Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misterioasele „insule magice” plutitoare de pe Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, ar putea fi materie organică înghețată

Publicat:

Cercetatorii au gasit in sfarșit o explicație pentru „insulele magiceplutitoare de pe Titan, cel mai mare satelit natural al planetei Saturn: ele ar putea fi ghețari poroși facuți din materie organica ce a cazut pe suprafața lunii, potrivit CNN.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Baze lunare, experimente și mine de titan: Care sunt pericolele ce amenința cele mai cautate locuri de pe Luna

07:05, 26.03.2024 - Agențiile spațiale și companiile private planuiesc sa ridice baze lunare și sa desfașoare experimente științifice și operațiuni de exploatare miniera pe Luna, scrie The Guardian. Cercetatorii avertizeaza ca locurile de importanța științifica de pe suprafața Lunii sunt in pericol și ca acestea trebuie…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

(FOTO) PREMIERA la Banca de Gene din Buzau. Prima extracție de ADN

09:35, 20.02.2024 - Premiera la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau. Cercetatorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate, pregatind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetica. Extracția a fost operata de echipa specializata in genetica și biologie moleculara, in noul un laborator…

Efectele sincronizarii in comunicare

11:05, 15.02.2024 -  Mintea noastra este direct afectata cand ajung la ea informații legate de activitațile ce se desfașoara in jurul nostru. Am putea crede ca suntem pasivi in timp ce ne relaxam și vedem pe altcineva ocupat, dar se pare ca nu asta se intampla.Cercetatorii in neuroștiința au studiat ceea ce ei numesc ...

STUDIU: Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii

07:45, 09.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii” din franciza cinematografica „Star Wars”, dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid care este propice pentru aparitia…


Ce parere ai despre aceasta stire?