Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vine Paștele și gospodinele se întrec în bucate! Cum să faci cel mai bun și pufos cozonac! Toate vecinele te vor invidia!

Publicat:

Este un preparat românesc, foarte delicios, iar fara el pe masa de Paște, sarbatorile nu ar mai fi la fel. Mirosul de cozonaci abia scosi din cuptor este inconfundabil! Iata cum se prepara un cozonac cu nuca, cacao si stafide!

Ingrediente:

1 kg de faina 2 oua 100 g de unt coaja de la o lamâie 200g de zahar o esenta de vanilie un vârf de cutit de scortisoara o lingura de sare 500ml de lapte 40g de drojdie proaspata nuca, cacao, rahat, stafide, în functie de preferinte.

 Din aceasta cantitate de ingrediente ies trei cozonaci 

Mod…

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pogacele cu cașcaval

09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…

Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi

09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Cu ce se ung cozonacii dupa coacere. Trucul simplu pentru un aspect lucios

18:20, 29.04.2024 - De pe masa de Paște nu ar trebui sa lipseasca o felie de cozonac. Proaspat, aburind și plin de aroma, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodina iși pregatește ingredientele cu mare atenție și le selecteaza astfel incat sa puna pe masa cele mai bune preparate.Cu ce se…

Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac

19:15, 27.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…

Rețete speciale. Șuberec rețeta turceasca-tatareasca din Dobrogea

17:00, 04.04.2024 - Ce ingrediente folosim pentru rețeta de șuberec?Ingrediente pentru 6 porții de cate 150 g fiecareIngredientePentru aluat250 g de faina1 varf de lingurita de sare150 ml de apa50 g de faina pentru modelatPentru umplutura250 g de carne tocata de vita, oaie, miel sau pasaresare1 lingura cu varf de iaurt…

Doamnelor, la ce prețuri au cozonacii de casa la Turda, mai bine ne punem pe treaba! Altfel ramanem fara bani de sarbatori….!

13:05, 03.04.2024 - Am aruncat o privire sa vedem cam ce prețuri au cozonacii de casa in zona Turzii, dar sumele sunt destul de mari și riscam sa ramanem fara bani de sarbatori daca ne bazam doar pe comenzi. Cei din magazine nu au niciun gust spun persoanele care prefera prajiturile facute in casa. Cu siguranța de Paște…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…


Ce parere ai despre aceasta stire?