Fierbem - Stiri si informatii despre Fierbem | pagina 2 Ultima actualizare: 14:36:11, 04.05.2024
15:23, 28.12.2019
Lucian Avramescu: Vine alt an, a mai trecut o viață
Vine alt an, a mai trecut o viață Ca pagini de ziar în rotativă Cert e ce-a fost, iubiri, păcat, tristețe, Doar viața care vine-i relativă Vine amestecat, ilogic parcă Are de toate, ca salata Boeuf Sub geam copiii…
01:23, 13.12.2019
Reţeta de weekend – Paste cu zahăr, pesmet şi nuci
Ingrediente: 200 g paste, 2-3 linguri ulei, 3 linguri pesmet, 3 linguri nucă măcinată sau rasă, 4 linguri zahăr, opţional 1 plic zahăr vanilat şi scorţişoară Mod de preparare: Fierbem pastele (lungi sau scurte,…
01:23, 03.12.2019
Pastă de conopidă cu brânză şi usturoi
Ingrediente: 300 g conopidă, 150 g cremă de brânză, 1 lingură maioneză, 2 căţei de usturoi, sare, piper Mod de preparare: Desfacem conopida în bucheţele şi le fierbem în apă cu sare ca pe paste, având grijă să…
08:33, 19.09.2019
Supa de taietei cu legume
Mod de preparare Supa de taietei cu legume Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mici. Le punem la fiert cu 2 lingurite sare Taieteii ii fierbem separat intr-o oala cu apa fierbinte, il strecuram…
18:22, 24.06.2019
TREI CREME (VANILIE, CIOCOLATĂ, FRIȘCĂ), PREGĂTITE DUPĂ MODELUL COFETARILOR
Trei dintre cele mai gustoase creme, care îți vor transforma prăjitura într-una formidabilă! Gustoase, moi, nu are cum să nu-ți reușească aceste creme. Uite cum le prepară adevărații profesioniști, și învață din…
11:25, 23.03.2019
Reţeta mic dejun: Omleta de sezon
Mod de preparare Omleta de sezon Fierbem urzicile cu apa, apoi aruncam apa si le clatim bine si le tocam marunt. Separat batem bine ouale si adaugam urzicile, sare dupa gust, piper si cascaval ras, punem intr-o…
07:47, 06.03.2019
Descoperire surprinzătoare - Le ce poate fi folosită apa în care fierbem fasolea
Aquafaba este lichidul care rezultă în urma gătirii leguminoaselor, precum năutul sau fasolea. Acest lichid este adesea aruncat în momentul când desfacem o conservă sau după ce fierbem legumele, dar se pare că…
15:06, 31.01.2019
De ce nu e bine să fierbem apa cu conținut ridicat de clor. Avertismentul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă în continuare prudenţă în folosirea apei de la robinet, în special în sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Ce se întâmplă când fierbem apa cu clor
20:32, 22.01.2019
Reţeta zilei: Fasole verde în bacon afumat
ingrediente - 1 kg fasole verde, 500 g bacon afumat, feliat subțire, sare, piper multicolor, 100 g unt Mod de preparare Fierbem fasolea verde, în apă clocotită cu sare, doar până începe să...
23:24, 20.01.2019
Ciorbiţă de văcuţă
Mod de preparare Ciorbita de vacuta Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare. O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si…
10:31, 23.07.2018
REŢETA ZILEI: Supă cu găluşte pufoase
Mod de preparare Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate vitaminele prin fierbere excesivă.Când…
23:56, 13.05.2018
Reţeta zilei: Samosa cu cartofi
Mod de preparare Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa, framantam pana rezulta o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute. Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita…
11:54, 09.05.2018
Borş de legume cu perişoare de pui
Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa se adauga morcovul ras fin, patrunjelul tocat, oul si orezul. Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici. Intre timp punem la fiert in apa rece osul de la pieptul…
08:52, 08.05.2018
De ani de zile fierbem în aceeași oală, indiferent de cât gaz furnizează economia. ADEVĂRUL despre încasări
Cam tot atâta adunam și în primul trimestru din 2014 (când premier era Victor Ponta). În rest, România a avut și vremuri mai proaste, când guvernanții reușeau să aducă la buget mai puțin decât ei înșiși se angajaseră…
08:12, 08.05.2018
Faptul că ncasările bugetare efective sunt sub cele programate nu e o noutate. De ani de zile fierbem n aceeași oală, indiferent de ct gaz furnizează…
E drept, la încasările din TVA și la cele din accize stăm prost. Foarte prost chiar. În primul trimestru am colectat din accize doar 8.7 lei din fiecare 10 lei pe care ni i-am programat. La TVA adunăm la buget…
13:15, 05.03.2018
Reţetă de mucenici moldoveneşti sau Sfinţişori
