Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avertisment DUR al specialiştilor: Cartofii prăjiți PREA MULT pot dubla riscul de cancer

Publicat:

Cartofii care sunt prea prajiți pot afecta grav organismul, atrag atenția oamenii de știința. Pericolul nu se afla doar in cartofi, ci in toate alimentele care au un conținut ridicat de amidon, susțin specialiștii intr-un studiu efectuat recent.

Descoperirile sunt alarmante. Consumul de cartofi prajiți, in special cei prajiți in exces, poate crește riscul de cancer, atrage atentia Agenția Guvernamentala pentru standarde alimentare din (FSA).

Se pare ca in momentul in care alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte, este eliberata o substanța numita…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Avertisment pentru cei care cumpara de pe Temu si Shein! ANPC, despre pericolul la care se expun romanii

20:10, 23.04.2024 - Tot mai mulți oameni fac cumparaturi online, fara sa se gandeasca la faptul ca nu toate site-urile sunt sigure. Printre cele mai cunoscute magazine virtuale sunt Temu și Shein, care de curand au intrat in atenția ANPC. La ce pericol ne expunem cand comandam de aici. Temu si Shein, in atenția ANPC In…

Cum alegi alimente curate atunci cand mergi la cumparaturi? La ce trebuie sa fii atent?

14:30, 21.03.2024 - Alimentația sanatoasa și alegerea alimentelor curate devin esențiale pentru menținerea unei vieți echilibrate. Alimentele curate sunt acele produse care sunt cat mai apropiate de forma lor naturala, minim procesate și fara aditivi artificiali. Optand pentru acestea, ne asiguram ca organismul nostru…

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul de cancer

10:50, 07.03.2024 - Descoperirile subliniaza importanța investigarii oricarei scaderi neașteptate in greutate și a menținerii unui stil de viața sanatos pentru prevenirea bolilor și imbunatațirea calitații vieții. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul…

Avertisment ANPC de Martisor: Pericolul real in aceasta perioada il reprezinta contrafacerile

19:40, 29.02.2024 - Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomanda cumparatorilor sa fie atenti la achizitionarea bijuteriilor care vor fi oferite de Martisor, pentru ca in aceasta perioada pericolul real il reprezi

Pericolul din consumul de ceapa verde - Puțina lume știe contraindicațiile

12:25, 26.02.2024 -   Medicii spun ca in cazul usturoiului si al cepei exista si efecte nocive, nu doar beneficii. In primul rand, ambele au un continut redus, dar existent de seleniu. Se adauga si faptul ca ambele legume vor conferi un miros al cavitatii bucale pe care majoritatea persoanelor (in mod firesc) nu il doresc,…


Ce parere ai despre aceasta stire?