Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai interesante muzee din România

Publicat:

ADVERTORIAL. Romania, cu istoria sa diversa și patrimoniul sau cultural vibrant, gazduiește o multitudine de muzee fascinante, care ofera o privire aprofundata in trecutul, prezentul și viitorul țarii. De la artefacte antice, la arta contemporana și chiar minuni geologice, aceste instituții prezinta bogația și complexitatea culturii romanești! In acest articol, va vom face un tur virtual prin cateva dintre cele mai interesante muzee din intreaga țara. Muzeul Național de Istorie a Romaniei, București Vom incepe aceasta calatorie culturala in capitala, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei, unde…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

ISTORIE LOCALA Aeroportul Satu Mare: 88 de ani de la inaugurare

13:30, 20.04.2024 - Aeroportul Satu Mare marcheaza 88 de ani de funcționare prin lansarea unui proiect ambițios de modernizare. Inființat in 1936 printr-un decret regal, aeroportul a trecut prin decenii de dezvoltare, culminand recent cu finalizarea noului terminal și extinderea pistei. The post

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Expozitie despre sarbatoarea Pastelui in satul romanesc

13:46, 03.04.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta, s a deschis expozitia "Sarbatoarea Pastelui in satul traditional romanesc". Vizitatorii vor putea face o incursiune in satul traditional de altadata, strabatand in mod simbolic provinciile istorice ale tarii: Banat, Transilvania Bihor, Brasov, Maramures, Sibiu ,…

Spitalul Colțea, unde au vindecat și au salvat vieți medici precum Carol Davila și Victor Babeș. O istorie de peste 300 de ani

17:30, 09.03.2024 - In centrul Bucureștiului se afla un spectaculos palat, care intre pereții sai superbi ascunde un spital. De 320 de ani incoace. Este vorba despre Spitalul Colțea, prima și cea mai spectaculoasa unitate medicala din Romania, dar nu numai.

Marea investiție pe care VITAL Maramureș in parteneriat cu ADI Maramureș trebuiau sa o faca in comunitațile județului a devenit istorie

20:20, 26.02.2024 - Cu mai bine de 1 an in urma, respectiv in data de 2 februarie 2023, in cadrul Palatului Administrativ din Baia Mare a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru implementarea marelui și mult așteptatului ”Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apa și apa uzata in județul Maramureș”,…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: In luna iubirii, un cuplu de indragostiti de 6000 de ani

15:35, 15.02.2024 - Indragostiti de 6000 de ani ndash; un cuplu unic de statuete antropomorfe eneolitice, din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. "Indragostitii de la Gumelnita" este doar una dintre piesele deosebit de valoroase prezentate in catalogul de colectie "Capodopere din patrimoniul Muzeului National…

Proiectul cultural „Cu si despre Caragiale”, la a VIII-a ediție

20:00, 09.02.2024 - A intrat deja in traditia Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” din Targoviste sa sarbatoreasca nasterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. Cu aceasta ocazie, in data de 13 februarie, la Muzeul de Istorie, incepand cu ora 13:00, Consiliul Judetean Dambovita, prin Complexul National Muzeal…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?