Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Răzvan Nicolescu cere Consiliului Concurenţei să investigheze o serie de tranzacţii suspecte cu gaze naturale

Publicat:

El a mai afirmat ca obligatia impusa producatorilor de gaze naturale – de a tranzactiona 20% din cantitatile disponibile – nu a adus efectele scontate.    Guvernul a impus producatorilor si furnizorilor tranzactionarea transparenta si nediscriminatorie, insa cantitatile de gaze au fost stabilite de catre ANRE.    Anterior, Nicolescu a cerut oficial ANRE sa reanalizeze procentul stabilit deoarece „practic, aproape nu s-a impus niciun procent“.    ANRE a decis ca in perioada 15 iulie 2014 - 31 decembrie 2018, cel putin 20% din gazele pe care producatorii le extrag sa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

Parlicov: Mai multe companii mari incep sa furnizeze gaze naturale Moldovei

11:41, 31.03.2024 - Republica Moldova nu mai depinde de un singur furnizor de gaze. Incepind cu aceasta primavara, mai multe companii vor furniza metan pe piața locala. „Au inceput deja sa apara noi companii. Vorbim de Axpo, MET Group, Trafigura, Romgaz și Petrom”, a explicat ministrul Energiei Victor Parlicov la Exclusiv…

Romanii vor plati in continuare preturi plafonate pentru electricitate și gaze naturale

06:50, 29.03.2024 - Romanii vor plati in continuare preturi plafonate pentru electricitate și gaze naturale. Guvernul a prelungit tarifele maximale pana in primavara anului viitor și, in plus, a plafonat si tarifele la producatori. Ministerul Energiei se asteapta acum ca furnizorii sa propuna noi oferte si sa reduca preturile…

Greenpeace duce o campanie pe toate planurile impotriva producției de gaze in Marea Neagra

13:35, 05.03.2024 - Organizația de mediu Greenpeace Romania, filiala locala a ONG-ului global, duce o campanie impotriva proiectului Neptun Deep de producție a gazelor in Marea Neagra. Proiectul e derulat de OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital de stat) și e in faza de autorizare. Greenpeace Romania…

Preț plafonat la alimentele de baza, scumpiri la celelalte produse

09:10, 14.02.2024 - Una calda, alta rece. Comercianții au scumpit mai multe produse dupa ce Guvernul le-a impus un adaos comercial de cel mult 20% la alimentele de baza. E concluzia unei analize a Consiliului Concurenței, pe baza datelor obținute de la retaileri. Reprezentații magazinelor spun ca au fost nevoiți de creasca…

Piața energiei se pregateste pentru iesirea din plafonare

14:35, 13.02.2024 - Pasii urmatori iesirii din mecanismul de plafonare a preturilor la energie trebuie pregatiti in cursul acestui an si trebuie gasite solutii pentru ca piata sa functioneze bine, cu preturi rezonabile si protectia celor vulnerabili, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.…

Greenpeace ataca in instanța PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep, cel mai important proiect energetic al Romaniei de acum

12:35, 07.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) ONG-ul de mediu Greenpeace cheama in judecata autoritațile și companiile OMV Petrom și Romgaz, apreciind ca exista “nereguli grave” in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, potrivit unui comunicat de presa. Greenpeace…

VEKTOR by ARIR 2023: 20 de companii listate la BVB au punctaj maxim pentru comunicarea cu investitorii, din 120 companii evaluate  

13:55, 29.01.2024 - 16 companii listate in Piața Principala a Bursei de Valori București au obținut punctaj maxim la evaluarea VEKTOR by ARIR din 2023, același numar ca anul trecut;  4 emitenți din cei 38 in BETAeRO au obținut VEKTOR by ARIR 10 pentru comunicarea cu investitorii, dublu fața de anul trecut; Indicatorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?