Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a ajuns bobul de cacao mai valoros decât aurul și de ce să nu te miri dacă se scumpește ciocolata

Publicat:
Cum a ajuns bobul de cacao mai valoros decât aurul și de ce să nu te miri dacă se scumpește ciocolata

In ultimii doi ani, prețul boabelor de cacao a crescut intr-un ritm amețitor, insa apogeul a fost atins acum, in 2024. E un fenomen cu implicații profunde atat pentru producatori, cat și pentru consumatorii de ciocolata, care vor observa direct in propriile buzunare cum unul dintre cele mai populare și accesibile dulciuri – ciocolata – se scumpește pe zi ce trece. Și nu din vina comercianților puși pe profit.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol si foto: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Violet, nu verde, ar fi culoarea preponderenta a vieții din Univers ● „Aurul proștilor” ar fi mult mai valoros decat și-ar fi imaginat cineva ● De ce au disparut vanatorii-culegatori din Europa?

10:15, 17.04.2024 - Violet, nu verde, ar fi culoarea preponderenta a vieții din Univers ● „Aurul proștilor” ar fi mult mai valoros decat și-ar fi imaginat cineva ● De ce au disparut vanatorii-culegatori din Europa?

Se scumpește și ciocolata. Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani

09:25, 28.03.2024 - Se scumpește și ciocolata. Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani Vesti proaste pentru iubitorii de ciocolata, pretul acesteia va crește! Lumea se confrunta cu cel mai mare deficit de aprovizionare cu cacao din ultimii 60 de ani. De vina este vremea…

Majorarea preturilor la iepurasii si ouale de ciocolata este abia la inceput, pe fondul cresterii cotatiilor la cacao

06:55, 25.03.2024 - In conditiile apropierii sarbatorilor de Paste, cotatiile mai ridicate la cacao majoreaza preturile pentru iepurasii si ouale de ciocolata, transmite Bloomberg. Cotatiile futures la cacao s-au dublat in mai putin de trei luni, iar la Bursa de la New York cel mai tranzactionat contract la cacao a depasit…

Iepurașii și ouale de ciocolata vor costa mai mult de Paște. Cotațiile la cacao s-au dublat și e doar inceputul

14:45, 24.03.2024 - In conditiile apropierii sarbatorilor de Paste, cotatiile mai ridicate la cacao majoreaza preturile pentru iepurasii si ouale de ciocolata. In mai puțin de trei luni, cotatiile futures la cacao s-au dublat, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Cel mai BUN tiramisu de casa. Gata in 10 minute

08:35, 26.02.2024 - Ingrediente: 2 lingurite cafea instant (nes) 2 linguri vin de Marsala 50 g fulgi ciocolata amaruie 225 g Mascarpone 4 linguri whiskey 2 linguri zahar pudra 250 ml frisca ½ lingurita esenta de vanilie 8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati 1 lingura cacao, pentru servit Mod de preparare: Cafeaua instant…

Retete de tort de biscuiti

09:05, 21.02.2024 - Daca vrei sa pregatești un desert bun acasa, chiar daca nu ai prea mult timp la dispoziție, incearca o rețeta de tort de biscuiți. Din doar cateva ingrediente vei obține o prajitura aromata, buna pentru intreaga familie.Cum ar fi sa poți face acasa rapid un tort gustos cu care sa ii cucerești pe toți…

Ciocolata se va scumpi in toata lumea! Fenomenul El Nino a afectat producția de cacao

14:20, 09.02.2024 - Vești proaste pentru iubitorii de deserturi! Prețul ciocolatei va exploda in toata lumea, din cauza lipsei producției de cacao. Aceasta a fost afectata de fenomenul El Nino, care a pus stapanire pe aproape toata lumea, in urma cu cațiva ani. Previziunile sunt sumbre.

Preturi record la cacao din cauza El Nino. Marii producatori de ciocolata, in impas: „Temerile au fost amplificate”

12:20, 09.02.2024 - Prețul tonei de cacao atinge un nivel record, deoarece El Nino afecteaza culturile din Africa de Vest. Joi, prețurile la cacao pe piața de marfuri din New York au atins un nou maxim istoric de 5.874 de dolari (4.655 de lire sterline) pe tona.


Ce parere ai despre aceasta stire?