi florile în delicii culinare
Doi bucătari şi o idee sunt principalele „ingrediente” ale primei cărţi de bucate dedicate în exclusivitate florilor şi modulului în care acestea se transformă dintr-o bucurie a privirii şi a mirosului într-o satisfacţie…
18:00, 21.03.2014
Tradiţiile culinare sălăjene, perpetuate prin pasiunea unui maestru bucătar
De la reţetele romanilor ce au trăit la Castrul de la Porolissum, la tradiţionalele reţete ale bunicii sale, Florica li Hilimon, din Hida, maestrul bucătar Mircea Groza promovează atât pe plan local, cât şi la…
09:24, 21.03.2014
DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Tradițiile culinare sălăjene, perpetuate prin pasiunea unui maestru bucătar
De la rețetele romanilor ce au trăit la Castrul de la Porolissum, la tradiționalele rețete ale bunicii sale, Florica li Hilimon, din Hida, maestrul bucătar Mircea Groza promovează atât pe plan local, cât și la…
14:15, 20.03.2014
Un maestru bucatar salajean promoveaza in toata lumea traditiile culinare locale
De la retetele romanilor ce au trait la Castrul de la Porolissum, la traditionalele retete ale bunicii sale, Florica li Hilimon, din Hida, maestrul bucatar Mircea Groza promoveaza atat pe plan local, cat si la…