Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sărbătoare MARE: Înălțarea Sfintei Cruci. TRADIȚII și OBICEIURI pe 14 septembrie

Publicat:

Pe 14 septembrie, in calendarul ortodox, este marcata o mare sarbatoare: Înalțarea Sfintei Cruci. Iata ce tradiții si obiceiuri se respecta in aceasta zi. 

Este o zi sfânta in calendarul creștin ortodox, pe care trebuie sa o respecți conform canoanelor bisericești.

In aceasta zi sfanta este cinstita Sfanta Cruce, iar ortodocsi isi amintesc de importanta lemnului sfant in istoria crestinismului. Se sarbatoresc urmatoarele:



– Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Iisus si inaltarea ei in fata poporului de catre episcopul Macarie al…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Clopotarul electronic, cel care aduce credinciosii spre biserica cu ajutorul tehnologiei

10:46, 30.04.2024 - Clopotarul electronic, cel care aduce credinciosii spre biserica cu ajutorul tehnologiei In vremuri in care spiritul “iepurasului” a acaparat cu totul sarbatoarea Pastelui, cand “Hristos a inviat” e transmis via WhatsApp, a aparut o noua meserie – clopotarul electronic, cel care aduce credinciosii spre…

Paste 2024: Traditii si obiceiuri in Vinerea Mare

17:55, 29.04.2024 - Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca in aceasta zi a fost rastignit si a murit Mantuitorul lumii. Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca…

Calendar ortodox 28 aprilie 2024. Sarbatoare cu cruce rosie de Duminica Floriilor. Ce sfinti sunt sarbatoriti

08:46, 28.04.2024 - Sarbatoare cu cruce rosie, azi, pentru crestinii ortodocsi de Duminica FloriilorIn aceasta luna, in ziua a douazeci si opta, pomenirea sfintilor apostoli Iason si Sosipatru din cei saptezeci.Dintre acestia Iason era tarsean, si a fost mai intai vanat de acolo la dreapta credinta. Iar Sosipatru fiind…

Sarbatoare religioasa in 6 aprilie

10:05, 06.04.2024 - Sfantul Mucenic Irineu este cinstit de Biserica pe 6 aprilie. Sfantului Mucenic Irineu a fost episcop in timpul domniei imparatului roman Diocletian (284-305), in cetatea Sirmium (prezenta in provincia romana Pannonia Inferioara, langa Singidunum – Belgradul de astazi). Aceasta cetate era locuita de…

Programul liturgic al Saptamanii Patimilor la Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Baia Mare

16:10, 21.03.2024 - Credincioșii romano-catolici se afla in Postul Paștelui. Ei vor sarbatori Paștele in 31 martie. Pentru ortodocși, Invierea Domnului este marcata in 5 mai, in acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși fiind de peste o luna. Mai jos programul liturgic al Saptamanii…

Dubla sarbatoare. Biserica romano-catolica “Sfantul Iosif” din Baia Mare isi serbeaza hramul si 25 de ani de la infiintare

15:31, 13.03.2024 - Sarbatoare mare marti, 19 martie, in comunitatea romano-catolica din Baia Mare. Doua evenimente vor avea loc la Biserica romano-catolica “Sfantul Iosif” din Baia Mare, care isi sarbatorește hramul, totodata 25 de ani de la infiintare. Credincioșii de la Biserica romano-catolica „Sfantul Iosif” din Baia…

Preot de la o biserica din Adancata acuzat ca deschide ”cartea”, vorbește urat cu credincioșii, ca a batut palimarii și s-a dat la o fata musulmana care voia sa treaca la ortodoxie

12:30, 29.02.2024 - Un preot de la o biserica din Adancata este acuzat ca deschide ”cartea”, vorbește urat cu credincioșii, ca a batut palimarii și s-a dat la o fata musulmana care voia sa treaca la ortodoxie. El a fost reclamat de credincioși la Arhiescopia Sucevei și Radauților. „Sarutam-mana, Inaltpreasfinția dumneavoastra…

Ce ai nevoie pentru Maslu. Așa incepe vindecarea

18:30, 22.02.2024 - Prețuirea sanatații in Biserica se vede mai ales din faptul ca una dintre cele șapte taine este destinata expres vindecarii: Maslul. Ce ai nevoie pentru Maslu: Sfantul Maslu se oficiaza in sobor de șapte preoți. Se accepta și mai puțin de șapte, dar niciodata unul singur. Anterior slujbei, cel bolnav…


Ce parere ai despre aceasta stire?