Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PREMIERĂ în ţara noastră! Cum vor fi prevenite infecţiile contractate de pacienţi în spitale

Publicat:

Infectiile contractate de pacienti in Spitalul de Urgenta din Chisinau vor fi prevenite incepand cu anul viitor. In cadrul institutiei medicale va fi creat, in premiera pentru tara noastra, un departament unde medicii vor monitoriza cazurile de infectii provocate de microbi, paraziti sau virurusi. Tot aici, se vor intreprinde masuri pentru a evita imbolnavirile intraspitalicesti. 

Copilul acestui barbat a fost internat la doua saptamani dupa nastere, cu icter, o afectiune a sangelui. Dupa trei zile de spitalizare bebelusul a facut pneumonie.

"Tratamentul a durat inca vreo sapte…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

„Ați tras cu rachete?”. Motivul pentru care Noua Zeelanda cheltuit o avere pentru a prinde un singur pradator, „mic și blanos”

16:20, 12.04.2024 - Un intrus mic și pufos a devenit o problema pentru o zona protejata pentru specii extrem de rare din Noua Zeelanda. Pentru a scapa de hermelina, autoritațile au cheltuit 300.000 de dolari neo-zeelandezi, aproximativ 160.000 de euro, relateaza CNN.Chalky Island este o insula de aproximativ cinci kilometri…

Probleme mari in spitale din cauza temperaturilor ridicate. Sute de persoane ajung la urgența zilnic

20:10, 07.04.2024 - Sunt probleme mari in spitale din cauza temperaturilor ridicate. O mulțime de persoane se confrunta cu diferite afecțiuni. Medicii sunt cei mai ingrijorați in contextul in care temperaturile atipice aglomereaza camerele de garda și unitațile de primiri urgente. In acest sens, medicii atrag atenția ca…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Costinela Ungureanu, actrița craioveana de UNITER: „Cand ajungeam tarziu acasa și ii spuneam bunicii ca am fost la teatru, credea ca mint”

10:50, 26.03.2024 - Anul trecut, Costinela Ungureanu, tanara actrița a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, caștiga premiul Senatului UNITER pentru cea mai buna actrița in rol principal. Formidabila transformare a Costinelei a devenit un punct de referința in maturizarea sa artistica, intr-o perioada in care…

Facultatea de Medicina și Științe Biologice organizeaza ședințe de pregatire gratuite la disciplina Anatomie

20:50, 14.03.2024 - Facultatea de Medicina și Științe Biologice din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava și Asociația Studenților Mediciniști și Biologi reamintesc tuturor elevilor ca este important sa iși aleaga din timp programul de studiu pe care doresc sa il urmeze. In acest context, profesorii de la…

Cat de sanatos si ecologic este sa folosesti pahare de carton de unica folosinta

09:05, 16.02.2024 - De mai mult timp, paharele din plastic de unica folosința au fost interzise pentru comercializare, iar produsele din carton ecologic au devenit acum alternativa populara. Inlocuirea produselor din plastic cu cele din carton s-a facut in mai multe țari atat pentru pahare, cat și pentru tacamuri, farfurii,…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?