Ce au mai inventat cercetătorii buzoieni: salata picantă, cu gust de hrean
Publicat:Salata iute este una dintre creatiile cu care cercetatorii buzoieni au inceput deja sa atraga atentia legumicultorilor din tara. Brassica juncea este numele stiintific, este inrudita cu varza si salata pe care o cunoastem toti si are calitati alimentare si medicinale deosebite. Originara din zona Asiei, Brassica juncea este folosita de multa vreme in bucataria din Nepal, in special in regiunile muntoase din Nepal, precum si in bucataria punjabi din partea de nord a subcontinentului indian. A fost aclimatizata in Romania de specialistii Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, din seminte…
Citeste articolul mai departe pe jurnaluldebuzau.ro…
Sursa articol: jurnaluldebuzau.ro
Stiri pe aceeasi tema
Bogdan Ivan: Legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut de Guvern! Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin
13:11, 05.04.2024 - Cercetatorii romani vor avea de azi statutul pe care il merita din plin, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii. Potrivit ministrului, legea privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut astazi de Guvern și astfel funcțiile didactice universitare…
Tomata-banana face furori. Ce performanțe are acest soi neobișnuit de roșii, explica cercetatorii de la Stațiunea din Buzau
12:30, 03.04.2024 - Un soi de tomate omologat la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a devenit foarte apreciat in ultimii ani. Cererile pentru rasaduri au depașit cu mult așteptarile, iar unitatea va dubla producția pentru a face fața solicitarilor.
Salata picanta care „face inima ceas elvetian”. Este in oferta de rasaduri a Bancii de Gene din Romania
11:00, 23.03.2024 - Un tip de salata arhaica revine in Romania, grație cercetatorilor de la Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV). Aceștia recomanda pentru luna martie plantarea unui soi de salata iute, provenit din zona Asiei, care poate cantari la maturitate pana la un kilogram
Rasaduri de stevia, vandute de „Experimentala”. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu
11:45, 20.03.2024 - Articolul Rasaduri de stevia, vandute de „Experimentala”. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu se poate citi integral pe Stiri de Buzau . O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda lui Nicolae…
Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu
16:05, 19.03.2024 - Articolul Rasaduri de stevia, vandute de Experimentala din Buzau. Planta exotica a fost introdusa in cercetare la ordinul lui Ceaușescu se poate citi integral pe Stiri de Buzau . O planta extrem de valoroasa din punct de vedere alimentar si medicinal, introdusa in studiu pentru aclimatizare la comanda…
Salata iute provenita din Asia, cu o greutate de pana la 1 kg, poate fi cultivata si in Romania
15:40, 15.03.2024 - Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) recomanda pentru luna martie plantarea unui soi de salata iute, provenit din zona Asiei, care poate cantari la maturitate pana la un kilogram, cu o tija florala asemanatoare verzei de pana la 1,5 m. Potrivit cercetatorilor, desi nu se cunoaste exact perioada…
Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer
12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…
Vremea rasadurilor. Cercetatorii vor sa ridice calitatea legumelor din gradinile romanilor
13:45, 12.03.2024 - Rasadurile sunt la mare cautare in aceasta perioada. In serele Statiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, cercetatorii lucreaza la foc continuu pentru ca romanii sa puna pe masa cele mai gustoase legume.