Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Despre o Românie înainte de „marele război” – istorie şi geopolitică

Publicat:
Despre o Românie înainte de „marele război” – istorie şi geopolitică

Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri, Romania castiga dreptul la o politica externa proprie, iar proclamarea regatului roman condus de Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen la 1881 (chiar daca cu impotrivirea unor state precum Austro-Ungaria si Rusia) inscria Romania in randul monarhiilor traditionale europene. Lunga domnie a lui Carol…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol si foto: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olaf Scholz la București: ”Nu exista state UE de prima clasa sau de a doua clasa. Suntem cu totii o Europa unita”

19:45, 06.04.2024 - Prezent la reuniunea PES de la București, cancelarul german Olaf Scholz a salutat aderarea chiar și parțiala a Romaniei la zona Schengen. Nu exista state membre ale Uniunii Europene „de prima clasa sau de a doua clasa. Suntem cu totii o Europa unita”, a ținut sa precizeze Scholz. Olaf Scholz susține…

Necromanta Zaharova a invocat spiritul lui Ceaușescu: Ne scoate datori cu tezaurul!

08:46, 15.03.2024 - Intr-o recenta declarație pe canalul sau de Telegram, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat solicitarea Parlamentului European catre Rusia de a restitui aurul Romaniei luat in 1916. Zaharova spune   ca, “in 1949, Moscova a iertat aproape intreaga datorie a Romaniei…

Problema fara rezolvare care duce la prabușirea economiei UE: Romania e lider la independența!

03:35, 14.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai…

PNL aduce la București 2000 de delegați din 40 de țari, șefi de stat și de guvern, la cel mai mare eveniment politic al anului

15:05, 02.03.2024 -   Șefa Comisiei Europene, presedinta Parlamentului European, sefi de state si de guverne, reuniți la București   Partidul Național Liberal organizeaza la București cel mai important eveniment politic al anului.  In perioada 6-7 martie are loc congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie…

Romania, grav afectata de praful saharian: ploi sangerii in aproape toata țara. Avertismentul meteorologilor

14:31, 01.03.2024 - Astazi și maine, putem observa praful saharian mai ales in regiunile vestice și sud-vestice pentru ca acolo avem și intervalele cu ploaie: Crișana, Banat, Oltenia, local in Transilvania și pe spații restranse in zona Munteniei. Am avut un transport de aer dinspre nordul Africii catre sudul, sud-estul…

Romania, cheia exporturilor ucrainene dupa blocajul polonez - Ministrul Agriculturii din Ucraina dezvaluie rolul pe care il joaca ruta Dunarii

07:35, 22.02.2024 - Ministrul ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, subliniaza, intr-o declarație pentru stiripesurse.ro, rolul in creștere al Dunarii pentru exporturile din Ucraina. Țara vecina, aflata in plin razboi cu Rusia, are planuri mari in privința Dunarii, dupa cum a dezvaluit publicația Bloomberg, iar Romania…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Isarescu: Avem o problema fiscala majora și se duce și in deficit. Nici sa taiem cheltuieli, nici sa majoram impozite. De unde atunci?

14:26, 15.02.2024 - Pentru ca statul cheltuie peste ce aduna in vistierie, Romania are o problema uriașa cu deficitul bugetar, spune guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isarescu. Romanii nu vor nici taxe mai mari și nici ca statul sa-și reduca drastic cheltuielile. Problema deficitului este și motivul pentru care BNR…


Ce parere ai despre aceasta stire?