Consumul excesiv de alimente ultraprocesate creşte riscul de boli cardiovasculare şi de deces (studiu)
Publicat:Abuzul de alimente ultraprocesate creste riscul de boli cardiovasculare si de deces, sugereaza doua studii europene efectuate in randul a peste 120.000 de persoane si publicate joi, relateaza AFP. Noile studii, care desi nu demonstreaza o legatura de cauzalitate directa, intaresc argumentele studiilor anterioare care fac legatura dintre alimentele ultraprocesate si un risc crescut de obezitate, hipertensiune arteriala si chiar cancere. Alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci cand au fost produse prin procese industriale multiple (ulei hidrogenat, amidon modificat etc.) si contin numeroase…
Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…
Sursa articol: agerpres.ro
Stiri pe aceeasi tema
Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu
15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.
Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu
19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.
Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei
11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…
STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare
08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…
Postul intermitent cu peste 16 ore de pauza alimentara crește cu 91% riscul de deces cardiovascular
16:55, 26.03.2024 - Un studiu efectuat pe peste 20.000 de adulți a constatat ca cei care au urmat un program de post intermitent cu limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au avut un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit American Heart Association.
Actualitate medicala/ Alcoolul in exces creste cu 30% riscul de Alzheimer
00:45, 13.02.2024 - • Frecvența consumul excesiv de alcool in Romania este peste media europeana Exista numeroase studii care susțin legatura puternica dintre consumul de alcool și boala Alzheimer. Consumul cronic de alcool pe o perioada indelungata poate cauza leziuni cerebrale ireversibile care pot duce la Alzheimer…
Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)
07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…
Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume
23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…