Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premiera mondiala: Cercetatorii au reusit sa creeze tesut renal din celule susa pluripotente

Publicat:

Cercetatorii japonezi au anuntat ca au reusit sa dezvolte tesut renal pornind de la celule susa pluripontente induse (iPS), o premiera mondiala, potrivit unui raport publicat miercuri in revista , relateaza AFP. Rinichii au o structura complexa, dificil de reconstituit odata ce s-au deteriorat. Descoperirea echipei de cercetatori japonezi reprezinta o prima etapa pentru realizarea transplanturilor de tesut renal obtinut din celule susa pluripotente induse si sunt de natura sa dea speranta pacientilor care sufera de probleme renale si care sunt pe lista de asteptare pentru…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea care promite un viitor mai sigur: materialul ce elimina aproape toți virușii

05:10, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact.

Premiera medicala mondiala: Medicii din Boston au realizat cu succes primul transplant de rinichi de porc modificat genetic

07:30, 27.03.2024 - Premiera medicala a fost anunțata public, vineri, 22 martie, de conducerea Spitalului General din Massachusetts, alaturi de echipa medicala care a contribuit la aceasta realizare remarcabila, intr-o conferința de presa.    Deficitului cronic de organe de care ar fi nevoie pentru transplant antreneaza…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Rușii au reușit sa obțina superioritate aeriana inainte de a cuceri orașul Avdiivka, o premiera de la izbucnirea razboiului

07:30, 22.02.2024 - In timp ce forțele terestre au facut presiuni pentru a cuceri Avdiivka, forțele aeriene ruse par sa fi reușit sa obțina superioritatea aeriana asupra orașului devastat de razboi, deschizand calea pentru misiuni de suport aerian vital, au apreciat analiștii care monitorizeaza razboiul.

Filmul Saptamana Mare/ Holy Week, regizat de Andrei Cohn, va avea premiera mondiala la Berlinale, in Sectiunea Forum - ICR sustine prezentele romanesti

11:45, 14.02.2024 - Filmul „Saptamana Mare/ Holy Week”, regizat de Andrei Cohn, va avea premiera mondiala la Berlinale in Sectiunea Forum, fiind eligibil pentru distinctiile acordate de juriile independente (Premiul Juriului Ecumenic, FIPRESCI, CICAE, Amnesty International Film Award). Institutul Cultural Roman „Titu Maiorescu”…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Premiera mondiala? Expertul in arbitraj, șocat de comunicatul emis de FRF, dupa FCSB - Farul: „E prima data cand aud asta”

23:30, 06.02.2024 - Marius Avram, fost arbitru FIFA, a fost șocat de comunicatul emis marți de FRF, urmare a erorii flagrante comise in camera VAR la FCSB - Farul, scor 1-1.  Context: In minutul 58, Louis Munteanu a reușit sa marcheze din fața porții goale, dupa o pasa primita de la Dussaut. Dupa o analiza care a durat…

Premiera mondiala. Test de sange pentru cancerul cerebral. Poate diagnostica tumorilor inaccesibile

06:25, 27.01.2024 - Un test de sange nou ar putea revoluționa diagnosticarea și tratamentul cancerului cerebral. Testul este capabil sa detecteze cu precizie o serie de tumori cerebrale, inclusiv cele mai mortale, cum ar fi glioblastomul.


Ce parere ai despre aceasta stire?