Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua de 18 aprilie in istorie: Ziua internationala pentru conservarea monumentelor. Ce statui si monumente istorice din municipiul Constanta vor fi restaurate

Publicat:

Data de 18 aprilie marcheaza Ziua internationala pentru conservarea monumentelor. Primaria Municipiului Constanta anunta ca in data de 14 aprilie au inceput lucrarile de punere in valoare ale Lupoaicei, monument reprezentativ pentru Constanta,o copie a statuii de la Roma."Lucrarile sunt efectuate de artisti plastici restauratori si experti in domeniu, atestati de si , pastrandu se materialele si tehnicile de punere in opera, scopul f ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Instruire la Ocolul Silvic Moinești pentru imbunatațirea gestionarii padurilor

12:35, 13.04.2024 - Personalul specializat din cadrul Direcției Silvice Bacau se angajeaza intr-un nou ciclu de instruiri, de data aceasta la Ocolul Silvic Moinești, pentru a imbunatați lucrarile de punere in valoare a padurilor. Scopul acestei inițiative este de a pregati echipa pentru lucrarile esențiale de punere in…

Contract de 11 milioane de euro, semnat de UMF „Iuliu Hațieganu” pentru modernizarea Cladirii de Anatomie. Imobilul, in lista monumentelor istorice.

11:55, 27.03.2024 - Cladirea de Anatomie a Universitații de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, care face parte din ansamblul Clinicilor Universitare, va fi modernizata in urma unui contract de 11 milioane de euro.

EMA face istorie: 12 medicamente noi aprobate intr-o singura ședința!

09:41, 23.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Simulare Bacalaureat 2024: BAREM și subiecte la Matematica și Istorie. Cum se noteaza lucrarile liceenilor

15:06, 05.03.2024 - Simulare Bacalaureat 2024: BAREM și subiecte la Matematica și Istorie. Cum se noteaza lucrarile liceenilor Simulare Bacalaureat 2024: Ministerul Educației a publicat, marți, subiectele și baremele la a doua testare in cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat. Este vorba despre proba obligatorie…

Astazi in istorie: De la emanciparea romilor la recunoașterea internaționala a Romaniei, momente pivotale care au modelat națiunea

09:05, 08.02.2024 - Pe 8 februarie, calendarul istoric se deschide pentru a revela pagini semnificative din evoluția naționala și universala, un adevarat mozaic de hotarari care au modelat destinele și identitațile. De la ecouri ale emanciparii și unificarii, pana la rasunetul reformelor și recunoașterea internaționala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?