Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră cosmică: Agricultura pe lună marchează primul pas în colonizarea spațiului

Publicat:
Premieră cosmică: Agricultura pe lună marchează primul pas în colonizarea spațiului

Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții vegetale la condițiile aspre ale spațiului.Acest experiment, numit ale , va explora viabilitatea agriculturii in spațiu, o componenta esențiala pentru susținerea vieții pe termen lung pe alte planete. Capsulele speciale care vor gazdui aceste plante sunt proiectate…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce este important ca elevii și studenții sa invețe pentru examene

14:30, 22.04.2024 - In cadrul sistemului educațional contemporan, examenele reprezinta un aspect crucial in evaluarea cunoștințelor și aptitudinilor elevilor și studenților. In ciuda unor critici aduse acestui sistem de evaluare, este esențial sa ințelegem importanța și rolul examenelor in procesul de invațare și dezvoltare…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?