Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lapte de vacă, oaie, capră sau bivoliţă. Care este cel mai bun pentru sănătatea ta

Publicat:

Conform statisticilor, romanii sunt pe penultimul loc in Europa in privinta consumului anual de lapte: 12,6 litri pe cap de locuitor, fata de 67,5, cat este media de consum in .

Consumul de lapte ar trebui sa fie o prioritate pentru noi, in special in perioada de crestere, dar si mai tarziu in viata. Conform studiilor, laptele contine numerosi nutrienti esentiali pentru sanatatea oamenilor (calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, B12 si A, riboflavine si niacina).

Iata mai jos care sunt beneficiile si proprietatile laptelui de vaca, capra, oaie si bivolita:

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Cele patru legume verzi preferate de Jennifer Lopez și gemenii ei  

00:35, 26.03.2024 - Intr-un interviu publicat recent in ”Hello”, Jennifer Lopez vorbeșe despre cele patru legume preferate, care o ajuta sa nu ia in greutate și sa aiba un corp ultra-tonificat. Actrița a precizat care sunt legumele preferate și pe care Jennifer Lopez le imparte cu gemenii ei, Emme și Max. ”Mancam multe…

Beneficiile multiple pentru sanatate ale laptelui. Ce se intampla in organism, daca il consumi zilnic

07:15, 11.03.2024 - Laptele are multiple beneficii pentru sanatate. El conține nutrienți, proteine vegetale, minerale cum e calciul, precum și vitaminele A, B2, B12 și D. . Afla de la nutriționiști ce se intampla in organism daca bei lapte zilnic. Laptele este și o soluție mai buna decat alte lichide, daca vrei sa reduci…

Șodoul, leacul bunicii pentru tuse și gat iritat. Cum se prepara corect aceasta bautura magica

10:11, 29.02.2024 - Șodoul este o bautura pe baza de ou, lapte cald și miere ce poate fi administrat pentru tratarea laringitei, rinofaringitei, amigdalitei și chiar a anemiei, scrie Click!Sanatate .Pentru ca oul este principalul ingredient al acestui preparat, șodoul și-a primit numele de la „chaud l’oeuf”, care provine…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…

DAS Deva a prelungit contractul de furnizare a laptelui praf destinat bebelușilor care nu pot fi alaptați natural

12:15, 16.02.2024 - Direcția de Asistența Sociala Deva a prelungit, pana la data de 31 decembrie 2024, contractul pentru furnizarea laptelui praf, incheiat cu Direcția de Sanatate Publica Hunedoara. Produsul se acorda gratuit copiilor cu varsta intre 0 – 12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern, din motive medicale.…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Gulia, buna și pentru digestie, și pentru silueta

14:10, 10.02.2024 - Gulia are mai multe efecte benefice. Daca ronțaiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru silueta, spune nutriționistul Mihaela Bilic. „Va mai amintiți ce gust are gulia? Nu era toamna in care tata, atuci cand punea varza la murat, sa nu dea sa mancam cotor de varza…

Vrei sa-ți ajuți corpul sa-și mențina vitalitatea? Iata care sunt cele mai cunoscute vitamine și ce efecte benefice au asupra organismului tau

21:45, 09.02.2024 - Tot mai multa lume iși dorește o viața lunga și un corp sanatos, iar atenția acordata alimentației și necesitaților nutriționale devin aspecte cruciale in acest demers. In acest sens, vitaminele joaca un rol semnificativ in menținerea funcțiilor organismului și prevenirea diverselor afecțiuni. Aceste…


Ce parere ai despre aceasta stire?