Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A doua cometă interstelară, descoperită în Sistemul Solar

Publicat:

O cometa originara din regiuni indepartate ale spatiului a fost observata in interiorul Sistemului Solar, potrivit unui studiu publicat luni in revista . Este al doilea corp ceresc de acest fel dupa descoperirea in 2017 a lui 'Oumuamua, un bizar obiect cosmic ce are forma unui trabuc, informeaza Agerpres. Totul a inceput pe 30 august, cand , un astronom amator, a reperat un ”bolid” pe cer. Alertati, astronomii din lumea intreaga au inceput sa studieze obiectul necunoscut. Analiza datelor recenzate arata ca orbita sa nu poate sa isi aiba originea in interiorul Sistemului…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Cometa diavolului”, vizibila de pe Pamant. Pentru mulți este un eveniment unic in viața – VIDEO

22:50, 13.03.2024 - A fost vazuta ultima oara in 1954 și iși va face o noua apariție abia in 2095. Anul acesta ar trebui sa se apropie cel mai mult de soare pe 21 aprilie, potrivit USA Today .Cometa a fost vazuta deja pe cerul nopții, in special in Spania, iar experții cred ca ar trebui sa devina tot mai stralucitoare…

Astronomii au descoperit in Sistemul Solar trei sateliți necunoscuți pina acum

00:00, 11.03.2024 - Astronomii au descoperit trei sateliți ai planetelor, necunoscuți pina acum, care se ascund la marginea Sistemului Solar. Acești sateliți se invirt in jurul celor mai indepartate doua planete - unul in jurul lui Uranus și doi in jurul lui Neptun. {{720921}}Astfel, numarul total de sateliți descoperiți…

STATI CU OCHII LA CER! TREI FENOMENE EXTRAORDINARE! Spirale ciudate, eveniment astronomic deosebit – Cometa 12P/Pons-Brooks si eclipsa totala de Soare!

11:20, 06.03.2024 - MARTIE ESTE CEA MAI BUNA LUNA A ANULUI PENTRU AURORE. Un studiu vechi de 75 de ani arata ca martie are mai multe zile active din punct de vedere geomagnetic decat oricare alta luna a anului. (Octombrie fiind una asemanatoare) Acest lucru se datoreaza efectului Russell-McPherron. Pe scurt, fisurile tind…

Obiectul cel mai stralucitor din Univers ascunde o gaura neagra care inghite echivalentul unui soare in fiecare zi

16:36, 20.02.2024 - Astronomii au descoperit ceea ce ar putea fi cel mai stralucitor obiect din univers, un quasar cu o gaura neagra in mijlocul sau, care crește atat de repede incat inghite echivalentul unui soare pe zi, scrie AP. Quasarul, care bate recordul, stralucește de 500 de trilioane de ori mai mult decat soarele.…

STUDIU: Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii

07:45, 09.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii” din franciza cinematografica „Star Wars”, dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid care este propice pentru aparitia…

Cum vrea Maia Sandu sa țina Republica Moldova pe linia europeana ANALIZA

15:20, 08.02.2024 - Referendumul pe tema aderarii la UE care va fi unul constituțional vine sa asigure ireversibilitatea procesului de integrare europeana a Republicii Moldova, spun experții consultați de ,,Adevarul”. Iar organizarea plebiscitului in aceeași zi cu scrutinul prezidențial va crește prezența la urne.

Golul Farului din derby-ul cu FCSB, anulat dupa 7 minute de analiza in camera VAR » Liniile trasate incurca și mai tare faza

21:45, 05.02.2024 - Golul marcat de Louis Munteanu in minutul 58 al meciului dintre FCSB și Farul a fost anulat pentru ofsaid. Analiza din camera VAR a durat peste 7 minute.  FCSB a avut inițiativa in derby-ul cu Farul, dar campioana a incercat sa loveasca pe contraatac cu fiecare oportunitate. La fel au stat lucrurile…

ChatGPT poate provoca halucinații: verificari amanunțite ale specialiștilor

08:26, 31.01.2024 - Institutul american de cercetare a inteligentei artificiale OpenAI a facut obiectul unei analize amanunțite in ceea ce privește manipularea datelor și teama ca inteligența artificiala ar putea dauna societații. OpenAI colaboreaza cu o organizație pentru siguranța copiilor pentru a crea orientari privind…


Ce parere ai despre aceasta stire?