Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane

Publicat:

Primatele sunt deosebit de dificil de clonat, iar cercetatorii s-au confruntat cu ani intregi de esecuri inainte sa reuseasca in acest demers.Ei spera ca noua tehnica a lor, care foloseste placenta, va duce la crearea unor maimute rhesus identice in scopuri de cercetare medicala.Dupa ce oaia Dolly a fost clonata prin tehnica transferului nuclear de celule somatice (SCNT) in 1996, peste 20 de mamifere diferite au fost create gratie acestui procedeu: caini, pisici, porci si bovine.Insa abia dupa 20 de ani oamenii de stiinta au reusit sa cloneze primele primate. Doi macaci crabivori, identici din…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Arheologii au facut o descoperire interesanta in casa primului președinte al SUA

03:05, 27.04.2024 - Cercetatorii au gasit doua vase cu cireșe sub podeaua de la Mount Vernon, casa primului președinte american George Washington din Virginia. Fructele au fost culese de sclavii primului președinte american. Descoperirile dateaza din secolul al XVIII-lea. Experții speculeaza ca cireșele au fost planificate…

Schimbarea climatica aduce schimbari și in turism

12:35, 24.04.2024 - Sosirea primaverii in America de Nord și Europa inseamna scoaterea meselor afara la soare și turiști care se plimba prin parcuri, bucurandu-se de vremea placuta inainte ca vara sa se instaleze cu temperaturi din ce in ce mai insuportabile, conform prognozelor. Potrivit unui studiu realizat de Institutul…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

O descoperire geniala, mult mai la indemana, ar putea aduce sfarșitul panourilor solare

08:10, 14.03.2024 - Cercetatorii japonezi și elvețieni au creat o sticla care produce curent electric cand este expusa la lumina, folosind un laser pentru a grava un circuit pe suprafața acesteia și generand astfel un cristal semiconductor. Aceasta invenție ar putea inlocui panourile solare clasice, oferind o modalitate…

5 calitati ale oamenilor dotați cu un grad inalt de inteligența emoționala. Descopera care sunt și daca le ai și tu!

09:26, 01.03.2024 - Inteligența emoționala se refera la un set de abilitați care permit o buna gestionare și ințelegere a sentimentelor. Este considerat un aspect extrem de important atat pentru stabilirea relațiilor, cat și pentru dezvoltarea personala. Specialiștii indica, potrivit Cronista, faptul ca acest tip de abilitate…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?