Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Vânătoarea regală în Retezat care a făcut istorie. Ce monument i-au ridicat românii prinţului Rudolf şi cum şi-au protejat animalele de armele nobililor

Publicat:

Un monument vechi pastreaza amintirea printului Rudolf, din vremea in care mostenitorul imparatului I al Austriei, venise la vanatoare in Retezat. Calatoriile acestuia in Transilvania au starnit o multime de controverse.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Documentar HotNews / O istorie a mesei de Paște

09:10, 06.05.2024 - De ce mancam miel de Paște? De ce pasca este rotunda? Ce pațeau pe „lumea cealalta” cei care trișau la concursul de spart oua de Paște? Romanii au vrut mereu sa aiba o masa de Paște „cu de toate”, mai ales dupa postul cel lung. Cum s-au schimbat lucrurile și cat de mare era in … Articolul Documentar…

Despre o Romanie inainte de „marele razboi” – istorie si geopolitica

17:35, 31.03.2024 - Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri,…

Floare rara, declarata monument al naturii, a aparut in Romania. Daca o rupi, riști amenzi usturatoare

17:15, 25.03.2024 - Vremea deosebit de calda de la inceputul acestei primaveri a dus la inflorirea pomilor și florilor mult mai devreme. Romanii trebuie sa știe ca unele specii de plante sunt protejate prin lege și risca amenzi uriașe daca le rup.

Rareș Bogdan, lecții de istorie pentru Karl Nehammer: ”I-am spus-o și nu i-a convenit”

05:55, 07.03.2024 - Europarlamentarul PNL a amintit despre momentul crizei din 1938, cand numarul austriecilor care munceau in Romania era de circa 65.000, dar și de acțiunile trupelor conduse de Iuliu Maniu in Viena in 1918. Rareș Bogdan, lecții de istorie pentru Karl Nehammer Rareș Bogdan s-a declarat intristat de faptul…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Tanczos Barna nu s-a mai abținut și i-a dat o carte de istorie lui Ciolacu: Ținutul Secuiesc va exista, noi suntem garanția

20:41, 25.02.2024 - Senatorul UDMR Tanczos Barna a discutat cu premierul Marcel Ciolacu, care declarase ca Tinutul Secuiesc nu va avea niciodata autonomie, despre faptul ca secuii au avut si si-au pierdut autonomia la Siculeni, judetul Harghita. Fostul ministru al Mediului i-a oferit sefului Executivului doua carti, un…

Astazi in istorie: De la prima atestare a Brașovului la revoluția lui Tudor Vladimirescu, momente definitorii care au modelat destinul națiunilor

09:06, 23.02.2024 - Pe 23 februarie, istoria iși deschide paginile pentru a revela capitole semnificative care au modelat destinul națiunilor și au influențat cursul evenimentelor mondiale. Intr-o simfonie a timpului, aceasta data rasuna cu ecouri ale schimbarilor politice, cu vibrații ale mișcarilor culturale și cu amprente…

CFR anunța reduceri la calatoriile cu trenurile internaționale. Romanii pot ajunge in peste 30 de țari din Europa pe calea ferata

12:10, 20.02.2024 - In aceasta perioada, biletele pentru calatoriile cu trenurile internaționale pot fi achiziționate cu 15% reducere, anunța CFR Calatori. Oferta se adreseaza tuturor categoriilor de calatori: adulți, tineri, copii și seniori.


Ce parere ai despre aceasta stire?