Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astronauții pot bea acum lichidele direct din pahare. Cea mai recentă invenţie a NASA

Publicat:

De obicei, consumul de lichide in microgravitație necesita un pai și o punga in care sa fie depozitat lichidul. Totuși, Stația Spațiala Internaționala nu vrea sa ofere condiții atat de limitate astronauților.

Dupa cum putem vedea in video-ul de mai sus, așa-zisele arata aproape ca niște cani normale. Acestea fac parte din al NASA, care a fost realizat cu ajutorul firmei de inginerie IRPI.

In urma colaborarii, au rezultat niște recipiente care pot mima rolul gravitației in consumul normal de lichide de pe Pamant.

In loc sa se concentreze…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Un startup vrea sa creasca legume in spațiu in 2026

10:00, 10.05.2024 - Un startup din domeniul agriculturii verticale din Marea Britanie iși duce tehnologia pe noi culmi. Agenția spațiala britanica a acordat Vertical Future 1,5 milioane de lire sterline pentru a construi o ferma autonoma pe orbita, transmite TNW. Gradina vegetala de inalta tehnologie va fi instalata pe…

S-A INTAMPLAT PE 07 MAI

09:00, 07.05.2024 - In anul 558, regele Chlothar I al francilor a murit la Paris. In 1763, regele George al III-lea al Marii Britanii a emis Proclamația regala, care a interzis coloniștilor sa se stabileasca vest de Munții Apalași. In 1840, Alexandru Duma, cunoscut pentru operele sale literare ca “Contele de Monte Cristo”…

O casa din Florida a fost lovita de gunoi spațial care i-a distrus acoperișul și a trecut prin doua etaje: „Aproape mi-a lovit fiul”

07:05, 03.04.2024 - NASA investigheaza o bucata destul de mare de metal despre care se crede ca este o ramașița a unei baterii eliminate de Stația Spațiala Internaționala pe Pamant dupa ce aceasta a cazut pe o casa din Florida, distrugandu-i acoperișul și trecand prin podelele celor doua etaje, relateaza The Guardian.

Astronauții de pe Stația Spațiala Internaționala au revenit cu bine pe Pamant dupa o misiune de șase luni

15:10, 12.03.2024 - Un echipaj format din patru astronauti a amerizat marti dimineata in largul statului american Florida, in Golful Mexic, revenind pe Pamant dupa o misiune de peste sase luni la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), transmite AFP.

Ghidul e-Factura a fost actualizat. In ce condiții poate fi utilizat sistemul direct pe site-ul ANAF

22:40, 21.02.2024 - Vin vești bune pentru operatorii economici din Romania! Ministerul Finantelor a anunțat, miercuri, ca ghidul e-Factura a fost actualizat, dupa ce au fost remediate mai multe probleme. Ghidul e-Factura a fost actualizat, iar Ministerul Finanțelor anunța ca sistemul de facturare online a scapat de mai…

Sabrina Ionescu marește miza in duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la inceput sa fie condiții identice”

14:10, 17.02.2024 - Vedeta NBA de la Golden State Warriors Stephen Curry, 35 de ani, și starul din WNBA Sabrina Ionescu, 26 de ani, se vor infrunta intr-un concurs direct al aruncarilor de 3 puncte in cadrul ediției 2024 a All Star Game. Sabrina Ionescu a ridicat miza in duelul istoric al aruncarilor de 3 puncte cu Stephen…

Un robot a efectuat prima simulare in spațiu a unei intervenții chirurgicale controlate de pe Pamant

08:05, 15.02.2024 - Un robot chirurgical instalat pe Stația Spațiala Internaționala a efectuat sambata prima simulare a unei operații in spațiu controlate de la distanța de chirurgi aflați pe Pamant, potrivit CNN.


Ce parere ai despre aceasta stire?