Coptura - Stiri si informatii despre Coptura | prima pagina Ultima actualizare: 11:51:19, 04.05.2024
Joia Mare. Traditii si superstitii. In ziua celor 12 denii se prepara cele mai importante copturi
Crestinii ortodocsi sunt in Saptamana Patimilor, perioada care ne aduce aminte de suferintele, rastignirea si ingroparea Domnului. Fiecare zi din Saptamana Patimilor are o semnificatie deosebita, iar deniile pun…
09:40, 06.01.2024
Miros de copturi prin satele Moldovei. Sînt așteptați colindătorii
Mirosul îmbietor de colăcei proaspeți scoși din cuptor s-a răspîndit pe ulițele satelor din nordul Moldovei. Dis-de-dimineață gospodinele s-au apucat de copt colaci și crăciunei pentru a avea cu ce primi colindătorii.…
10:35, 16.04.2023
Coptura rituală a Paștilor. Ce formă poate avea, când se consumă și ce legătură are cu scutecele lui Hristos
Pasca poate fi pregătită doar în joia sau sâmbăta din Săptămâna Mare și se face doar din grâu de cea mai bună calitate. Se duce la sfințire la biserică în noaptea de Paște și se împarte credincioșilor ca anafură…
11:21, 28.12.2022
Amintiri din copilărie: ”Mirosul copturilor și al gutuilor de pe geamul bunicii îl simt și acum”
Anul Nou este o sărbătoare magică care este așteptată cu nerăbdare atît de cei mici, cît și de cei mari. Acest lucru este confirmat de povestea primei participante la concursul „Amintiri din copilărie” inițiată…
10:42, 15.04.2020
Miros îmbietor de cozonaci. În brutării şi restaurante se coc copturile de Paşte
Creştini ortodocşi vor sărbători în această duminică Paştele, de aceea gospodinele au început să pregătească bucatele. Însă pentru cei care preferă să cumpere Pasca şi Cozonacul, zeci de brutării şi-au expus deja…
16:44, 15.09.2018
Festivalul Regina Dulce la Drochia: Vizitatorii au gustat dintr-o plăcintă mare cu sfeclă
Zeci de oameni s-au adunat ieri în oraşul Drochia pentru a gusta din cea mai mare plăcintă cu sfeclă. Coptura a fost preparată dupa o reţetă veche, cunoscută bine de gospodinele din nordul Moldovei.
17:53, 10.09.2017
Cea mai uriașă plăcintă cu sfeclă şi mac a fost preparată la festivalul "Regina Dulce"
Cea mai mare plăcintă cu sfeclă de zahăr şi mac a fost pregătită, astăzi, la Drochia. Coptura, care cântăreşte 25 de kg, a fost preparată dupa o reţetă veche, cunoscută bine de către gospodinele din nordul Moldovei.…
00:09, 28.04.2016
SĂRBĂTORI ȘI TRADIȚII POPULARE: Copturi pascale
Pentru creștini, pasca este cea mai importantă coptură rituală a Paștilor. Caracterul ritual al pascăi este subliniat de data prescrisă de tradiție când trebuie pregătită, în joia sau sâmbăta din Săptămâna Mare,…
09:03, 26.04.2016
Obiceiuri ciudate de Paşte în satele din România: fetele din Bucovina spală limba clopotului, iar tinerii din Ţara Moţilor încearcă să fure toaca din…
În satele din Maramureş, toţi copiii cu vârsta de până la nouă ani merg la prieteni şi vecini pentru a anunţa venirea Mântuitorului. Pragul casei va fi trecut întotdeauna de un bărbat, pentru că se crede că va…
16:31, 20.06.2015
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu lămâie
Este o rețetă vegană/de post și, deoarece suntem în Postul Sînpetrului, e una potrivită pentru ceaiuri cu prietenii. Ingrediente 275 de grame de făină 200 de grame de zahăr o linguriță de praf de copt coaja rasă…
11:26, 20.06.2015
Rețeta zilei de sâmbătă. Ghizmana de Grădiștea, coptura ritualică de Scaloian
Numele de "Gradiste", etimologic, provine din slavonul "gradiste", care inseamna "castru", locul unei vechi asezari. Iar insotitorul meu in periplul calarasan, directorul Muzeului National al Dunarii de Jos,…
16:41, 06.06.2015
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură din sfeclă roșie cu ciocolată
Ingrediente 500 de grame de sfeclă roșie fiartă și rasă mărunt 100 de grame de unt 200 de grame de ciocolată neagră o linguriță extract de vanilie 250 de grame de zahăr trei ouă 100 de grame de făină 25 de grame…
16:40, 18.04.2015
Rețeta Tamarei Șchiopu // Coptură cu praz și ciuperci
Este o mâncare sățioasă care vă va ține mulțumiți și satisfăcuți cea mai mare parte a zilei. Ingrediente trei cartofi curățați și tăiați cubulețe o lingură de ulei 400 de grame de praz tăiat rondele 300 de grame…
16:00, 10.03.2015
Rețeta zilei de marți, 10 martie: Cozonac cu prune
Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,…
19:51, 16.04.2014
Bunătăţi de Paşte: când se fac pasca şi cozonacii
Copturile speciale pascale: pasca, cozonacii cu mac și nucă și babele se prepară de obicei în Joia Mare. Pentru creștini, pasca este cea mai importanta coptură rituală a Paștilor. Ea se face din făină de grâu de…
12:06, 15.04.2014
Copturile de Paşte: când se fac pasca şi cozonacii
Pentru creștini, pasca este cea mai importanta coptură rituală a Paștilor. Ea se face din făină de grâu de cea mai bună calitate, cernută prin sită deasă. Cel mai adesea, pasca are o formă rotundă pentru că se…
15:16, 16.04.2013
Drojdia maia BIO – micul secret din copturile de sarbatori
Micul secret al produselor de patiserie gustoase si fragede, drojdia este produsul caruia i se da o mare atentie in zilele ce preced sarbatorile. Pentru cei care au descoperit deja mirajul pregatirii si coacerii…
17:48, 18.08.2011
Cupon.md: Doar 34 lei pentru o gustare caldă, coptură, ceai sau cafea la Freken ...
Cel mai important e că cuponul este gratuit. Nu trebuie să plateşti nimic pentru a primi reducerea! Doar intră pe Cupon.md şi ia-ţi cu zero lei cuponul, iar cu el vino la Freken Bok pentru a primi reducere -50%!…