Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai bune mâncăruri din bucătăria tradiţională ţigănească. Cum se prepară Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr a la Lulica, bândăreţul sau săviacul

Publicat:

  , sotia regelui international al romilor, , este o gospodina desavarsita. De la mesele traditionale de sarbatori ale familiei sunt nelipsite preparatele traditionale tiganesti, facute dupa retete transmise din generatie in generatie.    -ul, cea mai cunoscuta mancare traditionala tiganeasca   Vestit in comunitatile de romi, -ul se prepara din timpuri stravechi, din perioadele in care acestia traiau in corturi si se mutau dintr-o localitate in alta. Pentru ca nu aveau bucatarie si nu puteau gati foarte des, atunci cand se…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fermierii au ieftinit mielul la stana, dar romanii tot nu-si permit carnea traditionala pentru Pastele 2024. Cat costa kilogramul in piete

11:56, 26.04.2024 - Carnea de miel este mai scumpa ca anul trecut. Pretul ei ar putea creste pe masura de sarbatoarea se apropie. Au crescut și costurile cu forța de munca, asadar si prețul a fost afectat. Pretul unui kilogram a ajuns pana la 70 de lei la raft si ar mai putea creste zilele viitoare. La stana […] The post…

Atentie la carnea din supermarket! Ce bacterii au fost gasite in mancare

10:30, 18.04.2024 - Vesti proaste pentru clientii de la nivel mondial care cumpara carne de pui din supermarket. Unul din 15 pui vanduți in supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortala. Un studiu a relevat ca bacteria respectiva este cea mai frecventa cauza a intoxicațiilor alimentare. Bacteria nu mai raspunde…

Preturile la carnea de miel au „luat-o razna”, in piete. Romanii au ajuns sa-si faca rezervare pentru mancare

10:00, 07.04.2024 - Cu o luna ramasa pana la Pastele ortodox 2024, romanii au inceput deja sa se intereseze de carnea de miel. Iar vestile nu sunt deloc bune. Acest produs s-a scumpit, in medie, cu 20% fata de anul trecut. Carnea de miel a aparut in piete, iar preturile sunt piperate. Carnea de miel costa 60 lei/kg […]…

Placinta cu branza dulce. Ingredientul banal folosit de bucatari pentru un gust desavarșit

12:55, 15.03.2024 - Ingrediente:Pentru foi3 oua13 linguri ulei13 linguri lapte13 linguri zahar15 linguri faina1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet2 plicuri zahar vanilatPentru umpluturaUmplutura:700 gr branza dulce100 gr zahar3 oua2 plicuri zahar vanilat4 linguri amidon alimentar finPentru decor: zahar pudra…

Retete cu purcel de lapte

14:26, 11.03.2024 - Rețete cu purcel de lapte se prepara adesea la ocazii speciale. Carnea de purcel de lapte este adesea folosita in bucataria tradiționala pentru diverse preparate, fiind apreciata pentru gustul sau delicat și textura sa frageda. Iata unele dintre cele mai apreciate rețete cu purcel de lapte.Ce inseamna…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…

Rețeta de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci. Preparatul pe care sa-l gatești in seara de Valentine's Day

21:00, 14.02.2024 - Daca vrei sa-ți surprinzi partenerul in seara de Valentine's Day, dar nu ai idee ce sa gatești, atunci pregatește rețeta de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci. Este un preparat delicios pentru Ziua Indragostiților. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare, dar și care…

Cum se mananca corect pizza: cu mana sau cu furculița?

16:40, 08.02.2024 - Pizza este unul dintre cele mai apreciate preparate din lumea intreaga și este indragita de copii și adulți deopotriva. Pizza in sine nu este considerata o mancare pretențioasa, ba dimpotriva, insa, de-a lungul timpului, tot mai mulți bucatari s-au intrecut in rețete care mai de care mai elaborate și…


Ce parere ai despre aceasta stire?