Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Exerciţiul fizic de intensitate ridicată care îmbunătăţeşte memoria. Metode de a preveni demenţa şi boala Alzheimer

Publicat:

Avantajele pentru sanatate ale exercitiilor fizice de intensitate ridicata sunt cunoscute, dar un nou studiu realizat de din Canada indica un alt beneficiu major: o memorie mai buna. Rezultatele ar putea avea implicatii pentru populatia imbatranita cu risc la boli precum dementa sau Alzheimer.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

Ravagiile tacute ale Alzheimer inainte de apariția simptomelor. Noi indicii despre care este primul semn de boala

17:55, 23.02.2024 - Alzheimer face ravagii silențioase in creier cu mult timp inainte de apariția simptomelor, iar acum oamenii de știința au noi indicii despre secvența dominanta a acestor schimbari - o posibila fereastra pentru a interveni intr-o zi.

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

S-a votat. Care e cea mai sigura țara din lume pentru calatorii

19:15, 29.01.2024 - A fost desemnata cea mai sigura țara din lume pentru vacanțe. Potrivit unui raport elaborat de Berkshire Hathaway Travel Protectio, citat de B1Tv, Canada este cea mai sigura țara din lume in care sa calatorești. Aceasta este urmata de Elvetia, Norvegia si Irlanda. Aparent, clasarea de top reflecta reputația…


Ce parere ai despre aceasta stire?