Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectele terapeutice ale lacului Amara, descoperite de un ieşean. Petru Poni, savantul căruia îi datorăm  staţiunea balneară din Bărăgan

Publicat:

Album de familie
 
Fiu de razes, Petru Poni s-a nascut in anul 1841 in satul Secaresti, comuna Cucuteni, din judetul Iasi. Parcursul evolutiei sale educative este foarte surprinzator.

 

Cunoscut pentru studiile sale in domeniul chimiei si fizicii, Poni isi incepe viata profesionala in calitate de student la Facultatii de Drept si Litere din cadrul Universitatii din Iasi.


Petru Poni, foto muzeul „Poni - Cernatescu” Iasi

In anul Unirii lui Cuza, Petru Poni obtine o bursa de studii in Sorbona. Este momentul in care savatul moldovean renunta…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Personalitatea saptamanii / Pamfil Șeicaru

00:05, 19.04.2024 - Jurnalistul Pamfil Șeicaru s-a nascut in Beceni. A urmat cursurile gimnaziale la Tecuci si cursul superior la Liceul „Gh. Rosca Codreanu” din Barlad, absolvit in 1914. A devenit student la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, si-a intrerupt studiile pe durata razboiului, in 1916, apoi…

ANALIZA. Ce ramane dupa Tudorel Toader la Universitatea Al.I. Cuza din Iași. Momentele fierbinți și „greaua moștenire”

16:05, 02.04.2024 - Venirea lui Tudorel Toader in 2016 la conducerea Universitații Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) a fost vazuta ca o binecuvantare, la vremea respectiva, de catre comunitatea academica interna.Mandatele precedentului rector, economistul Vasile Ișan (2008-2016), au fost ințesate de restricții financiare…

Studenți la Drept la Cluj, in vizita la Penitenciarul Gherla

15:55, 25.03.2024 - Un grup de studenți ai Facultații de Drept din cadrul Universitații „Babeș–Bolyai” din Cluj-Napoca au luat parte luni, 25 martie, la o vizita de studiu la sediul Penitenciarului Gherla. Studenții au avut ocazia sa viziteze secțiile de detenție, școala, spațiile in care deținuții desfașoara activitați…

Student din Timișoara, laureat al concursului „Alexandru Farcaș Voice Competition”

14:40, 25.03.2024 - Studentul Alexandru Ticula, care urmeaza cursurile Facultații de Muzica și Teatru, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, este laureat al prestigiosului concurs „Alexandru Farcaș Voice Competition”. In cadrul ediției naționale a concursului, care s-a desfașurat in colaborare cu Academia Naționala…

Universitatea de Vest Timișoara, reprezentata in echipa care a adus Romaniei succesul in procesul cu Roșia Montana

20:06, 15.03.2024 - Doi profesori din cadrul Facultații de Drept din cadrul Universitații de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți in procesul arbitral in care Statul Roman a obținut decizia favorabila in dosarul Roșia Montana. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre…

Aparat de anestezie veterinara, de ultima generație achiziționat la USV Iași

09:30, 05.03.2024 - Clinica de Chirurgie din cadrul Facultații de Medicina Veterinara a Universitații de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotata cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfața actualizata la tehnologia moderna. In prezent, dispozitivul este utilizat de catre…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Secretara Primariei Bistrița, Floare Gaftone, o maestra in arta ascunderii CV-ului

08:15, 12.02.2024 - Pentru fiecare dintre noi, CV-ul este obligatoriu atunci cand ne depunem candidatura pentru angajare, acesta fiind un act firesc, de minima decența. Din nefericire, acest lucru nu prea pare sa fie valabil pentru unii politicieni sau funcționari publici care sunt platiți din banii noștri. Pentru a fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?