Mucenici moldoveneşti Ingrediente: - 700 g faină - 100 g zahăr - 50 g margarină - 2 linguri miere de albine - 4 linguri ulei - 25 g drojdie - 300 ml apă - 1 plic zahăr vanilat - nucă măcinată Pentru sirop: 1…
23:27, 01.03.2018
Varză dulce cu carne de porc
Mod de preparare Varza dulce cu carne de porc (afumata) Se curata verzele de foile de deasupra (care nu sunt sanatoase si nici frumoase), se taie in jumatati si se toaca fideluta, inlaturand cotorul. Frecam varza…
21:33, 14.02.2018
Mamaliga cu telemea de oaie si carnati la cuptor
Ingrediente 1 cana faina malai 300 gr carnati de casa 100 gr telemea oaie unt pentru uns forma 1 lingura ulei sare smantana pentru servire Preparare Intr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de…
18:36, 11.06.2017
Prajitură cu vanilie, biscuiţi şi căpşune
Ingrediente: 3 plicuri budincă de vanilie (3*40 g) 1 l lapte 10 lg zahăr 200 g unt 400 g căpşune 400 g biscuiţi Decor: 300 ml frişcă lichidă sau 300 ml smântână pentru frişcă 3 lg zahăr pudră Mod de preparare:…
15:42, 13.04.2017
DROB DE MIEL cu puţine calorii. Reţetă delicioasă de Paşte
DROB DE MIEL. Ingrediente: 1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel 2 ouă crude 3-4 oua fierte 1 felie de pâine, 1 lingură smântână, 6 fire ceapă verde, 1 ceapă uscată de marime medie 2 fire…
06:27, 13.04.2017
PAŞTE 2017: Cum vopsim ouăle în mod natural
Oua vopsite cu foi de ceapa Ingrediente: 10 ouacojile de la 5-6 cepe2 linguri otetulei pentru uns Mod de preparare Alegem oua mai albe. Le degresam cu detergent de vase si apoi le clatim bine cu apa.Curatam cojile…
07:54, 08.03.2017
Cum se fac cei mai fragezi colăcei de mucenici moldovenesti. Reteta din străbuni
În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi stă sub semnul pregătirii colăceilor în…
05:12, 08.03.2017
Reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum faci cei mai fragezi colăcei
În comunităţile tradiţionale din Moldova, începutul de primăvară este marcat de sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie. Culinar, această zi stă sub semnul pregătirii colăceilor în formă de 8, care reprezintă…
10:13, 19.12.2016
Cum prepari simplu şi gustos! Patru reţete tradiţionale de piftie de porc (răcituri)
Răcitura de porc este nelipsită de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Aceasta are un conţinut caloric scăzut. În plus, răcitura de porc este uşor digerabilă, mai ales dacă folosiţi la prepararea ei şi legume.…
15:57, 22.06.2016
Oltul se topeşte sub codul galben. Temperaturi de peste 37 grade Celsius. „Ne coacem, ne fierbem, nici nu ştim care-i cuvântul!“
Judeţul Olt se află de astăzi sub cod galben de caniculă, valul de căldură persistând până vineri, cel puţin. Autorităţile au fost puse în alertă, însă în afara lansării binecunoscutelor, dar niciodată pe deplin…
16:12, 19.06.2016
Toţi facem GREŞEALA asta şi ne ÎMBOLNĂVIM cu zile! Cum trebuie de fapt să fierbem FASOLEA
Amanda Rose este un psiholog si cercetator din SUA, autor al volumului „Rebuild From Depression: A Nutrient Guide – Reconstruind de la depresie: Un ghid al nutrientilor" care se axeaza pe legatura dintre depresie…
14:43, 29.05.2016
Prăjitură la METRU! Uşor de făcut, rapid şi fără coacere. Căpşunile şi cocosul se împletesc armonios în cel mai bun desert
Dacă vrei să prepari ceva delicios fără prea mult efort, reţetă de mai jos este perfectă. Nu necesită coacere şi are aromele preferate de toată lumea De ce ai nevoie: - biscuiţi - 1 pachet budinca căpşuni - 1 pachet…
09:38, 07.05.2016
Prăjitura "Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute și nu necesită coacere
Vlăduț a pregătit o rețetă inedită intitulată "Iubi". Prăjitura este un produs cu un gust catifelat, racoros si usor fructat, de aici si denumirea de "iubi". INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi…
09:59, 29.04.2016
DROB DE MIEL: Cea mai delicioasă reţetă de Paşte 2016. Nu se face greu şi are puţine calorii
Drobul de miel are puține calorii şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. DROB DE MIEL. Ingrediente: 1 kg măruntaie(ficat, rinichi, plamani, inima),prapur de miel 2 ouă…
20:22, 20.04.2016
Iată cum prepari cea mai bună musaca de cartofi, de post
Musacaua este un aliment prezent in special in bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat. Cuvantul musaca vine din araba si inseamna servit rece. In limba romana a ajuns din limba greaca. Varianta greceasca…