Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Limba Esperanto ca mijloc de promovare a culturii și limbii române peste hotare

Publicat:

   Cu privire la Esperanto, in general, publicul roman, din lipsa de informații corecte, are o atitudine refractara și mulți oameni au idei preconcepute sau lanseaza judecați de valoare nefondate.       In mica enciclopedie „Limbile lumii” de și Ioana Vintila-Radulescu, publicata in 1981, se pot gasi multe detalii interesante despre limbile vorbite pe glob. […] ca mijloc de promovare a culturii și limbii romane peste hotare apare prima data in Mesagerul de Covasna .

Citeste articolul mai departe pe mesageruldecovasna.ro…  

Sursa articol: mesageruldecovasna.ro


Stiri pe aceeasi tema

Martie, a treia luna la rand in care Romania a avut cea mai ridicata inflatie din UE

06:35, 18.04.2024 - Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna martie pana la 2,6%, de la un nivel 2,8% in februarie si unul de 3,1% in ianuarie, insa Romania este, pentru a treia luna la rand, tara cu cea mai ridicata inflatie din blocul comunitar, arata datele publicate miercuri de Eurostat. In luna…

Incepe o noua ediție a programului de titluri de stat Tezaur. Dobanzile neimpozabile anunțate de Ministerul Finanțelor

11:55, 13.04.2024 - Incepe o noua ediție a programului de titluri de stat Tezaur. Dobanzile neimpozabile anunțate de Ministerul Finanțelor Romanii pot investi, incepand de luni, 15 aprilie, in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani și dobanzi anuale de 6% si, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat Tezaur au…

O PERSONALITATE PE ZI: Prozatorul si dramaturgul Camil Petrescu

17:25, 09.04.2024 - Autor al romanelor ”Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi” (1930) si ”Patul lui Procust” (1933), Camil Petrescu aduce si formuleaza teoretic o pozitie noua in evolutia romanului romanesc, optand pentru o „noua structura” care pune in locul obiectivitatii „ubicue” subiectivitatea. Avand…

Festivalul Internațional al Muzicii de Camera, fondat de maestrul Ilarion Ionescu-Galați, revine in forța

08:15, 03.04.2024 - Avem o veste minunata pentru cei care indragesc sonoritațile elevate. Ne referim la iubitorii muzicii de camera, un gen special, apreciat mai cu seama de cei inițiați in arta sunetelor. Ei bine, in prima parte a lunii  lui Prier 2024, mai precis intre 5 și 13 aprilie, in  sala Patria din Brașov va avea…

Ajutor de stat pentru apicultori. 11 aprilie, termenul – limita pentru a aplica

07:50, 29.03.2024 -   Crescatorii de albine pot primi compensație de la stat, pentru pierderile suferite anul trecut, din cauza razboiului din Ucraina. Termenul-limita pentru aplica este 11 aprilie, a transmis Direcția pentru Agricultura a județului Covasna.   In ședința Guvernului din data de 28 februarie 2024 a fost…

Ilie Șandru – O viața pusa in slujba afirmarii culturii romanilor din Arcul Carpatic

10:35, 07.03.2024 - In anul 2024, cand sarbatorim 30 de ani de la inființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, instituție divino-umana, fundamentala pentru afirmarea identitații naționale a romanilor numeric minoritari din Arcul Intracarpatic, profesorul, liderul civic, publicistul, scriitorul, și Omul de spirit…

Campanie naționala de promovare a negocierii colective in intreprinderi mici și mijlocii, derulata in județul Covasna

07:40, 06.03.2024 - La nivelul Inspectoratului Teritoria de Munca (ITM) Covasna s-a derulat, in perioada 1-29 februarie a.c., Campania Naționala de promovare a negocierii colective in intreprinderile mici și mijlocii.  Potrivit inspectorului șef al  instituției, Ordog Lajos, acțiunea a avut  in vedere informarea angajaților/lucratorilor…

Mesajul Asociației Universale de Esperanto cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, 21 februarie 2024

08:00, 21.02.2024 -      In timpul acestei zile, Ziua Internaționala a Limbii Materne, noi promovam importanța diversitații lingvistice și educației multilingve. Drepturile lingvistice sunt un fundament pentru societați juste și durabile, deoarece limbile sunt la inima vieții nostre zilnice, identitații, moștenirii culturale…


Ce parere ai despre aceasta stire?