Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:39, 13.10.2014

REŢETA ZILEI: Foietaj cu ouă şi bacon

Ingrediente:400 g aluat foitaj18 ouă de prepeliță2 roșii100 g baconfrunze de busuiocsarepiper.Pâine de casă pufoasă Mod de preparare1. Taie aluatul în 9 pătrate. Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și crestează-le…




18:48, 30.09.2014

Gateste nemteste. Te provocam sa faci un desert care cu siguranta ii va face pe apropiati sa te considere cea mai buna bucatareasa

resita.ro si partenerii sai iti ofera o reteta de desert german. Desertul este unul simplu si se numeste "Mar in foietaj" si se poate pregati foarte rapid daca se foloseste aluat de foietaj congelat, gata preparat.…




11:18, 27.08.2014

Un desert delicios si usor de preparat pentru astazi: strudel cu mere

Ingrediente aluat foietaj 4 mere dulci zahar dupa gust scortisoara esenta de rom 1 galbenus pt uns zahar pudra Mod de preparare Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa. Am…




11:03, 18.04.2014

REŢETE DE PAŞTE: Drob în foietaj

Timp de preparare: 60 min Timpul de gatire: 70 min Gata in: 2 ore, 10 min Ingrediente 500 g organe de miel 6 ouă 5 boabe piper 1 foaie de dafin 2 legaturi ceapă verde 2 morcovi fierţi 2 gogoşari în oţet 2 ouă fierte…




11:36, 19.03.2014

DESERTUL ZILEI: Prăjitură cu frişcă şi căpşuni

Ingrediente:200 gr foietaj din comerţ (1/2 pachet)150 ml  frişcă 50 ml lapte rece2 linguri smântână 18%100 gr zahar2 pliculeţe zahăr vanilatDecor – zahăr farin vanilat, căpşuni proaspete şi frişcă vanilatăMod de…




08:36, 22.02.2014

Reţetă delicioasă: miniştrudele cu mere

Ingrediente: 2 mere o foaie aluat foietaj 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate mărunt o linguriţă scorţişoară un vârf de cuţit de nucşoară  3-4 linguri zahăr un gălbenuş de ou puţin lapte pentru uns Mod…




10:27, 16.01.2014

REŢETA ZILEI: Aperitiv cu icre şi măsline

Ingrediente pentru 12 bucati: 300 gr foietaj1 ou1 lingurita susanUmplutura: salata de icreDecor:marar proaspatmasline verzi umplute cu ardeiMod de preparare:    Aluatul de foietaj se lasa cca 2 ore la temperatura…




11:48, 19.12.2013

Reteta zilei: Foietaj impletit cu carne

Un aperitiv perfect pentru mesele de sarbatoare, indiferent ca este vorba de Masa de Craciun sau cea de Revelion. E o reteta simpla, usor de pregatit si nu necesita multe ingrediente. Rezultatul este insa unul…




16:03, 08.12.2013

Retete ideale pentru masa de Craciun: Sfogliatine capresi (barcute din foietaj)

Am avut acest aperitiv minunat pe masa de Craciun si a fost foarte apreciat. Desi il postez pe ultima suta de metri, sper sa va placa reteta de sfogliatine capresi si poate o incercati chiar de Revelion.Ingrediente…




10:54, 01.11.2013

Lauraadamache.ro: Aperitive cu foietaj

Astazi va propun doua idei de aperitive cu foietaj, rapide, gustoase, ideale pentru mesele festive si nu numai. Daca doriti sa incercati o reteta rapida de aluat foietaj, v o recomand pe cea a pateurilor cu carne.…




13:06, 02.08.2013

Sfatul nutritionistului: Alimente pe care trebuie sa le eviti cand tii o dieta

PateurileSunt o combinatie de-a dreptul periculoasa pentru greutate. Foietajul cu umplutura de carne, branza, crema de ciocolata sau gem inseamna o cifra uriasa trecuta in dreptul caloriilor.• croissant…




19:14, 05.06.2013

Crogoaşa, mâncarea care a înnebunit New York-ul

Jumătate croissant, jumătate gogoaşă (donut), acest nou produs, cronut, a generat o isterie în New York. Dacă în 2006 locuitorii metropolei erau obsedaţi de brioşe (făcute celebre, în bună măsură, de Carrie Bradshaw,…




