Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi obiceiuri de Paştele Blajinilor! Ce trebuie să facă astăzi ca să îţi meargă bine

Publicat:

Astazi, 19 aprilie, se sarbatoreste , sarbatoarea celor plecati în lumea celor drepti. Românii merg la mormintele celor dragi pentru a se ruga si pentru a aduce un omagiu.

Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din cei dintâi oameni de pe pamânt. Traiesc fara femeile lor, convietuiesc cu ele numai 30 de zile pe an în vederea procreatiei.

Citeste continuarea pe .

L.F.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște. Ce nu e bine sa faci in Saptamana Luminata

10:10, 06.05.2024 - Astazi, 6 mai 2024, in a doua zi de Paște, este marcat inceputul Saptamanii Luminate. Romanii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri, dar și de superstiții. Ce nu e bine sa faci astazi.

Tradiții și obiceiuri in Sambata Mare. Rugaciunea pe care sa o rostești astazi daca vrei sa iți mearga bine

09:55, 04.05.2024 - Astazi, 4 mai 2024, creștii sarbatoresc Sambata Mare, care marcheaza ultima zi din Saptamana Patimilor. In aceasta zi, inainte de Invierea Mantuitorului, sunt respectate cu sfințenie o mulțime de tradiții și obiceiuri.

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

Sfantul Gheorghe 2024 - Tradiții și obiceiuri. Cine sunt romanii care iși sarbatoresc ziua de nume pe 23 aprilie

07:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Un minisejur de Paște costa 500-600 de euro per cuplu/ Unde vor sa mearga romanii in vacanța? Consultant: Litoralul inregistreaza o creștere considerabila a turiștilor fața de anul trecut

07:10, 13.04.2024 - Continue reading Un minisejur de Paște costa 500-600 de euro per cuplu/ Unde vor sa mearga romanii in vacanța? Consultant: Litoralul inregistreaza o creștere considerabila a turiștilor fața de anul trecut at Info real.

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Vești bune pentru romanii care vor sa mearga in Grecia! Vor putea circula cu trenul direct

13:35, 15.03.2024 - Vești bune pentru romanii care vor sa mearga in Grecia! Cei care iși doresc o vacața acolo nu vor mai fi nevoiți sa mearga cu mașina sau autobuzul, ci pot alege trenul. Astfel, romanii vor putea circula cu trenul direct!

Anul nou chinezesc, 10 februarie 2024. Dragonul de Lemn. Tradiții și obiceiuri

07:10, 10.02.2024 - Multe țari asiatice sarbatoresc Anul Nou in aceasta perioada, inclusiv Vietnam și Coreea.Anul Nou Lunar, numit adesea Festivalul Primaverii sau Anul Nou Chinezesc, este cea mai importanta sarbatoare din China și din multe alte comunitați asiatice.


Ce parere ai despre aceasta stire?