Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patru eleve din Oradea au dezvoltat o aplicație pentru creșterea numărului donatorilor de sânge si celule stem

Publicat:

Aplicația elevelor din Oradea pentru stimularea donarilor de sange a pornit de la realitatea ca doar 2% dintre romani doneaza sange și celule stem. Fetele și-au propus ca prin aplicația lor sa sporeasca numarul donatorilor și sa accelereze șansele de viața ale celor in suferința. Aplicația numita BlooDoChallenge s-a nascut dupa un vrainstorming al fetelor pasionate de tehnologie care și-au propus sa le dea șansa oradenilor sa devina supereroi, salvand vieți donaand sange și celule stem, relateaza bihon.ro. Cosmina Gal este eleva in clasa a IX profil matematica-informatica la Colegiul Național…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson

12:20, 11.04.2024 - Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, sustin specialistii care afirma ca identificarea simptomelor in etapele initiale ale instalarii si diagnosticarea afectiunii inainte ca manifestarile sa devina foarte vizibile sunt esentiale pentru un management eficient, transmite Agerpres.…

Cum iți votezi primarul? Cazul Nicușor, cazul Piedone

08:55, 04.04.2024 - Am niște sfaturi pentru cei care va simțiți in deruta inainte de alegerile din 2024, mai ales inainte de cele locale. Folosiți criterii simple și realiste și pentru a va duce sa votați pe cineva sau chiar pentru decizia de a sta acasa.Cum alegem un primar? Daca chiar n-ai nicio idee, niciun stop ideologic,…

Medic pediatru: Vedem afectiuni care erau mai degraba prezente in zona de adulti. Patologia de tip boala inflamatorie intestinala a explodat in ultimii ani

23:35, 03.04.2024 - Medic pediatru: Vedem afectiuni care erau mai degraba prezente in zona de adulti. Patologia de tip boala inflamatorie intestinala a explodat in ultimii aniDr. Iulia Tincu, medic primar gastroenterologie pediatrica la Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu” din Bucuresti, a afirmat, miercuri…

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

Firea iese din cursa „cu cicatrici”: „Este crezul meu politic”

18:10, 19.03.2024 - Gabriela Firea a facut primele declarații publice dupa anunțul potrivit caruia va primi un loc eligibil pentru Parlamentul European, in locul candidaturii la Primaria Capitalei. „“Ai invins? Continua! Ai pierdut? Continua!” Oamenii pe primul loc, in orice funcție publica, aleasa sau numita – acesta…

Dan Negru, uimit de prețul urzicilor intr-un hypermarket din București: „Romania nu e o țara, e o afacere”

16:51, 28.02.2024 - Dan Negru a fost uimit de prețul urzicilor intr-un hypermarket din București. Prezentatorul de la Kanal D și-a adus aminte de vorbele spuse de Tudor Arghezi, despre faptul ca „Romania nu e o țara, e o afacere”.In timp ce se afla la cumparaturi intr-un hypermarket din București, Dan Negru a fost surprins…

Aproape 40 de mii de tone de deseuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut. Cele mai performante au fost regiunile Bucuresti – Ilfov, urmate de judetele Olt si Cluj

18:55, 22.02.2024 - Asociatia Environ, una dintre primele organizatii licentiate in Romania pentru transfer de responsabilitate in domeniul colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a gestionat in 2023 o cantitate de 39.165 tone deseuri, adica…

Alerta dupa decesele provocate de malarie. Autoritațile sanitare recomanda vaccinarea pentru cei care pleaca in vacanțe exotice

12:40, 07.02.2024 - Schema de vaccinare inaintea unei calatorii internationale este personalizata si este recomandata de medic, in functie de destinatie, durata, vaccinari obligatorii sau recomandate in zona respectiva, riscurile de imbolnavire specifice zonei, au transmis, miercuri, Institutul National de Sanatate Publica si Directia de…


Ce parere ai despre aceasta stire?