Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea unui business care mergea excelent acum 2.000 de ani - Un sit arheologic prahovean inedit spune multe despre viata din vremurile imparatului Traian

Publicat:

In zona Ploiesti - se gaseste un sit arheologic putin cunoscut, un sit ce dateaza de pe vremea imparatului Traian. Este vorba de o tabara fortificata, dar si de vestigiile unor bai romane neasteptat de bine pastrate si cu ziduri ce ajungeau la aproape 2,5 metri inaltime. Situl, care ar putea in viitor sa devina muzeu, spune multe despre perioada de dupa razboiele daco-romane de la inceput de secol II si mai ales aduce informatii despre un loc care atunci era un business excelent, dar si un loc grozav de socializare. Informatiile au fost prezentate intr-o conferinta din seria Historia…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Vernisajul expozitiei Revendicand pamantul

15:40, 09.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va invita astazi, 9 mai 2024, ora 17.00, la Sala Media a MNTR, la vernisajul expozitiei Revendicand pamantul, realizata in cadrul proiectului cultural "Traditie in lut ndash; in siajul artistilor ceramisti",…

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…

INEDIT! In perioada 22 februarie-31 martie, expoziția “POVESTE DE IUBIRE”, la Muzeul de Istorie

10:41, 21.02.2024 - In spiritul venirii primaverii, in „luna iubirii”, in intervalul 22 februarie – 31 martie, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Valcea, cu sprijinul Consiliului Județean Valcea, a pregatit expoziția „POVESTE DE IUBIRE”, amenajata in salile de la etajul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr.…

Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:06, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice in data de 23 februarie 2024, intre orele 09,00 18,00, la sediul muzeului, in sala "Mihai Viteazul, et. II. Accesul se face prin strada Postei intrarea B . In cadrul sesiunii vor fi diseminate…

Martisoare muzeale - atelier de creatie si educatie muzeala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:25, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului - simbol al primaverii si al renasterii naturii, potrivit news.ro. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii…


Ce parere ai despre aceasta stire?