12:36, 28.05.2013

Vrei ca dieta sa aiba efect? Iata ce alimente sa eviti

Pateurile - Sunt o combinatie de-a dreptul periculoasa pentru greutate. Foietajul cu umplutura de carne, branza, crema de ciocolata sau gem inseamna o cifra uriasa trecuta in dreptul caloriilor. ■croissant cu crema…




10:56, 22.05.2013

REŢETA ZILEI: Sărăţele cu brânză

Ingrediente:300 gr foitaj crud2 batoane branza de capra cu pipersare1 ouMod de preparare:Branza se taie felii, potrivite ca marime. Foietajul se intinde pe hartie de copt, cu o forma rotunda sau un pahar se decupeaza…




11:03, 13.04.2013

Desert de CRIZĂ: Cum să faci prăjituri de 75 de BANI bucata cu DULCEAȚA primită de la BUNICA FOTO

Ingrediente: -1 pachet mic de margarină pentru gătit (aproximativ 3 lei) -1 pachet de aluat de foietaj congelat (aproximativ 6 lei) -1 borcan de dulceață din fructele preferate (gutui, fructe de pădure, vișine,…




12:46, 10.04.2013

REŢETA ZILEI: Prăjiturele cu mere

Ingrediente:300 gr foietej crudPentru umplutura: 150 gr frisca vegetala1 plic zahar vanilat3 mere golden60 gr zaharMod de preparare:Tava se tapeteaza cu hartie de copt.Foietajul se intinde pe masa de lucru si se…




13:20, 28.01.2013

REŢETA ZILEI: Mere în foietaj

Ingrediente: 4 mere de marime potrivitamiez de nuca1 plic zahar vanilat1 lingura de marmelada1/2 lingurita de scortisoara 1 albus de ou cca 400 gr aluat foietaj (in functie de cantitatea de mere) Mod de preparare:…




09:52, 21.11.2012

REŢETA ZILEI: Ştrudel cu dovleac

Ingrediente:500 gr foietaj crud Pentru umplutura: 300 gr dovleac ras50 gr gris100 gr zahar30 gr unt Pentru decor: zahar pudraMod de preparare: Intr-o cratita se pun dovleacul, zaharul, untul si se pune pe foc.…




10:42, 27.07.2012

REŢETA ZILEI: File de vită în foietaj

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina200 ml apa calduta3 linguri ulei1 lingura otet1 praf de sareUmplutura: 1 kg pulpa de vita500 g carne tocata2 cepe2 linguri cu uleisarepiperoreganocimbrubusuiocpatrunjel verde…




17:32, 02.06.2012

Cârnaţi în foietaj - Daniela Tone

Ingrediente: 1 pachet foietaj, 10 cârnaţi cabanos, 1 ou. Mod de preparare:Se decongelează aluatul treptat, la temperatura camerei. Între timp se taie cârnaţii în bucăţi, se călesc puţin în suc propriu, se lasă…




15:12, 08.05.2012

Olivia Păunescu s-a răsfăţat cu macarons şi foietaje cu caise la Cannes

O legendă locală spune că odată ajuns la Cannes vei reveni o viaţă. Ea se aplică şi în cazul Oliviei Păunescu, prezentatoarea ştirilor sportive de la Digi24. Timp de şase zile Olivia şi-a luat sora şi două prietene…




17:46, 15.03.2012

Foietaj cu rulouri de brânză şi ciuperci - Stela Predescu

Ingrediente: 1 pachet de foi pentru plăcintă, 50 g caşcaval ras, ierburi aromate, ulei pentru uns foile. Umplutura de ciuperci: 600 g ciuperci champignon, 3 cepe mari, usturoi, 2 fire ceapă verde, sare, piper,…




10:20, 26.12.2011

Trandafiri din foietaj

Trandafirii din foietaj sunt deliciosi. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de aluat de foietaj decongelat si orice fel de mezel.




14:56, 09.06.2011

O idee culinara pe zi! Astazi, pulpe de pui umplute in foietaj

Ingrediente: 12 pulpe de pui, 1 pachet foietaj (800 g), 1 lingura vegeta, sare, piper, 4 linguri ulei de masline, 75 g c...