Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:23, 28.12.2019

Lucian Avramescu: Vine alt an, a mai trecut o viață

  Vine alt an, a mai trecut o viață Ca pagini de ziar în rotativă Cert e ce-a fost, iubiri, păcat, tristețe, Doar viața care vine-i relativă Vine amestecat, ilogic parcă Are de toate, ca salata Boeuf Sub geam copiii…




01:23, 13.12.2019

Reţeta de weekend – Paste cu zahăr, pesmet şi nuci

Ingrediente: 200 g paste, 2-3 linguri ulei, 3 linguri pesmet, 3 linguri nucă măcinată sau rasă, 4 linguri zahăr, opţional 1 plic zahăr vanilat şi scorţişoară Mod de preparare: Fierbem pastele (lungi sau scurte,…




01:23, 03.12.2019

Pastă de conopidă cu brânză şi usturoi

Ingrediente: 300 g conopidă, 150 g cremă de brânză, 1 lingură maioneză, 2 căţei de usturoi, sare, piper Mod de preparare: Desfacem conopida în bucheţele şi le fierbem în apă cu sare ca pe paste, având grijă să…




08:33, 19.09.2019

Supa de taietei cu legume

Mod de preparare Supa de taietei cu legume Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mici. Le punem la fiert cu 2 lingurite sare Taieteii ii fierbem separat intr-o oala cu apa fierbinte, il strecuram…




18:22, 24.06.2019

TREI CREME (VANILIE, CIOCOLATĂ, FRIȘCĂ), PREGĂTITE DUPĂ MODELUL COFETARILOR

Trei dintre cele mai gustoase creme, care îți vor transforma prăjitura într-una formidabilă! Gustoase, moi, nu are cum să nu-ți reușească aceste creme. Uite cum le prepară adevărații profesioniști, și învață din…




11:25, 23.03.2019

Reţeta mic dejun: Omleta de sezon

Mod de preparare Omleta de sezon Fierbem urzicile cu apa, apoi aruncam apa si le clatim bine si le tocam marunt. Separat batem bine ouale si adaugam urzicile, sare dupa gust, piper si cascaval ras, punem intr-o…




07:47, 06.03.2019

Descoperire surprinzătoare - Le ce poate fi folosită apa în care fierbem fasolea

Aquafaba este lichidul care rezultă în urma gătirii leguminoaselor, precum năutul sau fasolea. Acest lichid este adesea aruncat în momentul când desfacem o conservă sau după ce fierbem legumele, dar se pare că…




15:06, 31.01.2019

De ce nu e bine să fierbem apa cu conținut ridicat de clor. Avertismentul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă în continuare prudenţă în folosirea apei de la robinet, în special în sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Ce se întâmplă când fierbem apa cu clor




20:32, 22.01.2019

Reţeta zilei: Fasole verde în bacon afumat

ingrediente -  1 kg fasole verde, 500 g bacon afumat, feliat subțire, sare, piper multicolor, 100 g unt Mod de preparare  Fierbem fasolea verde, în apă clocotită cu sare, doar până începe să...




23:24, 20.01.2019

Ciorbiţă de văcuţă

Mod de preparare Ciorbita de vacuta Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare. O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si…




10:31, 23.07.2018

REŢETA ZILEI: Supă cu găluşte pufoase

Mod de preparare Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate vitaminele prin fierbere excesivă.Când…




23:56, 13.05.2018

Reţeta zilei: Samosa cu cartofi

Mod de preparare Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa, framantam pana rezulta o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute. Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita…




11:54, 09.05.2018

Borş de legume cu perişoare de pui

Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa se adauga morcovul ras fin, patrunjelul tocat, oul si orezul. Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici. Intre timp punem la fiert in apa rece osul de la pieptul…




08:52, 08.05.2018

De ani de zile fierbem în aceeași oală, indiferent de cât gaz furnizează economia. ADEVĂRUL despre încasări

Cam tot atâta adunam și în primul trimestru din 2014 (când premier era Victor Ponta). În rest, România a avut și vremuri mai proaste, când guvernanții reușeau să aducă la buget mai puțin decât ei înșiși se angajaseră…




08:12, 08.05.2018

Faptul că ncasările bugetare efective sunt sub cele programate nu e o noutate. De ani de zile fierbem n aceeași oală, indiferent de ct gaz furnizează…

E drept, la încasările din TVA și la cele din accize stăm prost. Foarte prost chiar. În primul trimestru am colectat din accize doar 8.7 lei din fiecare 10 lei pe care ni i-am programat. La TVA adunăm la buget…




13:15, 05.03.2018

Reţetă de mucenici moldoveneşti sau Sfinţişori

Mucenici moldoveneşti Ingrediente: - 700 g faină - 100 g zahăr - 50 g margarină - 2 linguri miere de albine  - 4 linguri ulei - 25 g drojdie  - 300 ml apă - 1 plic zahăr vanilat - nucă măcinată Pentru sirop: 1…




