Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pătrunjelul, minunea din bucătărie. Când devine periculos pentru organism consumul acestei plante

Publicat:
Pătrunjelul, minunea din bucătărie. Când devine periculos pentru organism consumul acestei plante

Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.„El intareste imunitatea organismului, are un rol important in distrugerea radicalilor liberi, avand proprietati antialergice si antitumorale. Este bogat in vitamina A, vitamina C, vitamina B si E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila si magneziu. Continutul de vitamina C este…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Trebuie sa puneți neaparat acest fruct pe masa de Paște. Ajuta digestia și previne balonarea

15:16, 02.05.2024 - Un cocktail nutriționalSpecialiștii in nutriție recomanda cu mare caldura ananasul pentru conținutul sau bogat de vitamine, minerale și enzime digestive. Acest fruct tropical ofera o combinație unica de substanțe nutritive, precum vitamina A, vitamina C, vitaminele din complexul B (B1 și B6), acid folic,…

Leacul ascuns in urzici. Afecțiunile care pot fi tratate cu aceste plante

20:45, 22.04.2024 - Urzicile, un remediu sanatosEczemele de piele sunt printre cele mai comune probleme dermatologice, iar urzicile pot fi un remediu eficient in tratarea lor. Consumul de urzici sub forma de mancare sau aplicarea locala a acestora sub forma de crema poate ameliora simptomele eczemelor și poate contribui…

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Fructul exotic care produce colagen, secretul delicios pentru o piele stralucitoare și imunitate puternica

20:00, 11.03.2024 - Beneficiind atat de proprietați revitalizante pentru piele și producția de colagen, cat și de capacitatea de intarire a sistemului imunitar, acest fruct extraordinar devine o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa sprijine sanatatea lor in mod natural și eficient. Cu capacitați antioxidante puternice…

Fragezirea carnii de vita. Ce trebuie sa faci inainte sa o gatești

15:15, 11.02.2024 - Oamenii consuma carne de vita de mii de ani, iar modul de preparare a evoluat semnificativ de-a lungul timpului. Fragezirea carnii de vita a fost și este un aspect important pentru a te bucura de o textura placuta și este bine sa știi ce trebuie sa faci inainte sa o gatești. Despre carnea de vita, riscuri…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Gulia, buna și pentru digestie, și pentru silueta

14:10, 10.02.2024 - Gulia are mai multe efecte benefice. Daca ronțaiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru silueta, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Va mai amintiți ce gust are gulia? Nu era toamna in care tata, atuci cand punea varza la murat, sa nu dea sa mancam cotor de varza…

Care este cel mai periculos aparat electrocasnic din bucatarie

10:25, 05.02.2024 - Potrivit mai multor studii, masina de spalat vase ar fi cel mai periculos electrocasnic pe care il avem la bucatarie. Nu din motive tehnice, ci legate de intreținere.Practic, pentru bacteriile patogene, mașina de spalat vase este un adevarat incubator: caldura și umezeala sunt refugiul perfect pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?