Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzeul Nationala de Istorie a Romaniei: Voi ati vazut aceste zeite?

Publicat:
Muzeul Nationala de Istorie a Romaniei: Voi ati vazut aceste zeite?

si maternitate in preistorie. Reprezentari plastice antropomorfe neo eneolitice din colectia de Istorie a Romaniei ofera publicului oportunitatea extraordinara de a afla povestea unora dintre cele mai spectaculoase artefacte din aceasta perioada indepartata din istoria omenirii. Expresive, cu o mare incarcatura emotionala si simbolica, multe dintre aceste reprezentari plastice antropomorfe constituie adevarate capodopere ale artei preistorice, potrivit Muze ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Camera, in organizarea UVT

10:20, 14.05.2024 - In luna mai, Facultatea de Muzica și Teatru a Universitații de Vest din Timișoara organizeaza Festivalul Muzicii de Camera. Acesta are loc  in trei locații, sala Orpheum (Sediul FMT din Piața Libertații), sala Baroca (Sediul MNART din Piața Unirii), Mansarda Bastionului Maria Theresia (sediul Muzeului…

Muzeul „Nicolae Gane”, redeschis publicului (AUDIO și FOTO)

06:45, 29.04.2024 - Vineri, 19 aprilie 2024, incepand cu ora 11:00, la Iași, a avut loc deschiderea Muzeului „Nicolae Gane”, unul dintre cele 17 muzee din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Romane. Publicul este invitat sa descopere pe strada Nicolae Gane, 22 A, din Iași, un spațiu dedicat creațiilor vizuale, Galeria…

“Ziua Pamantului” a fost marcata la Liceul Tehnologic “Simion Barnuțiu” Carei

10:00, 25.04.2024 - “Ziua Pamantului” a fost marcata la Liceul Tehnologic “Simion Barnuțiu” Carei printr-o serie de activitați de reciclare și de amenajare a unor spații verzi. Acestea, au fost incluse in cadrul unui proiect mai amplu, “Caravana reciclarii creative”, proiect ce promoveaza colectarea selectiva și reducerea…

10-12 mai: Targul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansari de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

14:56, 23.04.2024 - 10-12 mai: Targul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansari de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii 10-12 mai: Targul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansari de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al…

Expozitie de fotografie la Constanta: Artistul Ovidiu Ungureanu expune la Muzeul National al Marinei Romane

11:15, 09.04.2024 - Miercuri, 10 aprilie 2024, Muzeul National al Marinei Romane gazduieste vernisajul expozitiei de fotografie "Tur de confrerie", semnata de artistul Ovidiu Ungureanu. Manifestarea care va incepe la ora 13:00 este organizata sub egida Ministerului Culturii prin Centrul de Cultura "George Apostu" Bacau…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

Evanghelia greco-romana din 1693, aflata in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei

14:30, 25.02.2024 - Evanghelia greco romana din 1693 este exponatul ce se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. A fost tiparita de ieromonahul Antim Ivireanul in Tipografia Domneasca din Bucuresti, iar ferecatura in argint aurit a fost realizata la Brasov, la comanda ctitorului manastirii Hurezi, Constantin…


Ce parere ai despre aceasta stire?