23:27, 01.03.2018

Varză dulce cu carne de porc

Mod de preparare Varza dulce cu carne de porc (afumata) Se curata verzele de foile de deasupra (care nu sunt sanatoase si nici frumoase), se taie in jumatati si se toaca fideluta, inlaturand cotorul. Frecam varza…




21:33, 14.02.2018

Mamaliga cu telemea de oaie si carnati la cuptor

Ingrediente 1 cana faina malai 300 gr carnati de casa 100 gr telemea oaie unt pentru uns forma 1 lingura ulei sare smantana pentru servire Preparare Intr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de…




18:36, 11.06.2017

Prajitură cu vanilie, biscuiţi şi căpşune

Ingrediente: 3 plicuri budincă de vanilie (3*40 g) 1 l lapte 10 lg zahăr 200 g unt 400 g căpşune 400 g biscuiţi Decor: 300 ml frişcă lichidă sau 300 ml smântână pentru frişcă 3 lg zahăr pudră Mod de preparare:…




15:42, 13.04.2017

DROB DE MIEL cu puţine calorii. Reţetă delicioasă de Paşte

DROB DE MIEL. Ingrediente: 1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel 2 ouă crude 3-4 oua fierte 1 felie de pâine, 1 lingură smântână, 6 fire ceapă verde, 1 ceapă uscată de marime medie 2 fire…




06:27, 13.04.2017

PAŞTE 2017: Cum vopsim ouăle în mod natural

Oua vopsite cu foi de ceapa Ingrediente: 10 ouacojile de la 5-6 cepe2 linguri otetulei pentru uns Mod de preparare Alegem oua mai albe. Le degresam cu detergent de vase si apoi le clatim bine cu apa.Curatam cojile…




07:54, 08.03.2017

Cum se fac cei mai fragezi colăcei de mucenici moldovenesti. Reteta din străbuni

În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi stă sub semnul pregătirii colăceilor în…




05:12, 08.03.2017

Reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum faci cei mai fragezi colăcei

În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi stă sub semnul pregătirii colăceilor în formă de 8, care reprezintă…




10:13, 19.12.2016

Cum prepari simplu şi gustos! Patru reţete tradiţionale de piftie de porc (răcituri)

Răcitura de porc este nelipsită de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Aceasta are un conţinut caloric scăzut. În plus, răcitura de porc este uşor digerabilă, mai ales dacă folosiţi la prepararea ei şi legume.…




15:57, 22.06.2016

Oltul se topeşte sub codul galben. Temperaturi de peste 37 grade Celsius. „Ne coacem, ne fierbem, nici nu ştim care-i cuvântul!“

Judeţul Olt se află de astăzi sub cod galben de caniculă, valul de căldură persistând până vineri, cel puţin. Autorităţile au fost puse în alertă, însă în afara lansării binecunoscutelor, dar niciodată pe deplin…




16:12, 19.06.2016

Toţi facem GREŞEALA asta şi ne ÎMBOLNĂVIM cu zile! Cum trebuie de fapt să fierbem FASOLEA

Amanda Rose este un psiholog si cercetator din SUA, autor al volumului „Rebuild From Depression: A Nutrient Guide – Reconstruind de la depresie: Un ghid al nutrientilor" care se axeaza pe legatura dintre depresie…




14:43, 29.05.2016

Prăjitură la METRU! Uşor de făcut, rapid şi fără coacere. Căpşunile şi cocosul se împletesc armonios în cel mai bun desert

Dacă vrei să prepari ceva delicios fără prea mult efort, reţetă de mai jos este perfectă. Nu necesită coacere şi are aromele preferate de toată lumea De ce ai nevoie: - biscuiţi - 1 pachet budinca căpşuni - 1 pachet…




09:38, 07.05.2016

Prăjitura "Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute și nu necesită coacere

Vlăduț a pregătit o rețetă inedită intitulată "Iubi". Prăjitura este un produs cu un gust catifelat, racoros si usor fructat, de aici si denumirea de "iubi". INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi…




09:59, 29.04.2016

DROB DE MIEL: Cea mai delicioasă reţetă de Paşte 2016. Nu se face greu şi are puţine calorii

Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. DROB DE MIEL.  Ingrediente: 1 kg măruntaie(ficat, rinichi, plamani, inima),prapur de miel 2 ouă…




20:22, 20.04.2016

Iată cum prepari cea mai bună musaca de cartofi, de post

Musacaua este un aliment prezent in special in bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat. Cuvantul musaca vine din araba si inseamna servit rece. In limba romana a ajuns din limba greaca. Varianta greceasca…