Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Două deserturi delicioase numai bune pentru o zi călduroasă de vară, recomandate de Radu Anton Roman în cărţile sale de bucate

Publicat:

Jurnalist, scriitor si gastronom impatimit, a cucerit publicul din Romania cu retetele autentice pe care le-a cules, in timpul peregrinarilor sale prin tara.    Multe dintre ele au fost adaugate in prima carte de bucate pe care a publicat-o in anul 1998, denumita „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”.    Una din recomandarile de vara pentru gospodine este un sirop preparat din seminte de pepene galben. Denumit „sirop de smintoaca de pepene galben”, preparatul – minune se doreste a fi o bautura revigoranta, care poate fi consumata cu placere…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

FOTO: Veselie și bucate tradiționale la Mihai Viteazu, unde gospodinele au sarbatorit Lasatul Secului

18:05, 16.03.2024 - FOTO: Veselie și bucate tradiționale la Mihai Viteazu, unde gospodinele au sarbatorit Lasatul Secului Nimeni nu se bucura mai tare de tradiții așa cum o face omul crescut la tara, care a trait dintotdeauna in universul rural, unde timpul parca sta in loc și bucuria este mai curata și sufletul vibreaza…

Cel mai mare spital din Muntenia, noi standarde medicale. Spitalul de Pediatrie din Pitești, renovat și modernizat - VIDEO

16:06, 13.03.2024 - Spitalul de Pediatrie din Pitești funcționeaza in regim de spital de urgența și deservește intreaga regiune. La etajul 6 sunt tratate cele mai grave cazuri, in special copii mai mici de 3 ani, care se lupta sa traiasca. In 40 de ani, etajul nu a beneficiat de nicio modernizare majora. Totul, insa, pana…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…


Ce parere ai despre aceasta stire?